קצת מבולבלת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מחר בבוקר אני עושה בדיקת דם.
    עיקר הבדיקה זה לבדוק רמת הורמון LH.
    במרפאה האחות פוריות אמרה שאם ההורמון יתפתח כפי שהם מקווים יבקשו ממני לבוא ביום א' הבא לבדיקת בטא.
    נכנסתי לבדוק מה זה ה- LH וראיתי שהערכים בהריון אמורים להיות נמוכים.
    אני מנסה להבין מה זה השלב הלוטאלי. כי לפי השלב הלוטאלי הערכים צריכים להיות
    בין 5-15 . אז אני מנסה להבין: אם זה יותר נמוך מזה, אז יש סיכוי להריון ?
    ממש מצטערת שאני חופרת לכן, , אני פשוט התבלבלתי לגמרי.

תמר.

אמונה ביכולות שלנו תביא אותנו להיות נשים יותר טובות ואמהות יותר נבונות.
6 תגובות
עמוד 1
  • אין לי מושג בובה ....
    בהצלחה

• הלואי ויכולתי לעזור אך אני לא מבינה.
    בשורות טובות.
  • הלואי והיה בשורות טובות אין לי מושג מה זה בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!
  • באיזה יום את של המחזור? ממני ביקשו לעשות ביום ה-21 בדיקת פרוגסטרון, לבדוק אם היה ביוץ. לא שמעתי על בדיקת LH שעושים באותו יום ושיכולה להראות הריון...

• מקווה שזה יעזור:

תוצאות תקינות:
    בנשים בגיל הפוריות:
    בשלב הזקיק: 2-20 mIU/ml
    לפני הביוץ: 30-60 mIU/ml
    בשלב הלוטאלי: 5-15 mIU/ml

ראשי תיבות של Hormone Luteinizing – הורמון הגופיף הצהוב.

• מה זה: LH הוא הורמון חלבוני המופרש על ידי בלוטת יותרת המוח. אצל נשים גורם שחרור LH באמצע המחזור החודשי לביוץ. במשך השבוע שלאחר מכן שומר LH על רקמת הקורפוס לוטאום המצויה בשחלה ומייצרת את ההורמון פרוגסטרון. אם האישה אינה מתעברת, מתפורר הקורפוס לוטאום בתוך 10 ימים. אצל גברים מעורר LH את יצירת ההורמון הגברי טסטוסטרון באשכים.

• ערכים תקינים אצל גברים: 7-24 IU/L

• ערכים תקינים אצל נשים: 20-5. באמצע המחזור החודשי עולים הערכים עד פי 3 מרמתם הרגילה.
    שלב לוּטֶאָלי - השלב שבין הביוץ להופעת דימום הווסת, בד"כ השלב במחזור החודשי שאורכו ידוע ונע בין 12-16 ימים, אורכו הממוצע משתנה מאישה לאישה. שלב לוטאלי קצר מדי (10 ימים ופחות) עלול לגרום לבעיה בהשתרשות ההריון אך לרוב זו בעיה הניתנת לפתרון באמצעות תרופות או תמיכה הורמונלית.
  • היי מותק
    יש מצב שלא דייקת בשם הבדיקה?
    LH בודקים לפני הביוץ, זה הורמון שעולה לפני הביוץ, ועל זה בדיוק מסתמכות בדיקות ביוץ, הן מזהות את העליה בהורמון שמודיע שיהיה ביוץ תוך 24-48 שעות.

אם הבנתי נכון ובשבוע הבא את אמורה לבדוק בטא אז את שבוע לאחר הביוץ ומה שבודקים בשלב הזה זה את רמת הפרוגסטרון, שמטרתו לתמוך בהריון אם נוצר כזה.

אם תחזרי עם פרטים מדויקים אשמח לעזור לך.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה