תת פעילות של בלוטת התריס והריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    מישהי כאן סובלת/סבלה מתת פעילות של בלוטת התריס והצליחה להכנס להריון?
    בעקרון לי יש יתר פעילות של בלוטת התריס, אוזנתי ע"י כדורים ומה זמן רב שאינני נוטלת כדורים.
    באפריל , בעת היותי מאוזנת, נקלטתי להריון שלצערי נפל בשבוע 8. עדיין הייתי מאוזנת (עובר הפסיק להתפתח- אין קשר לבלוטת התריס).
    היום החלטתי, סתם, לבדוק את תפקודי הבלוטה אחרי ש- 5 חודשים לא נבדקה.
    להפתעתי נתגלה כי רמת ה- tsh על 7, הינו יותר מהנורמה = תת פעילות של בלוטת התריס.
    מישהי חוותה משהו דומה? האם מישהי יודעת האם זה מה שמפריע לי להכנס להריון?
    שלחתי מייל בעניין לרופאה שלי, אבל היא עדיין לא ענתה לי ואני בלחץ נוראי!!

תודה בנות
5 תגובות
עמוד 1
  • אני מטופלת באלטורקסין על יתר פעילות, ואני לוקחת את הכדורים באופן קבוע מזה 4 שנים! לא הפסיקו לי את הטיפול והרופא אמר לי שזה טיפול לכל החיים, לא מספיק לאזן את הפעילות אלא גם לשמר.
    קודם כל בלי לחץ, אין סיבה להילחץ, אני לא חושבת שזה קשור.
    לדעתי תתעייצי עם הרופאה שלך אם לא כדאי לעבור לטיפול קבוע.

בהצלחה!

sOsHi
  • אלטרוסין לוקחים על תת פעילות מרקפטיזול על יתר פעילות. הייתכן וטעית?
    בכל מקרה ביתר פעילות מנסים לאזן באמצעות כדורים במשך שנה ואחרי שנה אם מאוזנים מנסים להפחית כמויות עד 0. הרבה פעמים הגוף מתאזן ואין צורך בהמשך טיפול אלא רק במעקב.
    לא משאירים חולים עם יתר פעילות על טיפול תרופתי, כי ישנם סכנות רבות (כמו דום לב) ומעדיפים להוציא את הבלוטה בניתוח, להביא את החולה לתת פעילות ואז מקבלים טיפול תרופתי לכל החיים.

מה שקרה אצלי הוא שהייתי ביתר וכעת פתאום בתת...

אני עדיין מחכה לתשובה מהרופאה שלי, העברתי לה מייל עם תוצאות הבדיקות.

בכל מקרה אני מודה לך מאד על התשובה.

אז אני מבינה שתת הפעילות לא הפריעה לך להביא ילדים לעולם?

• בזמן שהבאתי את הבן שלי הייתי עם אלטרוקסין אני לא זוכרת אם זה תת פעילות או פעילות יתר אני יודעת שזה גרייבס.
    אם את מאוזנת אין שום סיבה שתהיה בעיה.
    אני זוכרת שבזמן הניסיונות כל הזמן עקבנו בבדיקות דם על הערכים של הTSH,
    גם בזמן בתחילת ההריון עקבנו.
    אני כבר הרבה זמן לא לוקחת כדורים.
    מאוזנת לבד כבר יותר משנה..
  • making baby no. 2 -אני מאד מודה לך. עודדת אותי מאד.
    איזה כיף לך שאת מאוזנת בלי כדורים.
    עוד כחצי שעה אני אמורה להתקשר לרופאה שלי, נראה מה היא תגיד.
    אין ספק שאקפיד מעכשיו על מעקב יותר צפוף..

יום מקסים!
  • ...רק לעדכן, לצערי לא בשורות טובות.
    הרופאה האנדוקרינולוגית שלי אמרה שלמי שסובלת מבעיות בבלוטת התריס, הרבה פעמים לאחר הפלה או לידה , לאחר 3-6 חודשים יש חוסר איזון ושלדעתה זה מה שקורה אצלי ושאקח בחשבון שזה מה שמקשה עלי להכנס להריון כעת.

אוווווףףףףףףףףףףףף.

אני ידעתי שמשהו לא בסדר ואף אחד לא הקשיב לי.
    רק אמרו לי "נכנסת בפעם אחת, תצליחי שוב".. או שאני בלחץ והיסטרית.
    אין כמו אינטואיציה.

עכשיו לחכות שהיא תתאזן ולבדוק שוב בדיקת דם עוד 3 שבועות.
    לדעתה כרגע לא צריך לקחת כדורים.
    כן, בואו נעשה ניסיונות בבני אדם, נחכה. לה יש את כל הזמן שבעולם, לה כבר יש ילדים.
    אני זו שעוד חודשיים בת 33 ובלי ילד אחד.

אני מבינה שנושא זה לא כ"כ מעניין את הפורום, לאור התגובות הרבות אבל לא אכפת לי.

הייתי צריכה לפרוק.
    ולבכות.
    ידעתי שאסור ללכת לעבודה היום עכשיו אני תקועה כאן עד 1700 עם עצמי והמחשבות ומה לי לצרוח!!!!!!!!!!!!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה