סקר קרירה או ילדים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב בנות,
    יש נושא שמאוד מטריד אותי לאחרונה

מה עדיף קרירה משגשגת עם שעות עבודה עד 8 בערב וטיסות פעם בחודש - לצורכי עבודה - ומשכורת גבוהה רכב מפואר וחדש

או הראש הקטן - עבודה עד 16 ולהיות עם הילדים . -כ שבחינה כלכלית ב"ה אני מסתדרת ללא מותרות יותר מידי
    מה הייתן מעדיפות ???

http://www.f2h.co.il/1848034048453
57 תגובות
עמוד 1
  • ילדים ילדים ילדים!!!!
    אצלי אין ספק בכלל.
    אני עובדת עד 14:30 מרוצה מהעבודה, מרוויחה משכורת סבירה לכמות השעות, חוזרת הביתה ומבלה עם להב - רעננה, מלאת מרץ ומאושרת
  • ילדים
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • להיות בעבודה עד 8??
    כשיש ילדים בבית אני לא מבינה איך אפשר להיעדר כל יום עד 8
    זה מטורף

אז בעיניי אין פה התלבטות בכלל
  • אני חושבת חד משמעית ילדים הילדות שלהם לא חוזרת אף פעם ובגלל זה אני עובדת עד השעה 13:00 ועדין יש לי זמן להוציא אותם מהגנים ובית הספר ולעקוב אחרי מה שקורה ועדין יש לי כוח לעשות איתם כל מה שאני צריכה למרות שאני לא מוותרת מצד אחד על עצמי כי אני לומדת את מה שאני אוהבת ומתכננת בעתיד לעסוק בזה.
    אבל עדיין לא לפגוע בהם.

• ברוררררר שילדים
  • אם זה חייב לבוא על חשבון ילדים אז הייתי מעדיפה ראש קטן..
    יש אנשים שרואים בקרייירה את ההגשמה שלהם,
    אני הבאתי ילדים לעולם כדי לגדל אותם ולא שאחרים יגדלו אותם בשבילי..
    גם ככה אני ברגשות אשמה על זה שאני מוציאה אותם רק ב- 16:00 מהגנים ונמצאת איתם איזה 3-4 שעות ביום..
    ואני ממש לא מתכוונת ליצור רגשות אשמה או לבקר אף אמא קרייריסטית, זו המחשבה שלי!!
    כל אחת ומה שעושה לה טוב ואיך שהיא רואה את ההגשמה העצמית שלה..
  • ברור שילדים.

אחרי שאלירן נולד קבעתי לעצמי שלא בא בחשבון לעבוד מעבר ל 17:00
    לא רוצה משמרות ומוצ"ש.

אומנם אני בעבודה סתם... אני מזכירה..
    אבל אני עובדת ראשון עד חמישי מ 8 בבוקר עד 14

אני לוקחת את הילדים מהגן... ולוקחת אותם לגן משחקים לאיזה שעה...
    חוזרת הבייתה... משחקת איתם...

לא מוכנה שמישהי אחרת ( מטפלת) תגדל את הילדים שלי.

בקיצור..
    אני מעדיפה להיות ראש קטן
    לזיכרו של יניב ירפאל ז"ל
    http://www.youtube.com/watch?v=R-7H_cCxXeM
  • טוב...אני הרעה....אני אשקול בהחלט כל מיני אפשרויות...הכל עיניין של כמה כסף
  • את הבחירה שלי עשיתי שהשתחחרי מצבא . ראיתי את התשלום שמשלמת משפחה שאמא קצינה בקבע בדרגה בחירה .
    אבל התברר לי שגם באזרחות ניתן להרוויח לא רע ולהיות אמא במשרה מלאה ואדון לעצמי . אין לי נסיעות לחו"ל פעם בחודש אבל חופשות משפחתיות פעם בחצי שנה אנחנו מורשים לאצמינו . אבל גם היום אם בני חולה ויש לי פגישה שאני יכולה להרוויח בה הרבה כסף אני או דוחה אותה או מבטלת . כילד הכי חשוב .
    http://www.holdthatpic.com/
  • את יודעת מה קצת הפריע לי? שקראת לזה "הראש הקטן"
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • אני הייתי מעדיפה "ראש קטן", לעבוד עד 16:00 ולתת תשומת לב לילדה שלי

[[[
  • בתור אחת שעבדה 3-4 פעמיים בשבוע עד שעה 20 משמונה בבוקר ועד שהגעתי לא לפני 21-21.30
    אני יכולה להגיד לך שאפשר לשלב הכל ,אבל הרבה תלוי בבן זוג ובתמיכה של המשפחה

אני כן הייתי יכולה לשקול לתקופה ולראות מה מתאים לי ולא להיות עם תחושת החמצה
    [ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
  • אורטלוש גם לי קצת צבט הכינוי "ראש קטן" אבל היא לא התכוונה...זה רק לצורך הגדרה

גם בדברייך יש קצת הגזמה...לא צריך לקבוע שמישהי שמשקיעה בקריירה שלה ואולי לא ב 2 בבית, היא זאת שנטשה ילדים, לא רואה אותם גדלים, לא הולכת למסיבות ולא שומעת מילה ראשונה ולא רואה צד ראשון...נו באמת..לא צריך להיסחב הרבה נשים בעלות תפקידים בכירים מאוד בהצלחה משלבות את הכל יחד
  • אפשר הכל אם יש עזרה טובה
    אני הייתי הולכת לעבוד המון שעות אם הייתי יודעת שבשעות שאני לא נמצאת אז בעלי
    נמצא איתם ולא מטפלת ובגלל שהיום בעלי מפתח תקריירה שלו אז אני בבית עם הילדים
    ואולי בעתיד אני יפתח תקריירה שלי שאני ירגיש קצת שקט

[center]
  • בפורום כזה תקבלי רק תשובה אחת - ילדים!
  • מי יטוס בלי עידן?!?!?!?!?! אין מצב!!!!
    בכלל אין מצב שאני לא אהיה איתו כל יום כמה שעות טובות
  • מתוקונת - מצטערת שקראתי לזה ראש קטן - הכוונה היתה במרכאות ,

אין ספק שהעבודה בבית עם הילדים הרבה יותר קשה מאשר במשרד .
    אני מוצאת את עצמי משווה את עצמי ללא מעט אמהות שעובדות במשרות בכירות
    ותוהה האם השיקול של לחזור מוקדם הביתה הוא הנכון - למרות שגם אז המצפון לא מפסיק להציק שאני לא מספיק עם הילדים

http://www.f2h.co.il/1848034048453
  • בטח שהילדים,
    גם אני וויתרתי על קריירה מפוארת..
  • דיקלה, ברוב המקרים אנחנו אימהות משלמות מחיר על משהו.

אם את עובדת בעבודה משעממת עד 16:00 את משלמת מחיר ע"י הרגשה שאת לא ממצאת את עצמך ואת הפוטנציאל שלך בשוק העבודה.
    גם לפעמים המצב הכלכלי לא כל כך טוב (תלוי במשכורת של הבעל).

מצד שני אם את עושה קריירה ועובדת עד שמונה בערב, עם משכרות, רכב ונסיעות לחו"ל, את מתוסכלת ומרגישה רגשות אשם נוראיים שאת לא רואה את הילדים.

יש מעט אימהות שיכולות לפתח קריירה מצד אחד ולעבוד בשעות נוחות מצד שני.

בכל מצב יש מחיר

[[[

• מרינה - אני בכלל לא מגזימה. תגידי לי את - איך אמא שעובדת כל יום עד 8 בערב וטסה לחו"ל פעם בחודש יכולה גם להנות מהילדים שלה?....
  • אתן יודעות מה, משגע אותי שאתן פוסלות אפשרות לקריירה בשילוב עם ילדים ועבודה בשעות סבירות.
    2 הבוסיות שלי מגשימות את עצמן ואת אהבתן, בעלות קריירה יפה מאוד, בהחלט מוצלחות בתחום עיסוקן
    ועדיין אמהות לתפארת!!!
    הן מבחינתן 16:00-17:00 גג בבית עם הילדים (למעט מקרים חריגים כמובן) - הן יודעות שמחר יום חדש.
    אם הילד חולה חס וחלילה הן ישארו איתו בבית!!!!
    ומה שהכי טוב שבגלל יחסן הנ"ל לחיים ולמשפחתיות הן בהחלט מקבלות אותי כאמא לפני הכל
  • תלוי מה גיל הילדים, לדעתי כאשר הם קטנים, קודם כל הם באים
    לפני הקריירה...
    שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר

גל

מאי

טל

שי

מתן
  • איזה סקר מעניין...

"מהיום שהיא עוטפת את גופו בזרועותיה
    עד היום שהיא נופלת על כתפיו
    היא אומרת לו מילים שאת פישרן הוא לא יודע
    אבל איך שהוא אוהב שהיא לוחשת לאוזניו

תינוקי, ילדי הקטן
    שים את ראשך בחיקי
    אמא שלך תשיר לך שיר
    שיר אהבה תינוקי..."
  • לדעתי קודם כל חבל שצריך בכלל לבחור.
    חבל שאי אפשר לעבוד עד שעות נורמליות וגם להיות עם הילדים.
    אם חייבים לבחור-
    בעיני הילדים קודם כל במיוחד בגילאים הקטנים,
    אני רוצה לאסוף מהגן, להיות איתם אחרי צהריים, לקלח ולהשכיב.
    אם זה דורש הקרבה מצידי מבחינת הקריירה- אני מוכנה לשלם את המחיר ולחיות קצת פחות טוב.
    יש לי חברה שגרה במרכז ויש לה ילד בן 3, היא רואת חשבון במקצועה
    והיא לא מצליחה למוצא משרה נורמלית מבחינת שעות עבודה- כולם רוצים לפחות עד 18 בערב וזה אומר שהיא תגיע הביתה כל יום רק בשבע.
    אז בינתיים היא בבית, למזלה בעלה מרוויח טוב אז היא יכולה להרשות לעצמה.
    [
    [.

• אני לא חושבת שמי שעובדת עד 16:00 זה ראש קטן
    אני מחנכת כיתה ועובדת קשה גם אם לא בכמות השעות, העבודה היא מעבר ויש המון אחריות
    המשכורת לא גבוהה כמו עבודה בהיי טק עם רכב וטיסות וכו אבל מלכתחילה זה לא מה שמעניין אותי בחיים...אולי חבל שכך
  • ילדים
    You're my heart, you're my soul

• אני הייתי מעדיפה להיות אשת קריירה
    עצמאית
    שלא נתונה לחסדיהם של אחרים
    (בוסים, פקקים בכבישים/ריצות מטורפות להספיק להספיק להספיק).
    שמחליטה לעצמי מתי ואיפה לעבוד ובאילו שעות.

בפועל בחרתי בחצי משרה שמאפשרת לי להיות בבית כל יום עם הילדים.
    להגיד לכן שאני מאושרת מזה?
    לא כל יום ולא תמיד.
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • שלגיה, את מעלה נקודה מעניינת....אבל את יודעת מה?

אני הייתי אומרת לבת שלי - תבחרי מה מתאים לך ואני מאחורייך.

אנחנו פה לבד עם הילדים, אין לנו תמיכה יומיומית, אין לי מי שיוציא מהגן או ישמור לי על הילדים עד 20:00....

דיקלה מדברת פה עם לחזור הביתה ב20:00-20:30.....זו משרה תובענית. לא כל אם יכולה לה**** את כל היום שלה לעבודה ולא לראות את ילדיה.

ונכון, זה חלק מהיותנו בעולם המערבי של שנות ה-2000. האישה היא זו שמקריבה מעצמה בכדי לגדל את ילדיה....זה המחיר שכל אישה משלמת.....בגלל זה יש נשות קריירה שאין נשואות או מביאות ילדים לבד או בגיל מאוחר....
  • ילדים
  • ילדים!!!

אני זוכרת טוב מאוד את הילדות שלי
    כשהייתי חוזרת מהגן/ביה"ס והייתה מחכה לי ארוחה חמה של אמא
    ואמא שלי הייתה נותנת את כולה בשבילי.
    אין כמו ההרגשה הזאת.

• תראי, את שואלת כאן כאלו שהן כבר אימהות
    אף אחת לא תעז לוותר על הגורים שלה...
    אם היית שואלת אותי לפני 8 שנים...הייתי
    עונה ללא ספק ..

Show me the money

יום? אני לא מעדיפה לעבוד 9-16 אבל זה מה שאני עושה...
    זמני אבל עושה.
    אני לא מוותרת על הנוחיות שלי והמותרות שלי סליחה.אני בן אדם.
  • כבר היה מי שאמר שעוד לא היה איש שעל ערש-דווי הצטער שלא היה יותר שעות בעבודה...
    נראה לי שאפשר ללמוד מזה הרבה...

• בדיוק כמו מורן

אני רוצה בשביל הילדים שלי מה שהיה לי

אני יודעת שהרבה ילדים בגילאים יותר גדולים מגיעים הביתה ומחממים לעצמם אוכל
    אני לא יודעת מה ההרגשה של זה כי אף פעם לא חזרתי הביתה לבית ריק
    אבל אני יכולה לתאר לעצמי שזה לא אותה הרגשה כמו להגיע הביתה לאימא שמקבלת אותך לארוחה חמה וחיוך
  • כמובן שילדים.. איך אפשר להשוות בכלל? בשביל מי אנחנו הולכות לעבוד אם לא בשבילם? כל עוד העבודה לא באה על חשבון הילדים - סבבה. כל אחת תעשה את החשבון שלה. ברגע שה"קריירה" יותר חשובה, קל מאוד להסחף, לגלוש בשעות ובעומס והכל כמובן על גבם של ילדים שעוברים ממטפלת למטפלת, ומה שהם באמת צריכים - אמא - אין להם....
    שילגי - חייבת להתייחס למה שכתבת (דוגמא לילדים).
    חמותי (שתחייה
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני יכולה להעיד על עצמי שבתור ילדה הייתי חוזרת הביתה ומתפקדת לבד (שיעורים, לחמם אוכל) עד שאמא שלי היתה מגיעה בערך ב-17:00-18:00

וזה היה מבאס!!!!!

בימים שהיא היתה מגיעה מוקדם מכל מיני סיבות - והיה ריח של אוכל מתבשל הייתי רצה בריצה הביתה ופשוט מאושרת
  • גנית...ותמורת 120.000 שח בחודש? ובונוס שנתי של 2מיליון?
    (סתם..לקחתי לדוגמא מנכל"ית שלנו )

אני באה וחוזרת על דבריי...(שוב בננות, זאת גישה שלי, כל אחת וההרגשות שלה)..
    לא צריך להיות קיצוניים...בואו נגיד לחזור כל יום ב-8 (תלוי גם מתי יוצאים מהבית אגב) זה באמת מוגזם...צריך לנסות ולמצוא "אמצע זהב". אצלינו נדשים בתפקידים מאוד בכירים עם משכורות טובות וכל מה שנאמר, יוצאות ב16 הביתה...נכון, פעם ב..יש ישיבות עד מאוחר..קורה..גם לי זה קורה, אבל זה לא משהו קבוע.
    בואו נסכם שהפיתרון האידאלי זה גם וגם

פשוט אני, בדעות שלי מאוד..איך לומר.."חומרנית" אני חשוב לי הכסף..נו מה לעשות..זה מאוד חשוב לי...אני גם חשוב לי שהכסף הזה אני ארוויח. אצלי אין דבר כזה, זה פשוט לא עולה על הדעת (כמו שמישהי כתבה פה) "תלוי כמה בעל מרוויח...אז זהו אצלי זה בכלל לא קשור,זה לא תלוי ולא מהווה בכלל קרטריון למשהו.
    אם בעלי ירוויח הרבה או מעט- זה לא קשור אליי !!! אני בדעה שלי צריכה להריוח את מה שאני חושבת שמגיעה לי...
    ומה לעשות, אני אחת שלא מסוגלת לחיות "מצומצם", אני בת יחידה....אין מצב שאני אגיד לילד "לא" על משהו שהוא יבקש והמצב שלנו היום שכל דבר עולה ים כסף כן צריך לקרוע את התחת בשביל להרוויח יפה
    אז לי אישית חשוב שהילדים יקבלו את נשיקת לילה טוב שלהם כל יום, הסיםור לפני שינה לקטן חשוב לי מאוד, אבל לא פחות חשוב לי בסיס כלכלי לכל אחד מהם להמשך חייהם , אני לא רוצה שהם יתחילו מהקרקע כמו שאני התחלתי..אני רוצה שהם יתחילו ישר ממדרגה השמינית..ונכון, מדי פעם זה בא אחד על חשבון השני אבל אני שלמה עם עצמי ועם החלטה שקיבלתי.
  • אוריתי אני שמחה על הדוגמאות שהבאת
    אני לא טוענת שאמא שתוותר על קריירה משגשת תגדל ילדים שלא ישאפו לקריירה..
    אני רק טוענת שאם את אשת קריירה שמוותרת על הגשמת הקריירה והרצונות שלך כבנאדם זה יכול לגרום לך כאמא להיות לא מאושרת והילדים ירגישו בזה ויושפעו מזה בדרך זו או אחרת.
    אבל זה לא נכון לגבי כולן. יש כאלה שזה מתאים להן- לבלות יותר זמן עם הילדים- סבבה!
    צריך לראות שלא עושים ויתורים קיצוניים על "האני העצמי" רק בשביל ערך המשפחה המקודש. אני טוענת שויתורים כאלה - יש להם תוצאות הרסניות.
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • ילדים עולים כסף. אני לא רוצה שיחסר מהם ...
    אני רוצה שיהיה להם כל מה שרק אפשר..בדיוק כמו שלי היה...
    אני רוצה למצות את עצמי בנוסף להיבט הכלכלי ...
    להרוויח 2500-3000 שקל זה בעיניי לא משכורת..זה גרושים.
    תרגעו ! זה מה שאני הרווחתי בחודש האחרון
  • בנות, אני הראשונה שתסכים אתכן שכסף זה מצרך הכרחי
  • אני עם מרינה ומיכל
  • שילגי - אני רוצה רק לחדד את מה שאמרתי (לא בטוחה שהבנת)
    זה לא ש"במקרה" יצאו לחמתי ילדים מוצלחים. אין דבר כזה מקרה, זאת תוצאה של השקעה. ואמנם לא שאלתי אותה, אבל אני די משוכנעת שזה עלה לה ב"הקרבת קריירה". לא בטוחה שהיא תכננה את זה, יכול להיות שאמרה "נו, עוד שנה עם הילדים ואח"כ נשקיע בקריירה" ומה שיצא זה שזה הפך כבר ל"לא רלוונטי". אבל ההקרבה הזו שלה בסופו של דבר השתלמה כי מי לא רוצה שהילדים שלו יהיו מוצלחים? מה נשאר לנו פה אחרי 120 שנה אם לא הילדים שלנו?
    אז אני לא אומרת: עזבו קריירה ועבודה - תסתגרו בבתים עם הילדים שלכם! וכן, גם אמא היא אישה עם רצונות משלה ואם טוב לה אז גם טוב לילדים, אבל כל אחת שתחשוב האם העבודה באה על חשבון הילדים? אם אפשר לשלב זה נהדר! אבל ברגע שזה על חשבון הילדים, תסלחו לי, זאת אגוצנטריות..
    אבל אני רוצה קצת "להפוך" את מה שכתבת לגבי דוגמא אישית - הילדים אכן מסתכלים על ההורים שלהם ולומדים מהם ולכן אסור להיות "בטלן" על יד הילדים. זה נכון!
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אוריתי קודם כל הכבוד לחמותך בהצליחה לגדל ילדים כאילו !
    סתם יש לי שאלה..מי מימן להם את כל התארים המפוארים האלו?

ועדיין לפי מציאות שאני רואה....לילדים של הורים בעלי תפקידים בכירים ותארים נכבדים (דרך פרוטקציה או לא משנה מה) - יש יותר סיכוי בהמשך הדרך גם לתארים ותפקידים דומים

בנות, הרבה מכן , שיש להם ילדים קטנים, עדיין חיות ב"אפוריה" של אמאות חדשה, זה משהו שכל אמא "טריה" ונורמלית עוברת...אבל עם השנים, כאשר הילדים מגיעים לגיל נגיד טיפש-עשרה...הרבה פעמים קורה שיותר חשוב להם הג'ינס של דיזל שיש ל3/4 בנים/בנות מהכיתה מארוחה חמה ואמא בבית וזאת בדיוק הנקודה שמתחילים להילחץ כלכלית
  • מסכימה עם מיכל ומרינה

[[[

• אני מסכימה עם שולי בכל מילה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מעדיפה להיות עם הילדים
  • אוריתי...זה מה זה לא נכון להגיד שילדים כאילו גודלים לאגויסטים...
    אני יכולה להגיד לך שאני, בתור ילדה ..אף פעם לא היה חסר לי כלום..הורים שלי היו מאוד מסודרים נכון לזמנים ההם ברוסיה, היה לי הרבה מעבר לדברים שהיו לאחרים..רק היתי פותחת את הפה לבקש משהו..זה מייד היה מגיע ואני הכלל לא אגויסטית

למדו ועבדו...סבבה, מקובל אליי...רק עם כל הכבוד..הילדה שלי לא תעבוד מלצרית בלילות בזמן שהיא לומדת., והבנים שלי לא יעבדו במשלוחים ..סליחה,לא מקובל אליי ...אולי זה לא טוב, אולי זה לא מפתח אצלם משהו - לא אכפת לי
    כל עוד אני חיה ומסוגלת להרוויח כסף, אני זאת שאשתדל לממן להם את הלימודים וחופשות רק אחרי שיקבלו את המקצועות- שיעופו לי כמובן לבתים שאני אתן להם בע"ה
  • למרות שאני גם עובדת , בעלי הוא המפרנס העיקרי
    הוא זה שמביא את המשכורת המכובדת.
    אני מעדיפה להשאר עם ילדיי! אין מצב שאני זזה מהם

גאיה וקורן שלנו

• הורי עבדו עד שעות מאוחרת וגם ההורים של בעלי. חזרתי הביתה וחיממתי לעצמי את האוכל וכשהייתי קטנה יותר זה היה צהרונים למיניהם, בכל מקרה לי ולבעלי יש יש תואר שני כלומר,נכון שזה כיף לחזור לאמא שמגישה ארוחה חמה אבל אין גם שום רע באמט שמ****ה תשומת לב רבה בסופי שבוע . אני זוכרת את עצמי עומדת מאחורי דלת השירותים ומספרת לאימי את מה שקרה לי במהלך היום והיא עונה לי מהשירותי
    [url=http://www.glitterfly.com]

• מרינה אני איתך לגמרי
57 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה