אמהות לפגים .......... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בזמן האחרון אני עוברת עם ליאם תקופה לא קלה באוכל.....
    הוא פשוט מתפתל וצורח באוכל
    לקחנו אותה לרופאת ילדים, וגם שאלתי בטיפת חלב וגם שהיינו בחיסון RSV בבי"ח שאלתי
    ואמרו שריפלוקס זה לא יכול להיות כי הוא בן חמישה וחצי חודשיים וגם הוא לא פולט לך
    בדקו לו גרון אוזניים ריאות וכו'..והכל בסדר
    אמרו לי שזה רק גזים, מה שכן הוא עושה קקי פעם ביומיים וקשה ולא הרבה
    והוא מפליץ קצת שהוא בוכה.....
    אבל עכשיו גזים???...בגיל חמישה חודשיים זה מתחיל לו?.......
    אני נותנת לו בייביזים לפני ואחרי האוכל

התחלנו עם דייסת קרונפלור בנוסף
    מה שכן הוא ירד במינון של האוכל, זאת אומרת שהוא אוכל ב-7 בבוקר בלחץ 150 סיסי
    ובמקום שאחרי 3-4 שעות יטרוף לי בקבוק, אני מכינה לו וכשאני מכניסה ישר הוא צורח ומתפתל
    ורק אחרי איזה 5 שעות הוא אוכל את הבקבוק כשאני מנדנדת קצת ועושה לו צלילים של ששששש....מחבקת אותו קרוב אליי שירגיש את החום שלי
    הולך לי הגב אבל מה אני אעשה כבר?! עד מתי?!

מה לו ניסיתי, הוא אוכל סימלאק נאושר לפגים, אז החלפתי לו לאדוונס אין שינוי
    אז נשארנו עם נאושר
    הורדתי את הדייסה
    אין שינוי
    אז החזרתי
    אני כבר לא יודעת

עזרה בבקשה!! תודה
15 תגובות
עמוד 1
  • לא יודעת אם זה קשור לליאם אבל אתמול נתקלתי בכתבה הזאת

http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-ae1f680697f7c21004.htm&Partner=facebook_share

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • חחחחחח באמת מה קשור למה שרשמתי?
  • תראי - עד 3 ק"ג אומרים להעיר ע"מ להאכיל, מעל 3 ק"ג - הוא אוכל כשהוא רעב, אם הוא אוכל טוב אחרי 5 שעות - מצויין! אין צורך לדחוף לו - במידה והוא לא יורד במשקל והוא בריא.

למה את נותנת לו דייסת קורנפלור? פרט ללנפח זה לא עושה הרבה...
    נסי לתת לו ארוחה רגע לפני שהוא מתחיל לבכות מרעב, את יכולה להתחיל לתת לו טעימות.
    להזכירך - לרוב הפגים אין הרבה מידי גזים, יכול להיות שזה התחיל עכשיו בגלל שינויים בת****. נסי לעסות לו את הבטן - עם כיוון השעון, בעדינות, כאשר הברכיים למעלה, אפשר להתחיל לתת לו מים, עצירות אצל תינוקות נחשבת לאחר כמה ימים - אבל אם את מרגישה שלא נוח לו ולא טוב לו כי לא חירבן אז את יכולה לשים שזיף מיובש ברבע כוס מים רותחים ולתת לזה לעמוד לילה ואז לתת לו CC או שניים, או לקחת גבעול פטרוזליה נקי (את החלק הגס) ולגרות את איזור פי הטבעת.

אנחנו נוטות להיות מאוד לחוצות באוכל אצל פגים - אבל כל עוד הם עולים יפה במשקל ומתפתחים יפה - לא צריך לתת לזה משקל רב מידי.

• אופס
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • יפעת, תדה מאמי, לא נראה לי שזה זה כי אם זה היה זה הוא היה בוכה כל היום
    והוא בוכה רק בזמן האוכל שישר אני מכניסה את הפיטמה של הבקבוק לפה
  • אולי שיניים ???
    הוא בוכה איך שאת מכניסה את הבקבוק לפה ?

בקשר ליציאות
    כואב לו בזמן שהוא מתאמץ , אולי יש לו סדק בפי הטבעת (זה קרה לי עם יאיר)
  • אולי הפטמה לא מתאימה אולי צריך להגדיל את החור שלה שיזרום לו יותר
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • זה פיטמה של דייסה ויוצא ממש!

ושזה בלי דייסה אז זה פטמה שלב 2 וגם רואים שיוצא בלי הרבה מאמץ
    טומי טיפי!

לגבי הסדק בפי הטבעת איך אני יכולה לראות?
    לקחת לרופא שיבדוק?
  • יש דבר שנקרא ריפלוקס סמוי ללא פליטות או הקאות אבל חוסר שקט ואי רצון לאכול.
    תבררי לא לשלול על הסף.

ושנית,
    יכול להיות שהוא מבשל שיניים??
  • אני יודעת שעם כל ילד זה אחרת, הפגית שלי נולדה 1360 גרם, ירדה ועלתה, אני לגמרי באה ממקום של הבנה.
    להבדיל מילדים "רגילים" נותנים לפגים בפגיה מזון מועשר ע"מ שיגדלו מהר, או במילים אחרות - הסיכוי של ילדים פגים להיות שמנים כשהם יגדלו - די גבוה כי "מייצרים" להם תאי שומן מהרגע שמתחילים להזין אותם.
    תני לו לאכול כשהוא רוצה, כשהוא רעב - זה הדבר הכי טוב ונכון שאת יכולה לעשות עבורו ע"מ שלא יגדל להיות ילד שמן - פשוט כי זה לא בריא....
    אם הוא עולה יפה במשקל - אין שום צורך בעולם לתת לו את דייסת הקורנפלור, זה רק משמין וממלא, אין לה שום יתרון אחר.
    את בהחלט יכולה כבר לנסות לתת לו מנה קטנה של ירקות, אוטוטו להוסיף גם עוף, תזרמי איתו, נסי לעשות לך סוויץ במוח - אנחנו רואים אותם לעולם כפגים הפיציים האלה שבקנגורו בקושי ראו אותם בין הבטן שלנו לחזה שלנו, הוא גדל, תני לו לגדול כמו שהוא מרגיש שהוא צריך - שוב - אם אין שום בעיה בריאותית ידועה ואם הוא עולה יפה במשקל (דרך אגב - בגלל שהוא עכשיו פעיל יותר - יכול להיות מאוד שהוא מוציא יותר אנרגיה - ולא נראה שהוא עולה במשקל, גם זה שלב....)

• לפי הכתבה הרופא יכול להבדוק את זה כי להורים קשה לראות שיש
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • נטלי מאמי אין לי פגים אבל זה נראה לי מהדייסה כי היא מכבידה עליו
    אם הסימילאק מזין אותו אז לא נראה לי שצריך להוסיף לו דייסה וחוץ מזה תחשבי שהוא נולד כמה חודשים לפני הזמן אז אולי ה משפיע
  • נטלי- גם אני אמא לפגית.
    האם הוא בן 5 חודשים כרונולוגית? באיזה שבוע הוא נולד?
    כי אם למשל הוא נולד 3 חודשים לפני הזמן (אני מעריכה שמשהו כזה לפי המשקל) אז זה אומר שהוא כרגע כמו תינוק בן חודשיים!!! תינוק בן חודשיים לא אמור לאכול כבר מנה של ירקות ודייסות.... ברור שזה מכביד לו על הבטן. תינוק בגילו אמור לאכול רק חלב.בגילאים האלה מאוד מאוד חשוב להתייחס אליו רק לפי גיל מתוקן. בהמשך זה כבר לא יהיה כל כך משנה....
    בהצלחה
  • אני חושבת שמה שלינבר אומרת באמת יכול להיות
    הסיבה לאי נוחות שלו... ואני לא מסכימה לגמרי שלפגים אין
    גזים.. אני חוויתי את זה עם טוהר אומנם לא כמו אצל תינוק
    שנולד בזמן אבל היה משהו בהחלט.
    אני מציעה אולי תנסו את המטרנה פגים? אולי זה
    יכול לעזור.. ובקשר למשקל- כול הכבוד

טוהר
  • כאמא לילד שסבל מריפלוקס (אלעאי שהיום הוא כמעט בן 5) התיאורים שלך נשמעים ממש כמו ריפלוקס!
    מציעה לך לבדוק את זה לעומק.

באיזה שבוע ילדת שהוא נולד כל כך קטן..?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה