כמה שאלות שקשורות לאוביטרל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• 1. האם ביוץ יכול להתרחש 48 שעות אחרי האוביטרל? אצלי התחילו כאבים חזקים 48 שעות אחרי האוביטרל ואני דיי בטוחה שזה הביוץ. אם זה לא ביוץ, מה זה יכול להיות? (איזושהי תגובה שקשורה לאוביטרל?)

2. כמה שעות מההזרעה הזרע יכול להפרות את הביצית? ראיתי כ"כ הרבה גירסאות בפורומים, מ-24 שעות ועד 5 ימים... מה נכון?
    עשו לנו שתי הזרעות, בהזרעה ראשונה (38 שעות לפני האוביטרל) תוצאות השבחת הזרע היה יותר טובות, עם תנועתיות 72% ובהזרעה שנייה (36 שעות אחרי האוביטרל) פחות טובות, 35% (דווקא ביום של הביוץ..)
    לא עדיף כבר לעשות הזרעה אחת ביום הביוץ ואז אפשר להתנזר 3-5 ימים לפני ולהביא זרע יותר איכותי?

3. מתי אני יכולה לעשות בדיקת הריון? קיבלתי זריקת אוביטרל ביום שני לפני שבועיים (מחר זה יהיה בדיוק לפני שבועיים) בשעה 22:00 בלילה. האם אוכל לעשות בדיקה מחר ביום שני בבוקר או שעלי לחכות ליום שלישי בבוקר או לאחר מכן?

תודה רבה לך :)
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    הכל אפשרי , אבל הביוץ מתרחש ברוב המוחלט של המקרים כ 36 שעות ממתן האוביטרל. אין לי הסבר לכאבים. יתכן גדילה מהירה של הזקיק לקראת הביוץ
    זרע באיכות טובה יכול להפרות עד 72 שעות מההזרעה. זרע פחות טוב , כנראה פחות. נתת נתונים רק לגבי אחוז התנועה . אז קשה לדעת מה עדיף.
    את הבדיקה צריך לעשות 14 יום מהביוץ.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה