עצבנית+התייעצות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב! לפחות הגשם שיורד פה עושה לי מצברוח טוב
27 תגובות
עמוד 1
  • את צריכה לקחת בחזרה את הויזה
    אבל אתם צריכים לנהל טוב את החשבון שלכם
    לקנות מה שצריך במקרר לא לקנות דברים כדי שהמקרר יהיה מלא אלה לקנות מה שבאמת נחוץ לאותו שבוע
    לקנות מבצעים ודברם כאלה זה מוזיל את החשבון
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • סליחה???? אבא שלך צודק במיליון אחוז!!!
    תתמודדי, אנחנו עם ילדה אחת ב9000 ש"ח משכורת ושכ"ד וויתרנו על הויזה בכלל, קרענו אותה, היא לא קיימת, חיים על מזומן, ממה שיש, אין כסף לא קונים - לא סיגריות, לא ממתקים, לא יציאות, לא כלום.
    ככה זה - אם רוצים להבריא כלכלית צריכים לוותר
    באהבה, סיון

• סיוון צודקת אם אין כסף לא קונים
  • קודם כל: אני שמחה שנגמרו לך הסיגריות... אולי הזדמנות לגמילה?
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • סיון, לה יש שני ילדים ולך "רק" אחת אז ההוצאות יהיו יותר. מספיק שהיא משלמת פעמיים למעון זו חתיכת הוצאה.
    הקטן שלה שותה סימילאק ועדיין עם חיתולים (אם אני לא טועה) ולהבונת שלך גמולה...
    אבל אני מסכימה איתך שצריך לשלוט על ההוצאות

עדי, תנשמי עמוק ותנסי להבין שההוצאות שלך עצומות והן יגדלו עם הזמן אז כדאי להתחיל עכשיו ללמוד לנהל את התקציב נכון
    ךמשך במקום סיגריות את יכולה לפתוח ערוץ ספורט ולעשות תרגילים. זה טוב לנשמה ולא עולה כסף
  • אני הייתי מנסה משהו אחר - להחליט על סכום חודשי אותו אפשר להוציא על קניות, להוציא כסף מזומן - ולדעת שברגע שזה ניגמר - אז אין יותר.
    את כרטיס האשראי אפשר לגזור או לתת לאבא שלך לשמור עליו - אבל שלא הוא ישתמש במקומכם.
    זה הבית שלכם, זה הילדים שלכם, זה החיים שלכם - ואתם צריכים להחליט מה איך וכמה קונים.
    אבל לדעת שיש מסגרת שאין לעבור עליה בשום פנים ואופן.

• טוטילה את רק מחזקת את הטענה שלי - זה בדיוק מה שטענתי אם לי יש רק אחת ומשכורת יותר גבוהה ממנה (מי יחשוב ב1000 שח אבל עדיין) - ואני רואה סיבה לבטל את הויזה ולשים סטופ להוצאות מיותרות - אז אצלה פי אחת כמה וכמה.

עכשיו מובן?

לא ניסיתי להציג שאצלי המצב יותר גרוע, ההיפך, ניסיתי להראות שהמצב שלה יותר גרוע והיא צריכה לעשות חושבין עם עצמה ולא להאשים את אבא שלה בזה שאין לה סיגריות
  • היי עדי בוקר טוב
    דבר ראשון הויזה צריכה להיות אצלכם ואתם אלו שאחראים להוצאות ולהכנסות וצריכים לנהל את הבית שלכם.
    דבר שני צריכים לדעת שיש סכום כסף שנכנס לחשבון מזה להוריד את מה שצריך לרדת כל התשלומים וההוצאות ומה שנשאר להקציב לקניות.
    לנו יש שני כרטיסי אשראי ואנחנו התחלנו לעבוד עם מזומן ולהוריד את הכרטיסים.
    אין ברירה רק ככה לא מגיעים לחריגות ולבעיות.
    בהצלחה
    רחל

• על השאלה, איך יוצא סכום של 6000 אפשר לענות פשוט:
    לבדוק את פירוט הויזה וככה תדעו על מה הלך הכסף.
    אנחנו תמיד עוברים על כל ההוצאות, ובמיוחד עם ויזה ויודעים למה יוצא סכום מסויים, לטוב או לרע.

אני חושבת שזה רעיון טוב שויזה לא אצלכם כרגע. לדעתי תשאירו אותה אצל אבא שלך.
    לגבי סיגריות וקניות "קטנות" מה שנקרא מכולת, אתם יכולים פעם בשבוע להוציא סכום כסף מזומן למטרות האלה: סיגריות, חלב שנגמר, גבינה שנגמרה, פירות או ירקות שצריך פתאום וכ"ד.... ככה לא תתקעי בלי סיגריות או דברים אחרים שאת תפאות צריכה ומצד שני תיהיה שליטה בהוצאות.

ובעצם, למה לא להפסיק עם סיגריות בכלל? 

תראי, המצב של רוב זוגות צעירים לא פשוט, צריך ללמוד לשלוט על ההוצאות:
    כשאת הולכת לעשות קנייה שועית בסופר, ללכת עם רשימה ורק לפי הרשימה בלי חריגות. קונים רק מה שצריך, לא חבילות של במבות (נגיד) וכ"ד. 2 במבות, אחת לכל ילד יספיק בהחלט - סתם דוגמא.
    לא לקנות מבצעים שלא צריכים. אם יש מרכך בבית (לדוגמא), לא לקנות עוד רק בגלל המבצע.

• נושא רגיש..
    אבל ראשית כל אני חושבת שאבא שלך איש מאוד חכם ודואג

• טוב, תסלחי לי כן, אבל אני הייתי אומרת תודה רבה לאבא שלי שעושה לי את הקניות וממשיכה לחיות בצמצום ככל האפשר.

הלוואי והיה לנו פה מישהו שיעשה את זה.

סיגריות זה רעל מיותר, ובזבוז כסף. ואת רוצה עוד ילד?.....טוב, אני לא אגיב יותר......
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • לי נראה שכדי להפסיק להשתמש באשראי ורק במזומן
    ולהוציא כסף שמיועד שבוע או שבועיים מראש ואז יודעים כמה יש
    וכמה ביזבזנו
    ולדעתי עדיף שהויזה אצלו
    רק תעשו חישוב כמה כסף צריך מראש כדי לא להתקע מראש
  • אני לא מסכימה עם הבנות בקשר לסיגריות, יש אנשים בשבילם זה לא מותרות...וחייב כמו אוכל ושתייה.
    בקשר לויזה ,תשבי את ובעלך ותתחילו לחשב הוצאות ואיך מצטמצמים.
    עדיף לא להשתמש בויזה רק במזומן
    אני הבנתי שאת מקבלת קיצבת ביטוח לאומי, אז תבדקי אולי אופציה עם עו"ס איך היא יכולה לעזור לך למצוא עבודה אפילו בחצי משרה 2000 ש"ח -זה שינוי משמעותי
    ואת עדיין יכולה לעבוד חצי משרה ולהמשיך לקבל עוד את הקיצבה
    בהצלחה
  • אני מסכימה עם ליא לגבי מציאת עבודה בחצי משרה.
    אם תעבדי זה מאוד מאוד יעזור לכם
  • אנחנו חיים ברמת חיים לא נמוכה בכלל ולא יוצא לנו ויזה של 6000 שקל
  • סופגית יקירתי
    מבינה את העצבים...
    התשובה שלי מורכבת מכמה דברים:
    קודם כל - הכנסה משותפת של זוג, בגובה של 8,000 ש"ח, למשפחה בת 4 נפשות - היא לא הכנסה מאד נמוכה. זוהי הכנסה הנמוכה רק במעט מגובה ההכנסה הממוצע במשק (לפי נתוני הלמ"ס).
    שנית - מסכימה עם יעלי. הוצאה חודשית בויזה, בגובה של 6,000 היא הוצאה חודשית המחשידה על התנהלות כלכלית לא נכונה...
    כמובן שבמצב בו מפחיתים מידי חודש 6,000 ש"ח מ - 8,000 נוצר מצב כלכלי עגום...
    שלישית - אני חושבת שבאמת אבא שלך רוצה את טובתכם והצעתו מעידה על נדיבות וטוב לב...
    רביעית - מסכימה עם הבנות שכתבו שרק את ובעלך יודעים לצפות את צרכיכם והוצאותיכם. אביך, עם כל כוונתו הטובה - לא יכול לעשות את זה, משום שזהו לא משק הבית שלו.
    חמישית - אני ממליצה על פנייה לעמותת "פעמונים". זוהי עמותה שמסייעת למשפחות הנמצאות במצב כלכלי קשה לתכנן מחדש את מאזן ההוצאות וההכנסות הביתי, ולצאת מהבוץ. הם מעניקים ליווי של מאמנים בתחום ההתנהלות הכלכלית עד להתייצבות במצב. יש משפחות שמקבלות סיוע זה בחינם אין כסף - תלוי מהו מצבכם בדיוק.

ושרק יהיה טוב ואל תהיי עצבנית...
    שרון.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • .אני יעשה שיחה עם אבא שלי ובעלי ונחליט איך ממשיכים...
    אני רוצה שהויזה תשאר אצל אבא שלי,אני סומכת עליו
  • עדי תעשי הוראות קבע - זה מה שאני עשיתי - הכל משולם בהוראות קבע
  • עדידה, עמותת פעמונים, תפני אליהם
  • מסכימה עם כל מה ששרון כתבה לך,
    ולכל הבנות שכתבו בנונשלנטיות "תחפשי עבודה" אני רק רוצה לציין כמה קשה למצוא עבודה נורמלית. ועוד בחצי משרה, בתנאים המתאימים לאימהות. אין לי מושג מה תחום התמחותה המקצועית של עדי אך בכל תחום ואחרי כל לימודים ו/או ניסיון הדבר קשה. לא בלתי אפשרי אבל בהחלט אתגר...
  • לגבי הנונשלטיות: זאת פשוט המציאות והאמת.
    לחפש עבודה.
    ברור שלחפש עבודה לא פשוט, אבל צריך להתחיל, ומי שמחפש מוצא
  • תראי..שאנשים לא מצליחים לשלוט לבד בעצמם לגבי ביזבוזים מיותרים, זאת בעיה...ודווקא התערבות של גורם חייצוני (במקרה שלך- אבא שלך) נראה לי פתרון לא רע בכלל לנושא...
    עדיין השאלה כמה הוא מכיר את הצרכים שלכם ויודע לספק את הקניות הנכונות...אם הוא יודע טוב - לדעתי תשאירי את המצב כמו שהו אם לא..או שתעדכנו אותו עם רשימה מסודרת או שתקחו את הויזה חזרה

אבל בתכלס נשמה...נראה לי את שלמה עם המצב הזה...את רק בקריז של חוסר סיגריה מוכר מאוד
  • תשאירי את הכרטיס אצל אבא שלך או תעברי למזומן. לגבי הוראות קבע אנחנו גם משלמים חשבונות שותפים בכרטיס אשראי , מאוד נוח לבטל ויש מעקב ,כך שבעצם לא כל החיוב בויזה הוא ביזבוזים .
    [url=http://www.glitterfly.com]

• אני חושבת שזה טוב שאבא שלך מנסה לעזור לכם בצורה הזו.

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • חד משמעי כן! ברגע שהתחתנת והקמת משפחה את צריכה לקחת אחריות על הכל, ומה יקרה אם תתקעי פתאום איפה שהוא והויזה יכולה להציל אותך.
    שבו תעשו טבלת הכנסות מול הוצאות ותדעי למה החריגה.
    מצטערת שאין לי מה לעודד אבל גם אצלנו זה חוגג כשיש יותר ילדים ההוצאות גדלות.

מצטערת שאני אומרת את זה בצורה אולי לא נעימה, המקרר ריק ומה שמעניין אותך זה סיגריות????
    תעשי חשבון של עלות חפיסת סיגריות ליום תכפילי בימות השבוע ותכפילי בחודש תראי כמה כסף נשאר לך ביד בשביל שיהיה עוד אוכל במקרר.

אולי יתקפו אותי כאן על זה אבל אני נגדדדדדדדדדדדדדדדדדדד סיגריות!!!!!!
  • טוב לא חשבתי שיתקפו אותי עד כדי כך...
    "ואת רצית עוד ילד" "המקרר ריק ואכפת לך מסיגריות.."
  • היי מותק..
    מה איתך?
    את צודקת, יש כמה בנות שאולי כתבו טיפה בלי טאקט או קצת בחוסר רגישות אבל אני חושבת שזה נכתב ממש מדאגה אלייך.
    לפעמים אנחנו מתים להגיד משהו מתוך דאגה שאולי יהיה טיפה אישי או חודרני ולכן אומרים אותו במן עקיצה כזו.
    הבנת? לא משנה.. אני הרגשתי שזה היה כך.

ככה- אני מבינה את הקטע של כל ההוצאות.. ואני ממש מורידה בפנייך את הכובע שאתם מסכימים שמישהו אחר יגע לכם בכרטיס. אני מאז שהתחתנתי לא מוכנה שאף אחד יכניס ת'אף שלו לקניות שלי, שייגע לי בכרטיס או במשהו אישי שלי.

זה די חכם שאתם נותנים לאבא שלך לעשות לכם קניות, בהתחשב בעובדה שהוא קונה מספיק ולא חסר כלום. מה זה אומר המקרר ריק? אין כלום? גם לא סנדוויצ' להכין לילדים?
    תשבי עם אבא שלך ותעשו רשימה ביחד כדי שלא יצא מצב כזה.. כדי שאם המקרר ריק הוא ידע שהוא צריך ללכת בשבילכם לקניות!

אתם חייבים לשבת על פירוט החשבון של הכרטיס ולסמן עם מרקר איפה אפשר לקצץ, אולי בערוצים ביס שמשלמים עליהם,
    אולי בטלפון..
    לא יודעת, בכל דבר קצת!
    פשוט תראו על מה יוצא הכל..

ולהפעיל ראש חסכן בכל הוצאה שלכם.. גם על סיגריות. אני לא אומרת להגמל עכשיו כי אין וזהו.. אולי לקצץ טיפה, להפחית.

חוצמזה- אתם חייבים להשאיר אצלכם סכום קטן של כסף שיהיה נגיש. אצל בעלך אין עוד ויזה? או מזומן שהוא יכול לקנות לחם/חלב?

אחרי הכל- 8 בחודש זה בכלל לא מעט..

שיהיה בהצלחה!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה