עצווווב - איך אפשר ?????? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

28 תגובות
עמוד 1
  • את יודעת מה יותר גרוע?
    להוציא ילד אוטיסט ממקומו הקבוע, המוכר, להעבירו לבית אחר ואז לחפש לו בית נוסף שגם שם לא בהכרח יהיה הסוף לנדידתו...
    ילדים, בעיקר בעלי צרכים מיוחדים, בעיקר אוטיסטים, צריכים את השגרה המאוד מאוד מאוד קבועה שלהם.
    סביר שהוריו הזניחו אותו, סביר שהוא היה בחרא, אבל בחרא המוכר לו! הוא לא הכיר משהו אחר.
    לדעתי (הבלתי מקצועית) עדיף להשאיר ילד בבית כזה ורק כאשר מוצאים לו מסגרת קבועה אחרת - להעבירו.
    הרי 5 שנים הוא גדל שם, מה כבר ישנה עוד יום או פחות יום???
    ילד מסכן.

• בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • מסכן...
  • סליחה אם אני אשמע " מוזר"

אבל למה...למה "הם" לא עושים בדיקות... ב1.000.000.000.000 % אני יכולה להגיד לך שהיו יודעים את זה מראש... ( לא שזה היה עוזר) כי הרי לא עושים הפלה.

• בנות - אי אפשר לעלות על אוטיזם דרך שום בדיקה שקיימת כיום בשוק!!!!!!!!!!!!!!!
    ילד מתחיל להתפתח רגיל ופתאום......
  • סליחה, בנות רגע לפני שאתן שופטות את ההורים לחומרה כדאי שתדעו שאוטיזם אי אפשר לזהות בשום בדיקה במהלך הריון יותר מזה לאבחן אוטיזם מאוד מאוד קשה בגילאים צעירים אז זה בכלל לא קשור לעשו או לא עשו בדיקות.

ובקשר למסוגלות הורית, קשה מאוד מאוד לגדל ילד בעל צרכים מיוחדים!!!!!

אז אולי ההורים האלה לא מסוגלים וזאת נקודה "לרעתם" ובכל זאת לא הייתי שופטת אותם. רק מאחלת לעצמי ולכולם לעולם לא לחוות את מה שהם עוברים יום יום לפני הוצאת הילד ועל כמה וכמה אחרי!!!

• ממש עצוב
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • סבבה..... לא רואים בשום בדיקה....

וזה מתפתך עם הזמןע עד שיום אחד "הופ" זה צץ....

רבאאאאאק- מדובר בילד בן 5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    לא שבכל גיל אחר זה שונה...
    ככה נוטשים אותו
  • אני מאחלת לך, מכל הלב, שלעולם לא תצטרכי להתמודד עם ילד בעל צרכים מיוחדים!
    ואם מלכתחילה המסוגלות ההורית של הוריו היתה נמוכה - אז ילד כזה דורש משאבים - עצומים, גם מבחינת תעצומות נפש, גם מבחינת כוח פיזי וגם מבחינה כלכלית.
    ושוב - אסור לשפוט!!!!!!!!
    אנחנו יודעים על קצה קצהו של מזלג מה היה שם, סביר להניח שיש סילופים או חלקי אמיתות.
    קחו בחשבון לפני התגובות.

• מסכן קטן.... מקווה שימצא בית חם ואוהב
    לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
    אנו נאהב אותו עד הירח!!!!!
  • אני לא מבינה על מה את מתעצבנת סתם?

• אני עם פיתוש

טוהר
  • עירית יקירה - כל מה שאני יכולה להגיד לך הוא שאני מאחלת לך שלא תאלצי לעמוד בנסיון.....
    ואני מוכרחה גם להתקומם לנימה המזלזלת כשכתבת שההורים לא עשו בדיקות כי במילא לא היו מפילים - במקום להעריך אותם על כך שהם לא מוכנים לרצוח עובר בגלל פגיעה כזו או אחרת.
    פיתוש - מסכימה עם כל מילה ורוצה להוסיף שמה שלא מצויין בכתבה (או שמצויין? פשוט לא טרחתי לקרוא הכל..) כל כל אותם ילדים פגועים שננטשים בבתי החולים. האם מישהו טורח להוקיע הורים שיולדים ילדים ואפילו לא מנסים להתמודד עם גידולם? האם גם זה קשור למגזר?
    טוב, עדיף שאעצור פה
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אין לי דעה בעניין הזה.
    רק לב כואב
  • בנות יש לי אח קטן שהוא אוטיסט ואמא שלי היא אם חד הורית ואחי כבר בן 12 ונכון קשה לה והכול אבל היא לא מסוגלת למסור אותו אפילו לפנימייה כי הוא רגיל שהוא חוזר הבייתה יש סלט שלו מוכן והמחשב שלו פנוי יעני הכול צריך להיות לפי סדר שלו עם מישהו מפר את הסדר הוא מתחיל להרביץ..זה נכון שכרגע הוא נהיה ממש מסוכן הוא זורק נעליים על אמא שלי והרג לכלבה של אמא שלי 2 גורים בני חודש פשוט התיישב על אחד והשני זרק אותו באוויר למעלה וכמובן לא תפס..אני גם מפחדת לבוא עם הקטנה שלי לאמא שלי בגללו אבל הקטנה שלי בגלל זה עם 10 עיניים עליה בגללו..תראו אמא שלי אמרה ככה גם עם הוא יהרוג אותי אני לא ימסור את הילד שלי לשום פנימיה..גם עם חס וחלילה טפו טפו טפו הייתי מגלה שהילדה שלי כזאת אין מצב שהייתי מוותרת עליה..

• ההורים לא וויתרו עליו, אלא התקשו לטפל בו...
    אם היו מוותרים עליו אולי הילד היה נשלח לאימוץ ולא למשפחת אומנה...

בכל מקרה - מקרה עצוב... אבל אני מקווה שהכתבה תעשה לו טוב והוא ימצא משפחת אומנה שתפצה על ההזנחה

"מהיום שהיא עוטפת את גופו בזרועותיה
    עד היום שהיא נופלת על כתפיו
    היא אומרת לו מילים שאת פישרן הוא לא יודע
    אבל איך שהוא אוהב שהיא לוחשת לאוזניו

תינוקי, ילדי הקטן
    שים את ראשך בחיקי
    אמא שלך תשיר לך שיר
    שיר אהבה תינוקי..."
  • עירית, דרגות אוטוזים שונות ורבות יש...
    לא תמיד ניתן לזהות את האוטויזם לפני גיל 4-5...

לא קל להתמודד עם זה אבל אפשרי בהחלט
  • לא משנה חרדים או לא... זאת לא הייתה הכוונה שלי... לא מעיניין אותי... כי הייתי כותבת את אותו הדבר גם לגבי חילוניים !

ואם כל הקושי שבדבר לא הייתי מוותרת עליו !

ובטוח שלא בגיל 5... ולא בשום גיל !
    כמו שמיכל אמרה... הכל אפשרי !

• לא באתי אלייך בטענות..
    פשוט הייתי בשוק מהכתבה עצמה, מ-ynet..

וברור לי שגם אני בחיים לא הייתי משליכה את הבן שלי מהבית, ולא משנה אם יש לו לקות, מה הגיל שלו ובאיזו דרגה..
    ברור שמעשה מעורר תמיהה ועצבים על ההורים שלא דואגים לבנם למקום חם ודואג!
    אבל מי יכול לדעת, אולי לא הכל כתוב בכתבה..
    אולי הכתב הראה צד שהוא רוצה להראות.. הביא חצאי אמיתות וכ'ו..
    או שהמצב של ההורים באמת כזה נוראי!
    בכל מקרה- בהחלט סיפור עצוב, סתם נתקעתי על העניין שבלט לי כ"כ שכתוב שוב ושוב ושוב שהוא ממשפחה חרדית..
    כי זה פשוט לא קשור!
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • פיתוש- כתוב שהוא חרדי בגלל שמחפשים בשבילו משפחה חרדית...
    עירית- אם היית מגלה שיש לך עובר שיהיה אוטיסט היית מפילה אותו?
    אני לא מבינה את הקלות בה בנות שופטות כאן!
    אני מאחלת לכל אחת מהשופטות לא לעמוד במבחן הנורא קשה הזה!
    זה ממש לא כמו לגדל ילד רגיל. זה ילד עם צרכים מ-י-ו-ח-ד-י-ם!
    אז יש משפחות שלא מסוגלות לעמוד בזה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מילנה... האמת... שכן...כן...וכן ולא הייתי חושבת פעמיים...
    אם היו מגלים בבדיקה שיש פיגור שכלי או אוטיזם.. לא הייתי חושבת פעמיים ולצערי כן הייתי מפילה.

זה לא רק נטל על ההורים לכל החיים...גם לידל אין איכות חיים כמו שאמור לקבל...באופן טבעי.

בכל זאת... אני הייתי מעדיפה להפיל מאשר לראות משפחה שלמה סובלת.

מה הטעם...לעבור הריון שלם ( בידיעה שי לך עובר עם פיגור/אוטיזם) ללדת אותו
    ואז "למסור" אותו...
  • אני מבינה שלא הופנם שאוטיזם לא ניתן לגלות בבדיקות בזמן הריון.

שיהיה ברור - אם יהיה לי חו"ח עובר עם תסמונת דאון - עם כל הקושי - אפיל אותו - כי יש דברים שאני לא מוכנה לעשות לילד שלי - יש דברים שקורים במהלך החיים (כמו אוטיזם...)ואין מה לעשות, אבל מה שניתן למנוע - אמנע!

אין לי מושג למה מצויין בכתבה מיליון פעם שהם חרדים, נראה לי שדווקא מתוך זה שידוע שהקהילה החרדית תומכת ועוזרת בד"כ ובעיקר כי ההודעה על הזנחת הילד הגיעה מתוך הקהילה.... אבל באמת אין לזה מקום. זה ממש לא קשור לכלום ולשום דבר....
  • מסכימה עם כל מילה של מילנה
  • הבנתי כבר שאי אפשר לגלות בבדיקות... וגם כתבתי את זה אתמול...
    בכל אני אומרת שאם היה נולד לי ילד כזה.....
    לא הייתי מוותרת עליו בכללללללללללללל - ילד זה ילד
    ואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם הייתה אפשרות לראות בבדיקות... אז הייתי עושה הפלה ולא גורמת למשפחה שלמה לסבול!

• עצוב נורא...
    נטישה של ילד היא תמיד עצובה. בזמנו הייתי פעילה בעמותת "חיבוק ראשון", זוהי עמותה המופעלת ע"י נשים, שתפקידן הקדוש הוא להגיע לבתי חולים למחלקות יולדות ולהעניק מספר דקות של חיבוקים, נישוקים וחום אנושי לתינוקות שננטשו ע"י הוריהם במחלקה.
    אין מילה מתאימה לתאר את עוצמת הרגש הכרוך במפגש עם תינוק שהוריו נטשוהו.
    לא כל התינוקות הנטושים הם נכים/חולים או מוגבלים.
    אבל כשמדובר באלו, זה נורא במיוחד...

לגבי מה שנכתב על אוטיזם: יש כמה אי דיוקים בדברים בשרשור זה:
    קיים פיגור התפתחותי או חריגות עוד לפני גיל 3 בלפחות אחד מן הבאים: ביצירת קשר, שפה או משחק דמיון.
    באפיון של אוטיזם - לפי ההגדרה, הוא מתחיל לפני גיל 3.
    יש ילדים שאצלם נמצא עיכוב התפתחותי ויש כאלו שאצלם נמצא נסיגה התפתחותית. בערך אצל כמחצית מהילדים האוטיסטים נמצא אי התפתחות מלידה, ואצל כמחציתם נמצא נסיגה התפתחותית לאחר שהילד התפתח כרגיל עד גיל שנה או שנה וחצי.
    פגיעה קשה ביותר בין כל סוגי ההפרעות בספקטרום האוטיסטי, והיא מאד נדירה (1 מבין מאות אלפים) נקראת: "תסמונת דיסאינטגרטיבית של הילדות". בהפרעה זו, הילד מתפתח באופן נורמלי כצפוי לפחות עד גיל שנתיים. בגיל 3-4 מתחילים לראות אובדן של יכולות וכישורים שהושגו: בדיבור, בהבנת שפה, בשליטה על צרכים, במיומנויות חברתיות...
    (האבחנות הנ"ל מתוך ספר האבחנות של ארגון הפסיכיאטרים האמריקאי - DSM-4TR)
    רק בריאות לכולם...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • א/עירית (ב-ע' או ב-א'?) - שוב: המשפחה לא ויתרה עליו. הוציאו להם אותו מהבית!
    זה כתוב בכתבה...
    הם התקשו לטפל בו, לא זרקו אותו מהבית...

יש הבדל!
    למרות שזה עצוב וכואב באותה מידה

"מהיום שהיא עוטפת את גופו בזרועותיה
    עד היום שהיא נופלת על כתפיו
    היא אומרת לו מילים שאת פישרן הוא לא יודע
    אבל איך שהוא אוהב שהיא לוחשת לאוזניו

תינוקי, ילדי הקטן
    שים את ראשך בחיקי
    אמא שלך תשיר לך שיר
    שיר אהבה תינוקי..."