אבחונים- במיוחד מי שעברה אבחונים עם הילד דרך קופ"ח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • סליחה שאני חופרת בנושא..
    אבל- דיברתי היום עם כללית, יש לי כללית מושלם.
    שאלתי לגבי אבחונים פסיכולוגיים או פסיכו-דידקטיים.
    הם אמרו לי שכללית מושלם מסבסדת חלק מסכום האבחון במכוני ההסדר,
    (ד"א- הם לא אמרו לי על שניידר)
    אבל הם משלמים רק על אבחון אחד בכל תק' החברות.
    שאלתי- מה זה אומר תקופת החברות?
    אז- אבחון אחד לכל החיים.. לפחות לכל התקופה שאנחנו חברים בכללית.

רציתי לברר- איך זה בקופות חולים אחרות? אם יש לכן ביטוחים בקופות חולים אחרות- זה שונה?
    וגם- כשעושים אבחון דרך בי"ס- זה ממומן מבי"ס או משרד החינוך או משהו?? או שאם אני מבזבזת את האפשרות לעשות עכשיו דרך קופ"ח, בפעם באה אני אצטרך לעשות בפרטי?
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
12 תגובות
עמוד 1
  • מאמי,
    אני שמחה מאוד שאת עושה עם זה משהו- כל הכבוד לך!
    את רואה על מה אני מדברת? "אמא שמזניחה את הבן שלה ריגשית" ממש לא היתה בודקת פרטים על איבחונים, אלא מזניחה! ואת יקירתי, ההיפך הגמור!

אני חושבת שאת כל השאלות על התקופות את יכולה לשאול במשרד הקופה או אצל רופא/ת המשפחה שלכם.

לרופאה שלנו תמיד יש תשובות עבורנו לכל דבר

• אני חושבת שאת יכולה לעשות את זה דרך התפתחות הילד

את צריכה לתת לגננת בגן למלא שאלון והיא רושמת הכול על הילד איך הוא בגן במה הוא טוב ובמה הוא מתקשה
    ויש גם שאלון שאת ממלא לגבי הילד מה הקשיים בבית
    ואת זה את נותנת לרופא ולפי זה הרופא נותן הפניה להתפתחות הילד

ואת שולחת להם את הטפסים והם יוצרים איתך קשר

ככה זה במכבי ואני בטוחה שגם בכללית
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אדוש- תודה יקרה..

עוד לא ביררתי לגבי מה התהליך עצמו..
    הם נתנו לי טלפונים של מכונים שבהסדר איתם. ועוד לא התקשרתי..

המרכז להתפתחות הילד גם קשור לקופ"ח לא? ואז זה גם- מסובסד פעם אחת בחיים.
    זה מה שרציתי לברר- האם בקופות חולים אחרות מסבסדים מספר אבחוינם או גם- אחד?
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
  • אנחנו עשינו דרך התפתחות הילד, כמו שאיפי תיארה.
    בשביל מה את צריכה יותר מאבחון אחד?
  • מאמי - זה דרך מרפאת התפתחות הילד, יש גם בשניידר.
    תדברי עם הרופא שלך, הוא יפנה אותך לאן שצריך.

• מצטרפת לשאלה של נטע?...
    בדר"כ עושים רק אבחון אחד (יש כמה סוגים - לקות למידה, אבחון רגשי ומנת משכל, אבחון דידקטי, וכל אחד ניתן פעם אחת. לדעתי זה כך בכל הקופ"ח.)

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • כי לפי מה שאני יודעת כשהילד נכנס לבי"ס, יש לאבחון תוקף לתקופה מסוימת, וצריך לעשות כל כמה שנים כדי "לחדש" את הזכות להתאמות במערכת החינוך וכאלה..

לכן חשבתי על זה..

אבל אני באמת מבררת יותר על אבחון רגשי..

תודה!
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
  • אנחנו עשינו דרך קופ"ח במכון הסדר באיזור חיפה ,לא צריך יותר מאבחון אחד
    אלא ביקור אצל נירולוג כל חצי שנה לביקורת .

• לקחתי את ליאור באופן פרטי לאבחון ט.ו.ב.ה + מומחה נוירולוג.
    עלה הכל יחד ... 350 שקל.
  • שרוני צודקת.
    אם את מדברת על אבחון ל - ADD/ADHD, אז זה חייב "ללכת" עם ביקור אצל נוירולוג ועם בדיקת TOVA. בסופו של דבר, רק לנוירולוג, על סמך בדיקת ה - TOVA - הסמכות לקבוע אבחנה של ADD/ADHD. ולאחר האבחון הראשוני, המשך המעקב הוא של הנוירולוג. לא עושים - ואין שום טעם - בביצוע 2 אבחונים.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • היי פיתוש
    ממה שאני יודעת חוץ מאבחון של הפרעות קשב וריכוז שקופות החולים משתתפות אז יש מכונים שאת עושה אצלהם את האבחון משלמת ומקבלת החזר מקופת החולים שלך תלוי עם יש הסדר.
    אני במאוחדת ואני את האיבחונים של אביאל עשיתי באופן פרטי בניצן.
    אני עשיתי פסיכולוגי לבד ודידקטי בנפרד כי הוא קטן רק גיל 6 לפני כיתה א' ורציתי להיות בטוחה לפני שאני מעלה אותו שלמתי אני יכולה להגיד 2500 ש"ח על שני איבחונים. ולא קבלתי שום החזר כי מאוחדת לא משתתפת.
    וזה נכון איבחונים בבית הספר תופסים כל כמה שנים צריך לחדש את האיבחונים.
    ועם יש איזה משהו שהילד צריך לקבל הקלות כל שהם אז זה רק עם איבחונים לא נותנים כלום בבית הספר בלי.
    ואני רוצה להגיד לך שבבית ספר יש חוץ ממורת שילוב שזה לכל מיני עזרה בקשיים בלימודים. יש גם בבית ספר איזה חוג כמו דרמה שזה עזרה בבעיות ריגשיות אבל מקבלים שוב את הדברים האלה רק עם איבחונים.
    לאביאל היה בעיה בתחילת השנה של זיהוי כמה אותיות ואז אמרתי עם עשיתי איבחונים פרטיים אני לא מוותרת על הזכות שלי לקבל עזרה ובקשתי מורת שילוב שזה היא לוקחת קבוצה של ילדים ומלמדת אותם מה שלומדים בכיתה בקבוצה קטנה והוא קיבל את העזרה ואחרי שבועיים מתחילת השנה עם תראי איזה שינוי ושהייתי באסיפת הורים שלו המורה אמרה לי חבל על הזמן קריאה מדוייקת ותלמיד טוב מאוד בקיצור האביחונים האלה שווים כל שקל ואני מאוד מרוצה שעשיתי ונתתי לו את מה שהוא היה צריך על מנת להתחזק.
    רחל

• תתיעצי קודם עם הרופא המטפל שלו לגביי להגיע להגיע למרכז התפתחות הילד ,תתדרשי את זה זה במסגרת הקופה רק זה לוקח הרבה זמן עד שמקבלים תור או שיש לך איזה ויטמין של P

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה