שאלה לבנות דתיות - מאוד חשוב לי (-: - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

28 תגובות
עמוד 1
  • לא יודעת לענות לך רק חבל שאת שמה הודעה שעה וחצי לפני שנכנסת השבת... בטח הבנות הדתיות לא יראו את זה עד מחר בערב. ממליצה לך להקפיץ אז.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • זה בדיוק מה שחשבתי אחרי ששמתי את ההודעה
  • כדאי באמת שתקפיצי במוצ"ש כדי שתקבלי יותר תשובות.

אבל בינתיים אני יכולה לענות:
    אני לא מכירה את הרשת הזאת ספיציפית, אבל כמו שבגנים האחרים את מתרשמת לפי מה שאת רואה ומחפשת את מה שחשוב לך אז זה אותו דבר, זה תלוי בגננת איך הגן, גם אם מישהי תגיד לך שהרשת טובה או לא טובה זה לא אומר הרבה כי זה תלוי בגן הספיציפי שאת הולכת אליו. לפי מה שכתבת נראה שזה גן טוב.

רק שאלה, למה לשלוח לגן דתי אם אתם לא?
    הם לומדים בגן ברכות ושמירת שבת וכל מיני דברים שאתם לא עושים בבית והיא תתבלבל...
    אמא של אחד הילדים בגן של הבת שלי (הגן דתי הם לא) סיפרה שהוא מעיר להם כשהם מדליקים טלויזיה בשבת....

בהצלחה!
  • אני מסכימה עם "אמא ויותר". אם אתם מסורתיים, אז מילא, אבל אם לא- אתם עלולים להתקל בבעיות עם לינוי בעתיד.
    היא בטח תשאל הרבה שאלות שעלולות להביך אתכם
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • למה לא גן חילוני
    הרי אתם לא שומרים שבת וכו
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אמא ויותר, מה שאת אומרת זאת נקודה למחשבה, לגביש שמירת שבת
  • אם חשובה לך המסורת של להדליק נרות וכו'... אז זה יהיה מאוד נחמד אם היא תלך לגן הדתי.
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • היי
    אז ככה אנחנו מסרותיים שומרים מסורת וקצת שבת ורציתי להגיד לך שהילדים שלי גם אביאל וגם ליה היו בגנים דתיים שומרי מסורת לא חרדים של העירייה וחבל על הזמן איזה יחס איזה למידה ואיזה דרך ארץ והדברים שהם לומדים על שבת ממש בלי כפיה וללא בלבול מוח ובלי שטיפות והיום שאביאל בבית ספר ממלכתי דתי חבל על הזמן איזה השקעה של המורים ושל המנהלת והילד ממש הפך לרגוע יותר ואיך שהם מלמדים לדרך ארץ ולאהבת הזולת וכבוד בין איש לרעהו את זה סליחה ולצערי הרב אין דגש בבית הספר החילוניים. ואני לא דתיה אבל אני חושבת שערכים ומסורת והתנהגות זו קודם ללמידה ודרך אגב הבית ספר שאביאל לומד הוא ברמה מאוד גבוהה.ואני רואה איך המורים והמורות מקבלים את הילדים ואיזה יחס ואיזה חיבוקים לילדים ממש כייף.
    בהצלחה במה שתבחרי.

• נטלי,
    ליאן שלי נמצאת בגן טרום חובה של העירייה בקריית גת והוא מצויין
    ]
  • רחל דוד, תודה מתוקה
  • היי מותק, שבוע טוב!!
    אני לא מכירה את הרשת הזו הספציפית של הגנים,
    הילדים שלי כמובן הולכים לגן דתי, שילה של- נשות אגודת ישראל, והודיה של- מעיין החינוך התורני..
    אבל ההחלטה על הגן כמובן צריכה להיות משיקולים כמו כל גן אחר- איכות הגננת, איכות הגן עצמו כו'..

מבחינת הדת- בגנים חילוניים לא עושים קבלת שבת? חשבתי שכן..
  • פיתוש
  • טוב אז דעתי שונה.
    הבן שלי בגן ממלכתי- דתי ויש בגן 4-5 משפחות חילוניות לחלוטין.
    חייבת לציין שההשתלבות של הילדים לא שונה מכל ילד אחר, וגם היחס של הצוות לכל הילדים זהה, למרות שיודעים שלא כולם דתיים.
    אנחנו בבית שומרים שבת, בעלי בא מרקע דתי וממש שומר, אני קצת פחות.
    יש מצב שאני מדברת בטלפון בשבת או מדליקה טלויזיה.
    בהתחלה חשבתי שזה יבלבל את הילד אבל זה ממש לא! הם כל כך חכמים שהם יודעים לעשות הבדלה בין מה שקורה בבית למה שבחוץ, והם מבינים יפה את המציאות שחיים בה.
    לפני כמה ימים הוא אמר לי: "אמא, את קצת דתיה כי את מדברת לפעמים בטלפון בשבת. אני דתי, אבל אבא הכי דתי משנינו"

• לא מכירה את הרשת המדוברת...
    מוריה נמצאת בגן (כרגע פעוטון) שמנוהל ע"י הגרעין התורני אצלנו ומפוקח ע"י משרד התמ"ת. כך שהתכנים הם כמובן דתיים.
    תבדקי אצלם לגבי הכשרות / כמובן התכנים. אצלנו למשל כל בוקר הם אומרים "שמע ישראל" ו"אדון עולם". מברכים על האוכל וכד'.
    ומכל הדברים האחרים שיש בכל גן - אני מאוד מרוצה! הרבה חום ואהבה, משחק, חברה..... כל מה שהילדים צריכים
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני חושבת שלא צריך להתעלם מהקושי שעמית ציינה, אבל בסופו של דבר, הייתי בוחרת את הגן שאת חושבת שלינוי תקבל בו הכי הרבה (חינוך, אהבה, ערכים), חילוני או דתי

גם בין משפחות דתיות יש הבדלים, כל אחד עושה כפי יכולתו ואמונתו, כך שאני מניחה שתמיד יש אלמנט של "בלבול" וילדים מבינים את ההבדלים ואת היוצאים מן הכלל. אני מאמינה שילדים מקבלים דברים בטבעיות איך שמציגים להם אותם. אם ללכת לגן הזה לא כרוך ב"להתחבא", להעמיד פנים שאתם משהו שאתם לא, לא הייתי מאוד מודאגת

עמית, בטח שעושים קבלת שבת בגנים חילוניים
  • שבוע טוב
  • הבת שלי בגן של חב"ד,גן מעולה,ואנחנו מאוד מרוצים.
    גם בשנה שעברה וגם השנה,יש בקבוצה ילדים ממשפחות שאינן דתיות.
    אני לא רואה שום בעיה של הילדים להשתלב,מתייחסים אליהם בדיוק כמו לשאר הילדים,וגם אם יש דברים שהם "שונים" בהם לא מעירים להם.
    (למשל ילדה שלא תמיד מגיעה עם חצאית או שרוול ארוך,או ילד בלי כיפה).
    מה שכן,אני יודעת שלהורים יש יחס חם למסורת,ואם את כן רוצה את הבסיס הזה לבת שלך,אני חושבת שזה יכול להתאים.אתם תמצאו את הדרך לחזק את מה שנכון לכם ומתאים(כמו שכתבת נרות,חגים וכו')בלי לבלבל את לינוי.
    וכמובן-מה שאמרו לפני על לבדוק את הגן הספציפי,גננת וכו'.
    שיהיה בהצלחה!
  • היי
    תראי לא קראתי את התגובות אבל לא נראה לי שדעתי שונה מאחרות
    אחי הוא חילוני אבל יש להם סעודת שבת הדלקת נרות חגים והכל כשהבנים שלו היו בגן דתי למרות שרובו היה חילוני הם חשו תסכול כי הם מאד חכמים ואז הם היו אומרים לו (לאחי) אבא אסור לנסוע היום שבת ועוד.
    כיום גיסתי הכניסה אותם לבית ספר חילוני אבל מה שכן מלמדים אותם שם על המסורת
    לפי דעתי האישית אם אתם שומרים שבת וחגים לא נראה לי שתהיה לך בעיה אבל אם לא חבל זה יכול לתסכל את הילדה
    שיהיה בהצלחה
  • בנות תודה רבה
  • היי מאמי,
    קבלת את המייל שלי?

]
    ]
  • לירוני, קיבלתי את המייל, תודה רבה על הפירוט לגבי הגן
  • עניתי לך
    ]
  • תודה מאמי
  • לגבי "לבלבל" אותה זה לא בדיוק כך....הכל תלוי עד כמה אתם בבית לפחות "קצת מסורתיים"
    שיראל ובן שלי, היו בבית ספר יסודי דתי. אבל לא "דתי מסורותי" אלא דתי דוסי (כיתות בנות-בנים מכיתה ד , בנות רק חציאות, בנים תמיד ציציות וכיפות וכו) , ואני חייבת להגיד לך שהם הסתדרו יופי שם הם ידעו לעשות את הסוויטץ' בין בית ספר לבית (שהוא לא מספיק דוסי יחסית לבית ספר) . נכון, אוכלים רק כשר אצלינו, כלים נפרדים , הדלקת נרות..אבל אנחנו נוסעים בשבת ואני לא הולכת עם פאה כמו כל המורות
    להגיד לך למה ביחרתי את הבית ספר? כי אהבתי אותו..אהבתי את שיטות לימוד, אהבתי את הרמה של מטמטיקה , וגם אהבתי שילמדו קצת על הדת..מה יש, לא מזיק שידעו מאיפה הם באו הם למדו דברים שאני לצערי לא יכלתי ללמד אותם כי בעצמי לא ידעתי לדעתי זה רק הוסיף.
    חוץ מזה הדגש ה"חזק" על הדת לא מתחיל לא בגן ולא ביסודי..זה יותר בחטיבה ותיכון..אז שהם עלו לחטיבה, הם כבר עלו לבית ספר רגיל ליד הבית.

בקיצור, לדעתי, אם הרבה אנשים ממליצים לך ואהבת את הגן - לכי על זה אבל תצטרכי קצת להשקיע (כמובן אם את לא עושה את זה) במינמום הנדרש כמו שהם יעשו בגן (קבלת שבת,אולי ברכות למינהם(לא בטוח גם שהיא "תביא" את זה הביתה ) וכו) אף אחד לא דורש ממך לשמור שבת אם זה לא בראש שלך

בהצלחה מאמי
  • מרנוש, תודה רבה מאמי
  • אני מכירה את הרשת שערי ציון אחים שלי למדו בה
    וגם אחיינים שלי וגיסתי היא גננת כבר 12 שנים ברשת
    הרשת הזו נבנתה לא לחרדים אלא לדתים ומסורתים וחילונים
    זה כדי להכניס קצת ערכים ומסורת לילדים אין שם כפיה
    ואם היה אז היו דורשים לבוש אחר לילדים
    לגבי בלבול אני לא חושבת שיהיה כי גם אצלנו בבית הילדים שלי
    לומדים במסגרות חרדיות ואנחנו בבית יותר דתים והמון דברים
    לא אותו דבר והילדים יודעים מה בבית ומה בגן
    ממליצה בחום נראה לי חשוב מאוד קצת ערכים
    ונראה לי שאתם תהנו מזה שהילדה מלמדת אותכם דברים
    שאולי לא ידעתם
  • רינת, לא שמעתי על הרשת הזו. נשמע מאד מעניין!
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • רינת, לא שמעתי על הרשת הזו. נשמע מאד מעניין!
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה