חה חה! אם במשרדך יש קפה טוב, אני באה!!...

ו-תרשי לי, זה פשוט נורא מצחיק, כל פעם מחדש:
ת****
ת****
ת****.....
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אני כמובן מתכוונת ל: tzona. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
משהו האתר הזה...

ולגבי ניוטרופניה: במילים פשוטות זה אומר - חוסר בניוטרופילים בדם.
ניוטרופילים הם חלק ממרכיבי הכדוריות הלבנות בנוזל הדם, למיטב ידיעתי. לפעמים הניוטרופילים נראים בבדיקת הדם כ"סהר" במקום צורתם העגולה האופיינית. לפעמים הם נקודה קטנטנה. יש כלמיני צורות ל'מחסור' הזה בניוטרופילים בדם.
באופן כללי, זה משפיע על רמת החיסון של הגוף בהתגוננות מכל מיני מחלות, וירוסים וחיידקים, שמערכת החיסון אחראית לסילוקם. באופן כללי, הכדוריות הלבנות בדם הם חלק משמעותי מאד מהמערכת החיסונית של הגוף - ומכאן הקשר שבין ניוטרופניה לירידה בתפקוד המערכת החיסונית של הגוף.
לרב, המצב הזה קורה אצל מטופלים בכימו'. אבל לא תמיד - כמו במקרה של אור שלי ושל ניצן שלך (טפו טפו טפו!!! שלא נדע!!!!!).
לכן, יש הרבה חשיבות לגורם התורשתי.
לי הוסבר, שלאחר הטיפול הראשוני באנמיה הקשה בה לקה אור, הדבר אותו אני יכולה לעשות בקביעות על מנת למנוע התדרדרות למצבים כה חמורים של אנמיה וירידה במערכת החיסון, זה פשוט להקפיד על tzona מאוזנת ומרובה בברזל: הפרופסור הורה לי בפירוש להכניס מרכיבי בקר אדום לתפריט פעמיים בשבוע עבור אור.
וכך באמת. מאז כל בני המשפחה התחלנו לאכול יותר בשר אדום, כולל הודו אדום וזה משפיע לטובה על 3 ילדיי, ואצל אור רואים ממש מבדיקה לבדיקה התאזנות בתמונת הדם.
אור היום בן 4 וחודשיים, כאמור גיליתי את הליקוי בעקבות בדיקות הדם השגרתיות של גיל שנה. בהתחלה זה השפיע בחיוורון רב, חולשה ונטייה מוגזמת למחלות בדרכי הנשימה - בערך באותה עת גילינו גם אסטמה חריפה, אך חולשת מערכת החיסון רק החריפה אותה.
כיום הוא מאוזן לחלוטין, אם כי באיזשהו מקום בתיק הרפואי שלו כתוב שיש להמנע ככל הניתן ממצבי אובדן דם בפציעות. לכן, עלינו לרוץ למיון עם כל פציעה קלה הגורמת לדימום.
מקווה שסייעתי

ורק לסיומסיומת:
ת****
ת****
ת****
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח