שאלה לגבי נסיעה ברכב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך נסעתם עם 2 בהתחלה?
    אוראל יושבת מאחורה עם כיוון הנסיעה ותהל בצד השני גם מאחורה נגד כיוון הנסיעה.. מקדימה יש כרית אוויר אז אי אפשר לשים אותה שם
    השאלה איפה אתן ישבתן? בנתיים נדחסתי באמצע ביניהן וזה ממש לא נוח.. יש פיתרון אחר? אנחנו לא יודעים איך מנתקים את הכרית אוויר... ואם זה בכלל מומלץ
39 תגובות
עמוד 1
  • גם אנחנו ככה אין פיתרון אחר
    אולי זה שיטה לכווץ ישבן
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • את יכולה לגשת למוסך מורשה כדי שינתק את הכרית האויר
    שאני נוהגת לבד עם שניהם איתי מקדימה וליאבי מאחורה
    אם גם בעלי באוטו אז אני יושבת מאחורה יחד איתם ,מקריבה את הסלקל של איתי לכיסא של ליאבי וככה יותר נוח
  • שניהם מאחורה כשאני נוהגת,
    וכשאני נוסעת עם בעלי, אליה על הבוסטר (שוקל 17 ק"ג) מקדימה ואני עם אמיתי מאחורה..
  • כולם מאחור.
    נכון להיום ליאור כבר גדול ומה לעשות שלושה זה לא שניים
    ויש צורך בהפרדת כוחות בתקיפות ..ליאור יושב מקדימה
    על הגבהה.
    לדעתי זה חוסר אחריות לשים תינוק מקדימה.
    מכל בחינה שהיא בעיקר בטיחותית...
    אתן שמות לב לתינוק ולא לכביש וכאן הטעות הכי גדולה
    של רוב ההורים... במקרה הצורך יש שוליים ארבע אורות
    ולתת את כל מה שצריך. בשום אופן לא בזמן נהיגה.
  • אפשר לגשת למוסך ולנתק את הכריות אוויר.

זהמה שאני עשיתי...

הרי אם יושבים צמודים לדלת וחס וחלילה יש תאונה מהצד... גם ככה תיהיה מכה לדלת... אז לשבת מקדימה-סיים סיים

• עירית חמודה, ממש לא סיים סיים ...
    וחבל שאת לקוחת ביתר קלות כזו אחריות כה כבדה...
  • אותי מפחידה באותה מידה המחשבה לעצור בשוליים.זה סופר מסוכן!
    אני אשים בע"ה מקדימה כמו ששמתי את גאיה
  • כאשר נוסעים לבד בכביש מהיר.... תאמיני לי... אין בידיוק מקום לעצירה בשוליים
  • אז תאמיני לי...בתור אחת שנוסעת בכבישים מהירים כל יום..
    זה לא בטיחותי. יש שוליים שנועדו לעצירות חירום ולא ליופי הדרך בלבד...
    לא שמתי נגד כיוון נסיעה אף אחד מהם זה לדעתי לא בטיחותי בכלל !
    מה עושים? צודקת...מתכופפים ומחפשים את המוצץ..אז את בטוח מפוקסת בנהיגה נכון? חוסר אחריות משווע לדעתי.
  • דעתך ודעתי
  • אצלי שתיהן היו קדימה כתינוקות, כך שיכולתי לראות מה קורה במקרה הצורך...
    בעיני לא בטיחותי לנהוג כאשר תינוק בוכה מאחורה כשהוא עם הגב אלייך ואין לך שום יכולת לראות מה קורה איתו, ואני בדרך על נהיגה בתוך העיר - כאשר עוצרים, לא תוך כדי נסיעה.
    לא חוקי לשים תינוק עם כיוון הנסיעה
    לא בטיחותי ולא חוקי לשים ילד בן שנתיים מקדימה

יש חוקים והמלצות מאוד מאוד ברורים וברורות באתר בטרם
    http://www.beterem.org/template/default.aspx?maincat=1&catId=16&PageId=248

• צר לי אני חולקת על הדעה שאסור לשים עם כיון הנסיעה,
    מכמה סיבות, את לא רואה את הילד,את עסוקה בילד במקום בכביש
    את עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך כשאת עסוקה בילד,
    בואי אני אספר לך סיפור קצר על אירוע שארע עם ליאור
    כשהיה בן שנה בערך.... נסענו בכביש מהיר,הילד החזיק דגלון של מקדונלד'ס...
    תוך כדי נסיעה הוא מאחורנית ואני שומעת אותו נחנק...
    לו היה נגד כיון הנסיעה הייתי בפניקה נוראית מה שיכול היה לגרום לנזק בלתי הפיך לנו ולסובבים ... שאגב תתחשבו גם בהם ..עם כל הכבוד חוסר האחריות שלכן משליך גם על הסובבים אתכן...עצרתי בשולי הדרך, 4 אורות אגב זה חוק לא בקשה מוגזמת.... והוצאתי לו מהפה את הדגלון...
    לו היה לידי במושב קידמי הייתי עסוקה בילד ולא בכביש...וגם אז היה יכול להגמר באסון.
    לכן אני לא מבינה את קלילות הדעת והעובדה שעירית עוד טוענת סיים סיים.

לא פלא נשים וכביש..80% עדיף שלא יהיו שם..
  • שתיהםן מאחורה
    ואני באמצע בניהם
    וממש לא צפוף
    האוטו שלנו מרווח
  • אם הוא היה במושב לידך היית יכולה לךהושיט יד אחת ולהוציא לו מהפה תוך כדי שהיד השנייה על ההגה והעיניים בכביש.
    להזכירך - את לא לבד על הכביש - ואם מישהו נתקע בך מאחורה והילד עם הפנים לנסיעה - זו סכנת שיתוק או סכנת חיים.
    ואת יודעת? באמת שאין צורך לזלזל לא בנו ולא בחוק.

• הוא היה מאחורנית.
    כמו שכבר כתבתי..אבל בטח לא שמת
  • מיכל - אני ראיתי בדיוק מה כתבת, והגבתי בדיוק למה שכתבת, תקראי שוב.
    ואכן זו הדרך שלך וזו הדרך שלי - אבל אין צורך לזלזל בדרך שלי כפי שאני לא מזלזלת בדרך שלך.
    קצת הקשבה, קצת כבוד, קצת קבלה גם לאחר, גם לזה שלא חושב כמוך. זה בסדר. זה מותר.

• אני שמתי את שניהם בסלקל מקדימה לידי, ככה הייתי הכי רגועה,
    את יואב העברתי מהסלקל בגיל 11 חודשים, הוא כבר היה מעל 9 קילו ולכן שמתי אותו
    עם כיוון הנסיעה...
    את רותם העברתי לפני חודש , כי הבאתי לאחותי את הסלקל...
    היא עם הפנים נגד כיוון התנועה עד שהיא תגיע ל 9 קילו...
    יש לי מראה ואני רואה אותה ממש טוב...
    דברתי עם ארגון בטרם, היו ממש מקצועיים וחזרו אלי ממש מהר עם הסבר מפורט,
    הם הסבירו לי שהעצמות של הקטנים חלשות ובמקרה של תאונה , ילד שיהיה עם כיוון הנסיעה עלול להפגע באופן חמור יותר.....

אני אבדוק אם יש לי עדיין את המייל שלה...

שרית,
    אמא של יואבי הנסיך ורותם הנסיכה!!!

יום נישואין
  • הנה מצאתי את התשובה שלה,
    זאת נציגה מאתר בטרם...

תשימו לב שהיא כותבת שעדיף להשאיר אותם כמה שיותר נגד כיוון הנסיעה....
    אפילו עד גיל שנתיים אם אפשר.....

שרית שלום ותודה על פנייתכם

החשיבות הרבה לנסיעה נגד כיוון הנסיעה הנובעת מכך שבזמן תאונה המערבת את חזית הרכב או במצב של עצירה פתאומית, בישיבה עם הפנים לכיוון הנסיעה קיימת סכנת היפגעות קשה בגלל היזרקות הראש והגוף קדימה עבור כל נוסעי הרכב.
    יש לזכור כי מרבית תאונות הדרכים הם חזיתיות.
    מושב בטיחות המותקן נגד כיוון הנסיעה מספק הגנה מרבית לראש ולגוף מכיוון שמושב הבטיחות סופג את עוצמת המכה ומונע היזרקות של הראש והגוף קדימה ללא תמיכה ומפחית את עוצמת הפגיעה. היבט זה חשוב במיוחד עבור תינוקות רכים מכיוון שמחינה פיזיולוגית יכולתם להתמודד עם האנרגיה המשתחררת במן תאונה מוגבל, בזמן תאונה במידה וישבו עם כיוון הנסיעה חומרת הפגיעה עלולה להיות חמורה יותר בהשוואה לילדים גדולים ומבוגרים.

ברצוני לעדכנכם כי המלצת הבטיחות של ארגון בטרם היא להמשיך ולהסיעה ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים- המלצת הבטיחות של הארגון עודכנה על בסיס מידע מדעי שמצא כי תוצאות תאונות דרכים גם עבור ילדים מעל גיל היו פחות קטלניות כאשר ישבו נגד כיוון הנסיעה. נמצא כי ילדים עד גיל 4 שישבו נגד כיוון הנסיעה בזמן תאונה נפגעו פחות בהשוואה לילדים שישבו עם כיוון הנסיעה. כמו כן, ארגון רופאי הילדים האמריקאי ממליץ להמשיך להושיב ילדים נגד כוון הנסיעה עד גיל שנתיים, וארגון הגג האירופי ממליץ עד גיל 4. בישראל כיום נמכרים בחנויות מספר מושבי בטיחות שמתאימים עד למשקל של 15.8 ק"ג נגד כיוון הנסיעה כך שבהחלט ניתן ליישם את ההמלצה.

לגבי מיקום מושב הבטיחות, המקום הבטוח ביותר לילדים ברכב הוא הספסל האחורי, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה.
    לגבי תחושת 'הבדידות' של הילדה ניתן להיעזר במראות שבהם הילדה והנהג רואים אחד את השני ובכך להקל על המצב. לגבי סכנת חנק- במידע המדעי בידינו לא תואר חנק כתוצאה מבכי (להפך בכי מעיד על נשימה תקינה). עלינו לזכור כי בזמן נסיעה תפקידינו העיקרי הוא להביא את כולם בשלום, לכן מומלץ לצמצם הסחות דעת (ילדה שיושבת לידך היא הסחת דעת גם ללא בכי, פשוט כי היא חמודה). במידה וצריך לעזור ולטפל בילדים יש תמיד לעצור במקום מותר ולפתור את הבעיה.

* אנחנו שמחים לצרף אותך לניוזלטר של ארגון 'בטרם' בנושא בטיחות ילדים. באם אינך מעוניין/ת, אנא שלח/י מייל חוזר ונסיר אותך מרשימת התפוצה.

עשית בטיחות - עשית בטרם

בברכה,
    איילת
    מוקד מומחי 'בטרם'
    בטרם-המרכז הלאומי לבטיחות ולבריאות ילדים, ע"ר
    טל. 03-9263111, פקס 03-7254668
    רח' הסיבים 18, קרית מטלון, ת.ד. 7050 פ"ת 4917

שרית,
    אמא של יואבי הנסיך ורותם הנסיכה!!!

יום נישואין
  • את נועם שמתי מקדימה לידי, לא היתה לי כרית אוויר...
    את הבנות תמיד שמתי אחת מקדימה ואחת מאחורה ליד נועם והיתה לי מראה דובי ויכולתי לראות אותה.
    באוטו שלי יש אפשרות לבטל כרית אוויר עם המפתח של האוטו.......
    עכשיו הם שלושתם מאחורה, עם כיוון הנסיעה, נועם באמצע והבנות מהצדדים...
    מאגר עבודות אקדמאיות מוכנות
    http://www.ubank.co.il?A=morang

• מיכל -לא הבנתי... את מושיבה ילד מתחת לגיל שנה עם כיוון הנסיעה ?

• מסכימה עם מיכל
    אז נפל המוצץ..מה סוף העולם הגיע? אז ישב 5 דקות בלי מוצץ..לא יקרה כלום..ובטח פחות נזק מאמא שנוהגת עם ראש למטה בין הכיסאות בניסיון לחפש את המוצץ... (אגב..אם כזה קריטי- יש שרשראות למוצץ שלא יעופו רחוק)

ילד בוכה? אז שיבכה עד שיש מקום לעצירה בטוחה...בכי רק עושה עיניים יפות ומפתח את הראות
  • מקום לעצירה בטוחה זה תחנת דלק או משהו בסגנון.ואין את זה יותר מדי במהלך הדרך...
    שוליים זה ממש לא מקום לעצירה בטוחה ולצערי יש ים מקרים שיעידו על זה!
    כשגאיה היתה פיצית ונכנסת להתקף בכי שלא נתנו לו מענה תוך כמה דקות היא היתה מתחילה לקבל לי התקף באוטו (אסמטית) אז סורי, היא כן ישבה ליידי ורק עצם הידיעה שלה שהיא ליידי נתנה לה מנוח ומרגוע. ממש לא התעסקתי איתה, לא האכלתי אותה תוך כדי וגם לא חיפשתי מוצץ. בשביל זה יש שרשרת למוצצים
    אבל לנהוג כשמאחורה יש תינוח שצווח את נשמתו..סורי אותי זה כל כך הלחיץ ולא יכלתי להתמקד בנהיגה בכלל, זה היה יותר מפחיד מבחינתי
  • זה בדיוק הסיסה שאני כמעט ולא נהגתי לבד כשהן היו קטנות.....
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • וואי מיכל, כשאת רוצה להתעצבן- את פשוט מתעצבנת..
  • פיתוש
    יום נישואין
  • מיכל, רק אני קראתי שאת מושיבה את ליאור במושב הקדמי??
    למיטב ידיעתי אסור להושיב במושב הקדמי ילד פחות מגיל 13...
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • שילגיה, ילד מגיל 7 מושב הגבהה ..זה בסדר..
  • מיכל = עפ"י דרך התנסחותך את לא מכבדת אף אחד שהוא לא בדעה שלך!
    התגובות שלך לא נעימות לעין.
    אני לא מסכימה איתך אך מכבדת דרכך, את לא מסכימה עם חלקנו, את לא מסכימה עם חוקי המדינה ואת מגיבה בשפה כועסת, עצבנית, נבחנית, כולי תקווה שאת לא נוהגת כך. סליחה, את הרי מושלמת. תמיד. גם בכביש, גם בשאר תחומי החיים, את אמא הכי טובה ואשה הכי טובה ובת הכי טובה ואזרחית הכי טובה (שכמובן גם עשתה צבא ומתנדבת בכל מה שאפשר)
    בקיצור - הפוסל במומו - במומו הוא פוסל!

• אני חושבת שאני אהיה יותר מוסחת אם אני אשמע תינוק נחנק (חס וחלילה) או בוכה מאחורה ולא אוכל לראות אותו מאשר אם הוא ישב על ידי.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני מסכימה עם יעל...
    אני הייתי יותר רגועה שהם היו תינוקות וישבו לידי...
    המוצץ מעולם לא נפל (בשביל זה יש מחזיק מוצץ)
    ומעולם לא עברתי על חוקי תנועה בגלל היותו לידי.....

ועכשיו רותם מאחורה, עד היום היא היתה נגד כיוון הנסיעה,
    אני סומכת על ארגון בטרם!!!!

אגב, מחר בבוקר אהפוך את הכיסא שלה, היא סוף סוף במשקל מתאים,
    טפו טפו טפו, חשבתי שזה כבר לא יגיע....
    יום נישואין
  • שריתוש
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • איפי
    יום נישואין
  • כרגיל ענבר המתייפייפת..תמיד רואה עצמה צדיקה גדולה שמצדיקה את הכל חוץ מאת מה שנוגד את דעותיה. אני נבחנית? חח את פטתית מותק..
    את מחפשת איך להתייפף מול העולם, צריכה תמיד להראות נכונה וצודקת, אז חומד, את לא צודקת כל הזמן ואפילו לא רוב הזמן.
    אם היית מכבדת את דרכיי היית סותמת את הפה ולא ממשיכה בכל הכוח להוכיח כי את צודקת ...
  • תמיד עדיף שהקטנטושה תשב יותר קרוב אליך
    את יכולה לגשת למוסך שיבטלו לך זמנית את הכרית אויר שליד הנהג
    ואז תהיי שקנה
  • אמרו לי שילד החל מ17 קילו יכול לשבת על הגבהה מקדימה ללא קשר לגילו, זה מידע נכון או לא??

• ממוש, עם 2 זה קלי קלות
  • יווו אורטלי- מצטרפת להמלצתך לגבי DVD נייד- המצאת המאה לילדים בנסיעה

אני רק לא הבנתי בננות..למה שילד צריך להיחנק באוטו? כולכן מביאות כאילו מקרים דרסתיים שעושים לי צמרמורת..למה שיחנק? ולמה דווקא בנסיעה? לא מביאים לילד דברים מסוכנים לשחק בהם
  • מאיה - זה גם מה שאני שמעתי, אבל חיכיתי עד אחרי גיל 3 וגם הבנתי שזה מגובה מסויים, שהחגורה לא תחתוך אותם בצוואר או משהו כזה.....אוריקי יושבת בבוסטר הגבהה, והיא 55555555 על הבטנונה שלה כמעט 19 קילו
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • נראה ליש שחר הכי צפלוח פה 15 קילו
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה