למבינות בענייני טהרת המשפחה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

כבר כמה חודשים אני מתבשלת עם הרצון שלי לעשות מקווה על כל המשתמע מכך..
    בחודש שעבר הכוונות התגבשו לכדי החלטה, אבל התברר שבדקתי לא נכון וזה היה פסול
    [ u
    rl=http://smiles.33b.ru/smile.150961.html]
    הרכבת שלי מתעכבת, ואני נהנית מהנוף...
34 תגובות
עמוד 1
  • היי מתוקה קודם כל אשריייך..!! ואשרי חלקך...!!! טוב אז ככה אני חרדית לפני החתנה עברתי הדרכה מעולה.. ועוד כמה שבועות אני מתחילה ללמוד את זה יותר לעומק...וב"ע ללמד... טוב אז ככה ביום שנגמר הדימום בדרך כלל זה ביום החמישי ספרדיות שומרות 5 ימים וסת ו7 ימים נקיים מהיום החמישי את עושה הפסק טהרה ז"א שוטפת ומנקה טוב טוב את האזור מבחוץ ומבפנים כמה שאפשר כל בדיקה חייב לשטוף את המקום בכדי שהבדיקה תצא נקיה וטובה יש "עדי צח" נמצא בכל בית מרקחת אז 5 דקות לפני השקיעה יש לבצע את הבדיקה מגלגלים את העד על האצבע ובודקת..יצא נקי מצויין את מתחילה לספור יום אחד בואי נגיד ועשית הפסק טהרה יום א' לפני שקיעה אז היום השביעי של הספירה יצא לך במוצאי שבת קודש עכשיו ככה את ממשיכה גם ביום השני וכן הלאה... מין הרצוי לעשות 2 בדיקות (כל בדיקה בורא לך מלאך} שביום של המקווה מלווים אותך 14 מלאכים הבדיקה של הבוקר לא קריטי השעה...בזמנך הפנוי אבל הבדיקה השניה אך ורק לפני שקיעה וכמובן שאם פיספסת לא נחשב לך היום הזה ורק מיום למחרת את שוב סופרת אז לא כדי לשכוח...וביום השביעי לפני שקיע את עושה "מוך דחוק" ז"א את לוקחת אחד מעדי הצח ושמה אותו בפנים עד צאת הכוכבים..ואז את רשאית להוציא אותו לא לפני..הכל יצא טוב אחרי כל ההכנות לקראת המקווה את מזומנת ללכת לטבול...ובדרך מלווים אותך אותם מלאכים שבראת...ואני יוסיף מדרש מרגש...

"אמר רבי מאיר (בעל הנס): מפני מה אמרה התורה נדה לשבעה?
    מפני שרגיל בה וקץ בה. אמרה תורה תהא אסורה שבעת ימים כדי שתהא חביבה על בעלה כבשעת כניסתה לחופה".

*זאת הבטחה..!!
    אז שיהיה לך בהצלחה המון סייעת הדישמיא..!!!!
  • פאפאיה קודם יישר כוח גדול על ההחלטה!!
    שמירת טהרת המשפחה זו מצווה גדולה וחשובה מאוד.

אדווה- גם אני דתיה (ספרדיה) וגם אני למדתי הלכות נידה לפני החתונה
    ואותי לא לימדו כך.
    אותי לימדו שביום שאני עושה את הבדיקה הראשונה (- אחרי 5 ימים לפחות כשהכל שם נקי לחלוטין) אז בשבוע הבא באותו יום אני טובלת!
    ולגבי ה"מוך דחוק" אני עושה אותו ביום של ההפסק טהרה- כלומר ביום הראשון לבדיקה, אחרי שבדקתי.
    ורצוי לא לחכות ל-5 דקות לפני השקיעה כי זה זמן מאוד גבולי ואפשר אפילו לפספס ולשכוח.
    אפשר ורצוי לעשות את זה שעתיים לפני השקיעה!

פעם ראשונה שאני שומעת שיש בנושא הזה עוד דעות, יכול להיות שזה לפי ההלכות של האשכנזים? אצל מי למדת?

פאפיה- בטח בלבלנו אותך קצת,
    אני חושבת שאם יש לך בשכונה או בעיר איזה רב שכונה מוכר כדאי שתפני אליו
    (בד"כ הרבנית היא זו שמדריכה) ויסבירו לך יותר מפורט ויותר טוב.
    וגם לפי הדרך המקובלת אצלכם!
    הסבר פנים מול פנים יותר ברור מאשר דרך בכתב לפי דעתי.

בהצלחה
  • בוקר טוב, מה שלומכן? כמובן אם משהו לא היה מובן לך מאמי אני יכולה להשאיר לך את המייל שלי שאם תרצי הדרכה טלפונית מרבנית מוסמכת אז בכבוד הוא לי זה המייל שלי [email protected], ובקשר להדרכה שלך אני לא יודעת בדיוק מה אותך לימדו , זה הנהגה שספרדיות שומרות 5 וסת ו7 נקיים לא סתם קראו לזה 7 נקיים הרי? לפי מה שהבנתי ממך את שומרת 5 ..?נקיים או שהבנתי לא נכון בקשר למוך דחוק נכון עושים את זה גם בהפסק טהרה וגם לפני המקווה
  • טוב אני רואה שיש פה חילוקי דעות אדוה גם אותי ממש לא לימדו כך!!!
    מוך דחוק עושים ביום שנגמר המחזור..כמו נויה! ולא ביום האחרון...אין טעם לעשות ביום האחרון מוך דחוק...פאפאיה שתדעי שהבדיקות הכי קריטיות הן של היום הראשון והאחרון- אותן ממש חייבים לעשות בדיוק בזמן (ביום של הטבילה במקווה עושים בדיקה רק בבוקר..) אבללל אם שכחת באמצע לעשות בדיקה - למשל באחד הבקרים או הערבים, את לא סופרת מחדש כמו שכתבה אדוה (ככה הבנתי..), אלא זה לא נורא, את יכולה להמשיך כרגיל.אבל היום הראשון והאחרון הם חובה.
    וכמו שאדוה אמרה צריך להתקלח טוב ולנקות טוב את האיזור לפני הבדיקה כדי שהיא תצא טובה..אבל בניגוד לאדוה לא חייב להתקלח כל פעם לפני..רק לפני הבדיקה הראשונה והמוך דחוק.

וזה בעיקרון הולך ככה- נניח קיבלת מחזור ביום ראשון- את סופרת חמישה ימים: יוצא לך לעשות מוך דחוק ביום חמישי- את מתקלחת טוב טוב,עושה בדיקה רגילה ואם יצא חיובי את עושה מוך דחוק - עושה בדיוק אותו דבר רק משאירה את הבד בפנים במשך 20 דק' ואחרי 20 דק' את מוציאה ורואה אם נקי..וככה את יודעת שביום חמישי של שבוע אחריו את הולכת למקווה! זה ממש לא מסובך
    ולבדים האלה קוראים "בדי בדיקה", יש כל מיני וכולם טובים.. יש "טהרה" ו"עדי צח" ועוד..אפשר לקנות אותם בכל סופר איפה שיש את כל הפדים וגם אפשר במקווה לקנות בדר"כ.
    ----------------------------------------------------

בעזרת ה' נעשה ונצליח :)
  • זה ממש לא חילוקי דעות..! הלכות טהרה זה הלכות! אני אומר לך משהו אני חרדית ועברתי הדרכה לא דרך הרבנות..דרך הדרכה פרטית דרך רבנית שלמדה אצל הרבנית רות שמש !! אני לא יודעת עד כמה השם הזה עוזר לך אבל אולי לא עברנו אותה הדרכה זה בטוח !! ואני גם קוראת ספרים על טהרת המשפחה זה לא עניין פשוט בכלל אני גם לא קובעת פה לאף אחת אך לשמור את הטהרה..אני אומרת מה שאני יודעת אני לא רבנית ולא שום דבר היא בסך הכל ביקשה עזרה וכל מה שאני יודעת ולמדתי על הדרך הכי טובה שיש שאולי לכם זה נשמע חומרה כי ההדרכות כנראה ממש ממש שונות ממה שאני עברתי.. לי יש מיטה יהודית וואנחנו לא ישנים ביחד בזמן הנידה ואנחנו לא נוגעים אחד בשניה ואני לא מעבירה לו דברים מיד ליד יש לזה מלא הלכות שאולי ישמעו לכם הזויות אבל כל אחת ברמה הרוחנית שלה (ד"א בעלי אברך) וכל אחת תעשה מה שטוב לה אני אומרת עושים משהו אז לעשות אותו עד הסוף כמו שכתוב! ושוב מין הראוי שהיא תקבל הדרכה מרבנית מוסמכת שבשביל זה השארתי לה את המייל שלי בכדי שאני יפנה אותה לגורמים הנכונים

• אדוה! לא התכוונתי שתקחי את זה ככה..מצטערת אם העלבתי (?!) אבל כמו שאמרת כל אחת וההלכות שלימדו אותה- יש כאלה שעושות דברים לחומרה וגם חברה שלי עברה הדרכה אצל חרדית שאמרה לה שזה הלכה לא לתת מחמאות לבעל בזמן הנידה ועם כל הכבוד זה שטויות - זה לא הלכה זה חומרה ואין מצב שבמשך שבועיים לא אומרים מילות חיבה לבעל!
    ועם כל הכבוד לזה שאת חרדית ושיש לך מיטה יהודית ושאתם לא מעבירים דברים מיד ליד -זה לא עושה אותך ליותר מבינה או יודעת מכולן.
    גם לי יש מיטה יהודית ואחנו לא מעבירים דברים ואני אפילו מציעה מיטות בלי שהוא יראה (וזאת חומרה) אבל אני לא מתיימרת להיות פה מבינה יותר מכולן..
    אחרי שתעברי את הקורס אני בטוחה שתוכלי ללמד את כולנו בנתיים את לא..
    מצטערת אבל זה קצת עיצבן אותי

חוצמזה שוב, מדירכת כלות חרדית תגדיר דברים שהם חומרה כהלכות, ואחרת שהיא בראש יותר דתי-לאומי למשל, תפריד בין חומרות להלכות.

• חוצמזה שפאפאיה חילונית לכן בתור התחלה אני חושבת שראוי לא להחמיר איתה ולתת לה את הבסיס כי בנינו זה באמת מה שחשוב..אם מחמירים על ההתחלה זה סתם ממש מלחיץ ומרתיע!
    ובהדרגה אם היא תרצה אפשר להסביר לה עוד בכיף...ככה אני חושבת
    לא פאפאיה??

• חחחחח איזה מתוקה חס ושלום שדברים כאלה יעצבנו אותי את יודעת ברגעים אלה כמה נחת רוח אנחנו עושות לקדוש ברוך הוא שאנחנו מתפלפלות לנו פה.??? ואני ממש אבל ממש לא מתיימרת להיות הפוסקת פה או הרבנית!!!
  • אדוה, הטבילה תהיה ביום חמישי לא שישי!
    זה 7 ימים כולל היום של המוך דחוק! כי הרי כל היום היית נקיה והמוך דחוק הוכיח את זה...אז שוב, אם עשית הספק טהרה ביום חמישי את טובלת ביום חמישי שאחרי לא שישי!!!
    וואי כמה בלאגן זה חבל כי זה יוצא לך יום נוסף לחכות סתם..

• חחחחחח מאמי את לא מבינה בזכות פאפיה ובזכותך אני עליתי על הטעות שליי אני גם הייתי סופרת את יום הפסק הטהרה ומחשיבה אותו בספירה של ה 7 הנקיים אני עכשיו בדקתי את זה בספר וגם התקשרתי לרב שפוסק...ואני יקריא לך מהספר בואי נלמד ביחד חחח יכול להיות שלא הבנתי נכון ככה רשום ספירת הימים הנקיים : יש להזהר מאוד שחלילה לא תחול טעות בספירת ז' נקיים ולכן יש לזכור שהיום בשבוע בו ביצעה אשה בדיקת הפסק טהרה הוא היום בשבוע לאחר מכן שבו תלך לבית הטבילה כלומר אם למשל עשתה הפסק טהרה ביום ראשון לפני השקיעה תלך לטבול בשבוע לאחר מכן ביום ראשון(טבילתה תחול בליל שני) כי ז' הימים צריכים להיות מעט לעט דהיינו לילה שלם ויום שלם והם מתחילים מאחרי השקיעה שלאחר ההפסק ועד צאת הכוכבים שבוע לארח מכן יום ההפסק אינו נחשב לאחד הימים הנקיים! מה היבנו מזה ?

• יש הלכות בסיסיות ויש מנהגים שונים בעדות שונות.
    גם אני חרדית שעברה הדרכה ויש הרבה מאוד הלכות שקשורות לנושא הזה וכל אחת שואלת את הרב שלה והולכת לפי הדרכתו.
    הכלל הוא, לאחר שבעה או חמישה ימים מתחילת המחזור, את שוטפת את המקום ועושה הפסק טהרה (לפני השקיעה) שזו בדיקה עם עד בדיקה.
    אם יוצא נקי, את מחדירה מוך דחוק ונשארת איתו עד לאחר השקיעה ע"מ שהמעבר בין ליום ליום יהיה מכוסה.
    אחר כך, כל בוקר וכל ערב לפני השקיעה עושים בדיקה.
    ביום השביעי לאחר הבדיקה של הערב, אם כל הימים היית נקיה, באותו יום את יכולה לטבול אחרי צאת הכוכבים.
    לגבי ההרחקות- אלו סייגים שכל אחת מקבלת על עצמה בהתאם לרמה שהיא חושבת שהיא יכולה.
    גם מדריכת הכלות שלי אמרה לי מפורשות שמאישה חילונית שמחליטה לשמור טהרה אין אפשרות לדרוש את מה שדורשים מאישה חרדית שגדלה על ברכי ההלכה ולה הרבה יותר קל.
    בכל מקרה, כדאי לפנות למרכז הארצי לטהרת המשפחה ולקבל מהם הדרכה מדוייקת יותר.
    מספר הטלפון שלהם הוא: 02-5827892
    אשרייך שאת מוכנה לעשות את זה, ידוע שילדים שנולדו בטהרה יש להם נשמות גבוהות יותר והם בד"כ הרבה יותר מוצלחים.
    וזה חוץ ממה שזה תורם לזוגיות...

מירי, אמא לשתיים וחצי
  • צודקת לא אמרתי לפאפיה משהו מוגזם! בסך הכל הסברתי לה לא דיברתי איתה בכלל על ההרחקות !! הסברתי לה מה עושים זהו...מין הסתם לא התכוונתי שהיא תקפוץ ישר למים..לאט לאט והיא בדרך הנכונה לא משנה מה העיקר שומרים את טהרת המשפחה ושמעוניינים לשמור מה יותר משמח מזה?

• אדוה את רואה שצדקתי? כתוב בספר

• חח נו ומה הסברתי לך שבזכותך ובזכות פאפיה הצדיקה עליתי על הטעות שלי..! אני מודה לכן !!!! השם ירחם על נשמתי שטיעיתי מזל שבסך הכל אני טבלתי רק פעמיים מאז החתונה בספירה לא נכונה שלי הכל מאת השם ! אז עכשיו אני ביום השלישי לוסת ביום שבת אני עושה הפסק טהרה סופר ראשון שני שלישי רביעי חמישי שישי שבת אני טובלת..תאשרי לי חחח הרבנית בקרוב אצלנו

• חחחחחחחחחחחח אני ממש לא רבניתתתתתת אבל אני מאשרת :)
    וגם אני צריכה לטבול במוצ"ש הבא, מקווה שלא ניפגש במיקווה

• חחחחחחחחחחח למה לא בכיף..אני יסבן לך את הגב
  • חחחחחחחחח ממש תרתי משמע!!!!
    יאללה שיגיע כבר ושנשמע בשורות טובות!!

• אמן ואמן בע"ה זה יבוא... בנתיים נהנה מהזוגיות שלנו עד שה
  • רצחתן את הנושא, פאפאיה בטוח לא הבינה כלום! פאפאיה, תפני לרבנית! עזבי אותך הדעות פה!

sOsHi
  • נראה לי שהפחדתם את פאפיה והורדתן אותה לגמרי מהעניין,
    כל הכבוד
  • פאפיה לא נבהלה והכל בסדר אני מאמינה שהיא כבר הסתדרה הצדיקה הזאת ! מבלי לראות את הדעות פה...נושא מורכב מה נעשה
  • שלום לכולן,

אני גם שומרת נידה, אבל אני חוששת שהביוץ שלי יוצא יום לפני הטבילה. מה עליי לעשות?? ואם ידוע לכן, אפשר להכינס להריון גם יום אחרי הביוץ??
    ליטל
  • יקירה, אל תקבעי משהו מבלי שבדקת אותו, את יכולה לפנות אל הרופא נשים שלך ולבדוק את העניין הזה ..! (ואם הרופא מאשר את החששות שלך אני יפנה אותך לרב מוסמך שידריך אותך בעניין זה)ובנתיים חס ושלום לא לטבול לפני ה 7 נקיים
    "והבוטח בהשם חסד יסובבנו" תבטחי בקדוש ברוך הוא שאת הולכת בדרך שלו ועושה רצונו אז לא תחשבי שהביוץ ב 7 הנקיים למרות ששמעתי שיש מקרים אבל את את יקרה תתחזקי ותאמיני באמונה שלמה ובבטחון בבורא יתברך אשר אין לו מעצורים להושיעה ולפקוד אותך ! ובע"ה נשמע בפיך בשורות טובות

• תודה אדוה

חס וחלילה לא חשבתי לטבול ב7 נקיים. שבוע טוב ובשורות טובות....

ליטל
  • אדוה- הרגת אותי מצחוק ורואים שאת עוד חדשה
    ופאפיה הכי חשוב שתהיה שלמה עם הטבילה ואל תילחצי מהבדיקות

lital_av
    - גם אצלי הביוץ הוא מוקדם לכן הרב התיר לי לספור 4 ימי נידה ואז 7 ימים נקיים
    כי המחזור שלי קצר מאוד ובאמת בגלל זה נכנסתי פעמיים להריון בדיוק מתי
    שספרתי 4 /7 וגם שמעתי שיש כדורים שיכולים לסדר לך תביוץ תבקשי מרופאת
    נשים היא תעזור לך
  • אני שמחה שאני משעשעת אותך ....

• בנות צדיקות כל הכבוד לכם על המצווה החשובה שאתן זוכות לקיימה....
    אבל עשיתים פה מה זה סלטטטטט..
    אני גם שומרת נידה..שמרתי שנה וארבע אחרי החתונה ואז נפקדתי ברוך ה' וגם לנו יש מיטה יהודית ומודעים להרחקות...

אבל פאפיה שאלה תכלס כיצד לבצע את הבדיקות..
    ואדווה-פעם אמרת שמיום חמישי עד יום רביעי
    ובפעם השניה אמרת שמיום חמישי עד יום שישי...יש לך באמת מזל שעלה הנושא כי הבנת שאת ממש לא סופרת נכון וחבל...את כבר מקיימת מצווה..

7 ימים הכוונה לשבוע מלא ..מיום שעושים את הפסק בטהרה הולכים למקווה בדיוק באותו יום!!! שבוע אחרי לא לפני ולא אחרי..
    לאחר הוסת נגיד 5 ימים בודקים עם עד ואפשר משעתיים לפני השקיעה ..וכך ממשיכים במשך כל השבוע בבוקר בדיקה ושוב לפני השקיעה...גם ביום המקווה
    מוח דחוק זה חומרה..גם בדיקה עם עד עולה ...

שיהיה בהצלחה ובשרות טובות...מפזרת לכם אבקה פוווו

"הבוטח בה' חסד יסובבהו"
  • lital_av- במידה וביוץ ממש מקדים (ב3 ימים בערך) אחרי בדיקה, הרופא יכול לתת כדורים שמאחרים את הביוץ וכך אפשר לטבול כרגיל.
    בנוסף ביוץ מוקדם ביום זה עוד סביר כי צריך שיעברו 72 שעות אם אני לא טועה כדי שלא יקלט...כלומר עדיין יש סיכוי שתקלטי גם אם קיימתם יחסים יום אחרי הביוץ..

• שירשוק אני התבלבלתי בספירה כי ביהדות היום מתחיל מהלילה הבנת ולא חישבתי את זה שצריך יום שלם מעט לעט ואני כן הייתי סופרת 5 וסת 7 נקיים אבל הטעות שעשיתי שהחשבתי בספירה את היום של ההפסק טהרה...הבנת בגלל זה נגיד הייתי עושה ה.טהרה ביום שני נגיד לפני שקיעה אז אז היה יוצא לי היום השביעי ביום ראשון אחרי השקיעה (בגלל שספרתי את יום ה.הטהרה) אבלללללללללל ישתבח שמו לעד בזכות פאפיה ובקרוב אצלנווו היקרות עזרו לי לעלות על הטעות שלי והיום אני עושה את המצווה הזאת כדת וכדין כשרה למהדרין !

בקרוב אצלנו איפה את נעלמת לי ???? לא רואים אותך לא שומעים אותך

• אני פה!!!!
    וד"א בסוף אני טובלת ביום א'.. אז לא יהיהה מי שיסבן לי את הגב!

• קבלי את געגועי

• חחחחח את אוהבת אותי כי כולם אוהבים אותי חחחח סתם
    גם אני אותך!!
    ואני ממש אשמח לתפילה!!! וואי זה יהיה מעולה!!!
    ד"א אני כל יום קוראת את תפילת חנה בשחרית, בנוסף יש לי עוד תפילה על המחשב לזרע של קיימא וגםםם אני משתדלת לאכול סלק כי זה מעבה את הרירית

• נו מצויין אני מציעה לך בהדלקת נרות השבת לקרוא גם את תפילת חנה זאת שעה מאוד גדולה ששערי שמיים פתוחים..בקשר לסלק חידשת לי אמא שלי עושה סלט ברברה קוראים לזה (סלק) לא משהו

• היי אני רואה שהנושא קצת ישן במקרה נכנסתי לכאן חיפשתי מידע על הרבנית רות שמש
    אז מי שיודעכת אשמח לשמוע מאיפה היא והיכן מלמדת? והאם יש לה אחות שקוראים לה אביבה{כי הדריכה אותי ברבנוטת מישהי ממש דומה לה}
    ועכשיו אפילו שהנושא ישן בגלל שזה תמיד רלוונטי אני רוצה להגיב כי אולי זה יועיל למישהי
    כמה דברים על מצוות טהרת המשפחה
    1 ספירת הימים זה לספרדים שהולכים לפי עובדיה יוסף 4 ו+7 נקיים {כמובן ש4 זה בתנאי שהדם פסק ובן לגבי כל דבר שאכתוב זה רק בתנאי שהכל נקי}
    בעצם ההפסק טהרה ביום הרביעי וממחרת סופרים 7 נקיים
    לאשכנזים וספרדים שהולכים לפי הרב אליהו מרכדי זצ"ל שהיה הולך לפי "הבן איש חי" ובדרכ העולים מבבל {עירק } נהגו כך זה לספור 5 ו+ 7 נקיים דהיינו ההפסק טהרה ביום החמישי סהכ הבדל של יום 1
    יש כאלו שנהגו גם יוצאי עירק וגם יוצאי ג'רבה לנהוג ב6 ו7 או 7 ו7 אבל אלו חומרות ולא חיוב מעיקר הדין ואף הרב עובדיה יוסף יוצא נגד זה וכותב שיש לבטל מנהג זה וללכת לפי פסקי מרן גם בהלכות נידה בין להחמיר ובין להקל
    כך שלסיכום מעיקר הדין לספרדים זה 4ו7 {למעט מי שהולך לפי הרב מרדכי אליהו }
    ולאשכנזים 5ן7
    2 בדיקת הפסק טהרה צריכה להיות לפני השקיעה רצוי מאד להתקלח אך אפשר גם מגבון לח ובדיעבד לא מעקב וניתן לבדוק בכל מקרה
    א רצוי לבדוק חצי שעה לפני השקיעה כדי שאם יצא לא נקי אפשר יהיה לשטוף ולבדוק שוב {כי אולי זה רק שאריות אחרונות כמובן שלא שייך לבדוק שוב אם נוזל ממש דם}
    ב אין חובה לבדוק ממש בשקיעה זה מאד רצוי אבל למשל אישה עובדת ולא יכולה לרחוץ ולבדוק בשעה זו תבדוק יותר מוקדם אפילו מהצהרים אפשר ורצוי מאד לעשות עוד בדיקה לפני השקיעה{אבל אם תשכח או לא תוכל לפחות לא פספסה יום}
    3 כמו שכבר כתבו יש לבדוק פעמים כל יוםפעם אחת כשקמים ופעם שניה לפני השקיעה {חשוב אם יצא כתם ולא בטוחים בו לפנות לרב שמבין ויחליט אם טמא או טהור אבל לא להסיח דעת מהספירה זאת אומרת לא לומר הכל אבוד כי הכל תלוי בפה האישה וגם להמשיך לבדוק ולספור כדי שאם הרב יטהר אטז לא לפספס סתם ימים}
    4 נכון שצריך לכתחילה לבדוק כל יום בשבע נקיים פעמיים וזה ממש בורא מלאכים מליצי יושר עלינו ויש לרצות לעשות כל מוצווה בשלמות
    אך אם יש לאישה קושי בבדיקות או פצע פנימי ובודקת טהרה או רב אמרו לה לבדוק פחות או במקרה שכחה אז חשוב לדעת שהבדיקות המחיבות הן :
    1 הפסק טהרה
    2 היום הראשון
    3 היום השביעי
    ומאד רצוי גם עוד בדיקה באמצע למקרה שתשכח יום שביעי ואז כבר לא יחשב לה כי היהי יותר מידי ימים ללא בדיקה ותצטרך לספור מהתחלה
    כמובן שהכי רצוי לבדוק כל שבעת הימים
    חשוב! יש הבדל בין שלשת הבדיקות איזו שחכנו ואם עשינו בדיקות נוספות לכן יש להתיעץ עם רב
    חשוב 2! נשיםן החוזרות בתשובה גם אם שחכתם תשאלו רב לפעמים או יכול כן לטהר אותכם ולא תצטרכו לספור הכל מחדש
    5 מוך דחוק מעיקר הדין לא חובה במחזור רגיל {במקרים מסוימים זה כן עיקר הדין אם זה מענין אני אברר יותר ואכתוב לכן}
    כמו שכתבו מכניסים את זה כמו טמפון לזמן בין השמשוצ דהינו 18 דק עד חצי שעה מהשקיעה {אין צורך יותר שלא ישרוט}
    וזה דבר טוב כי ככה מאה אחוז הכל נקי ואפשר להתחיל בשבע נקיים
    ואגב גם לפעמים זה עוזר הבדיקת מוך דחוק למקרה ששחכו בדיקה ביום הראשון {יש להתייעץ עם רב }
    ועוד דבר קטן לא תמיד חייב להיות הכל נקי יש גם הפרשות לא טמאות אם זה חום צהוב וכל צבע שלא אדום או שחור יש להתיעץ עם רב כי חבל לפספס ימים
    ואל תתבישו לשאול כל שאלה הרבנים רגילים לזה
    ואשריכן בנות ואשריכן ישראל מי מטהר אותכם ה' אלוקכם
    מקווה שזה עזר למישהי כאן

לידה = ליד ה'
    וזריתי עליכם מים טהורים וטהרתי אותכם מכל טומאתכם
    40 יום ליצרת הולד וביום 41 מקבל גלי מח 41 בגימטריא =אם
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה