גן טרום טרום חובה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי להתייעץ לגבי הגנים.
    הבת שלי בת 2.5 שנים וכרגע במשפחתון שהם 7 ילדים - כמעט כולם בגילה (היא די באמצע).אני מאוד מרוצה מהמשפחתון. היום שאלתי את המטפלת מי מהילדים נשאר לשנה הבא והיא אמרה שעוד 3 ילדים, ובמידה ואחליט להשיאר את הבת שלי היא תהיה הכי גדולה (בהפרש של כ- 4 חודשים מהשאר) ושאלה למה אני לא רוצה לרשום אותה לגן עיריה. אמרה שהבת שלי די בוגרת ושאני בעיקרון יכולה לרשום אותה לגן עיריה שעד עכשיו ממש לא חשבתי על זה.

למי שהלידים בגן טרום טרום חובה - האם אפשר לקבל קצת מידע - מתי מתחילים עם הרישום (עדיין לא קיבלתי טפסים)? כמה ילדים בקובצה? האם יש אוכל? מה סדר היום?

אני ממש בהתלבטות
13 תגובות
עמוד 1
  • הרישום עכשיו בינואר... מתי בינואר תלוי איפה את גרה
    מוזר שלא קיבלת טפסים
    תבררי כבר עכשיו
    אני במקומך קודם כל רושמת כדי לא לפספס ואח"כ מתלבטת...
    למרות שלדעתי עדיף גן עירייה מאשר משפחתון בגיל הזה
    אני מאמינה שגם מבחינה דידקטית וגם מבחינה חברתית לגן עירייה יש הרבה יותר מה להציע
    לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
    אנו נאהב אותו עד הירח!!!!!
  • אם הילדה בוגרת לגילה ויכולה לדעתך להתמודד במסגרת של גן עירייה עם עוד 20+ ילדים אז אין ספק שזו החלטה נכונה.
    גן עירייה יכול להציע לילדה דברים שגן פרטי לא יכול: העשרה- חוגים, טיולים, אינטרקציה עם הרבה ילדים ועוד ועוד...
    מצד שני גן פרטי ,אם הוא באמת טוב הוא מעין חממה עוטפת.
    תחשבי אם הילדה בשלה לגן עירייה
  • זה שנה ראשונה שלה במשפחתון (עד אז היתה עם מטפלת)...
    כך שאני לא יודעת איך היא תתמודד עם כמות גדולה של ילדים (שמעתי כ 35 ולא 20+)
    ומבחינת החוגים גם כך יש לה 2 חוגים במשפחון

יותר מדאיג אותי שהיא תהיה הכי גדולה

• לא יודעת מה לייעץ לך
    אבל כעיקרון הדברים שמקבלים בגן עיריה לא מקבלים בגן פרטי או משפחתון
    יש 35 ילד בדרך כלל בגן עייריה ויש גננת וסייעת
    אבל אם הילדה שלך בוגרת לגילה וגמולה אני לא רואה בעיה ככה יהיה לה עוד חברים בגילה
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אצלנו ההרשמה מתחילה ב- 06/01/11
    אם הילדה מספיק בשלה לדעתך ולדעת המטפלת, אני ממליצה לך בחום לרשום אותה לגן עירייה.
    היא כבר חייבת תכנים של גן, חברה של גן, כללים של גן והרשימה שלי עוד ארוכה.

מבחינתי אין כל התלבטות.
    אני מבינה שקשה לך לחשוב על זה כי היא אף פעם לא היתה בגן, וכרגע היא נמצאת במסגרת מאוד קטנה של 7 ילדים (שזו גם טעות לדעתי אבל זה כבר לדיון אחר בטח) אבל אני מבטיחה לך שתקצרי פירות.
    גם רון כנראה תעלה לגן עירייה בעודה קטנה קצת..היא תהיה רק בת שנתיים + 10 חודשים אבל היא בשלה מבחינה שיכלית.
    כל שנשאר לנו זה רק לעבוד איתה על נושא הגמילה עד סוף השנה.
    אני אתחיל בפורים בערך..

שיהיה בהצלחה

• סליחה שאני מתערבת, אבל אני ממש לא מסכימה עם מה שנכתב פה...
    יש גנים ויש גנים...
    מי אמר שבגנים פרטיים לא מקבלים תכנים דידקטיים??
    הכל תלוי בגן... יש גנים שבהם הילדים בעיקר משחקים... ויש גנים (פרטיים) שנותנים הרבה כלים דידקטיים הרבה מעבר למה שנותנים בגני עירייה.
    אצלנו בגן, הבוקר נפתח עם משחקי חשיבה, לימוד מספרים, צורות, התנסות במוטוריקה גסה ועדינה, לימוד אותיות - הכרה גרפית + תנועות... וכל זה כשהילדים בני שנתיים עד ארבע...
    ויש גני עירייה שלא נותנים את כל הנדרש... הכל תלוי בגננת...
    אז זה לא נכון לומר שכדאי לרשום לגן עירייה בגלל תכנים דידקטיים...
    אני מציעה ללכת ולבדוק...
    גם יהלי שלי, כבר בשלה לגן טרום טרום, אבל מצידי שתשאר בגן הזה כל עוד היא מקבלת שם את החום האהבה והגירויים הנכונים...
    יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• עדי-
    ברור שזה דבר שמשתנה בין מקום למקום, בין גן לגן...
    אבל אם מדברים באופן כללי, לפי דעתי אם יש גננת טובה שפועלת ע"פ הוראות משרד החינוך לפי התכנים המוצעים לגיל הספציפי הזה- כדאי כבר להעלות לגן טרום חובה שהוא גן עירייה.

מה גם שההתנסות בתוך קבוצת ילדים גדולה יותר מכ- 7 ילדים זה לא דבר שקיים במשפחתונים וגם זה חלק נכבד בפני עצמו מהתפתחות של ילד.
    לדוגמא, לדעת להתמודד בקבוצה גדולה, לדעת לחלוק, לדעת להמתין בתור למגלשה או לקרוסלה בעוד הילד יודע שיש תור ארוך לפניו, להתנהל במפגש של הרבה ילדים ויש לי עוד הרבה דוג'.
    אני חושבת שזה לא פחות חשוב.
    גם אני פעם חשבתי שאין כמו משפחתון ומקבלים שם הרבה, ובאמת שאין מה להגיד, כפי שציינת, גם אני מכירה המון משפחתונים שעובדים עם הילדים על הדברים האלה שזה חלק בלתי מבוטל!
    אבל כשאלעאי נכנס לויצ"ו לתוך קבוצה גדולה וכשהוא עלה לגן עירייה אחר כך, הבנתי מה המשמעות העצומה שיש לחברה גדולה!
    זו דעתי..
    רון היום בויצ"ו ויש לי כל כך הרבה חברות שהילדים שלהם במשפחתונים מעולים
    ואני יכולה לספר לך שאני מאוד מרוצה מהתיפקוד של רון בתוך קבוצה גדולה לעומת הילדים של החברות שלי.

• עדידוש עיצבנתי אותך
    לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
  • איזה סדר יום יש בגן טרום טרום?

• סיווקושששששש - את יכולה לעצבן אותי?יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
  • בן שלי בן 3.5 הוא עדין לא בגן ערייה, השארתי אותו עוד שנה בגן פרטי. ושנה הבאה ילדך לגן ערייה.
    אני לא כ"כ מכירה את סדר היום בגן ערייה.
    לדעתי את לא צריכה להשאיר אותה במשפחתון. שנה הבאה היא תיהיה בת 3 עד 4 ובגיל כזה כבר כדאי שתתרגל לחברה של יותר ילדים, למשמעת שונה וכדומה.
    אני לא בטוחה שכדאי מיד להכניס לגן ערייה אולי תחפשי גן פרטי, וככה יהיה לה "נחיתה" יותר רכה (בגן פרטי יש יותר מטפלות ופחות ילדים בד"כ 20-25 ילדים עם גננת ו-2 עוזרות לעומת גן ערייה - 35 ילדים עם גננת וסייעת).
    בכל אופן אני חושבת שהיא לא צריכה להישאר במשפחתון

בהצלחה
  • אני גם הייתי ממליצה להעביר למסגרת עם יותר ילדים, אבל פרטית....
    אם זו אופציה בכלל....
    גן עירייה קצת נוקשה ולדעתי מקבוצה של 7 לקבוצה של 35 ילדים זה קצת שוק לילדה.....
    אני העברתי את נועם לגן עירייה רק בגיל 4 ואני לא מצטערת על כך....... אבל הוא היה בגן פרטי, 2 קבוצות של 15 ילדים ו-6 מטפלות....
    בהצלחה!!!!
    מאגר עבודות אקדמאיות מוכנות
    http://www.ubank.co.il?A=morang

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה