תרומת ביציות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בת 35 אחרי 3 הזרעות + 4 הפריות.
    הגענו לטיפולים בעקבות בעיית זרע ובמהלך הטיפולים התברר שגם אצלי, עם קבלת הורמונים, מיוצרות כ- 4-6 ביציות בלבד.
    הרופא אמר שיתכן שיש גם בעייה בביציות ולכן בטיפול האחרון נתן לי גם סטרואידים בנוסף להורמונים לשיפור איכות הביציות.
    בכל הטיפולים בינתיים הגענו לאותה התוצאה: רק כחצי מהביציות מופרות, והעוברים לא איכותיים (כ-5-6 תאים ולעיתים עם שברים). כך שמוחזרים לי שניים והשאר אפילו לא מוקפאים. (לגבי הטיפול האחרון עדיין אינני יודעת את איכות העוברים).
    אני ובעלי די מיואשים, והתחלתי לחשוב על תרומת ביציות. אני יודעת שאולי זה עדיין מוקדם, אבל רציתי לפחות לברר וללמוד על הנושא. שאלותיי:
    1) מי מחליט על מעבר לשלב של תרומת ביצית? הרופא המטפל? יש קריטריונים?
    2) האם יש תרומת ביצית בארץ? או שהתהליך מתבצע רק בחו"ל?
    3) האם יש תקופת המתנה? ימים? חודשים? שנים?
    4) מה העלויות הכרוכות בתהליך? גם לאחר השתתפות הקופה, האם העלויות גבוהות?

תודה רבה!
    כרמית.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    אני חושב שאת מתיאשת מעט מוקדם מדי. בכל מקרה , מי שמחליט על הפסקת הטיפול הרגיל הוא הרופא המטפל. יש מצבים ברורים וכמו תמיד גם מצבים גבוליים. לאחרונה עבר חוק תרומת ביציות בארץ. אני מניח שתוך כמה חודשים הוא יהפוך לחוק ביצועי מה שיאפשר טיפול נוח יותר וזול יותר בארץ.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה