בא לי לפרוק קצת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני מרגישה כאילו אני מבזבזת זמן בלחכות לתור להפרייה. אנחנו גרים בחו"ל והתור נקבע לאוקטובר, זה עוד 10 חודשים!!! כמובן שהרופאים אומרים שיש סיכוי להכנס להריון טבעי ואנחנו מנסים, אבל כל חודש אותו סיפור.. עד לפני 3 חודשים קיבלתי מחזור כל 28 יום, על השעון! מאז הבדיקה, שאצלי הכל תקין השתגע לי הגוף.. אני משלה את עצמי שאני לא חושבת על זה כל יום, לא סופרת ימים ומנסה להעסיק את עצמי בדברים אחרים אבל זה כל כך קשה להתנתק.
    והחודש אותו דבר - ניסיתי לשכנע את עצמי שאין סיכוי להריון, אין תסמינים לכן או לא, הימים עוברים, המחזור לא מגיע. אולי? יש סיכוי? לא, אל תשלי את עצמך!
    מנסה לא לחשוב על זה...בנתיים מאחר לי בכמה ימים אבל אני מרגישה שזה מתקרב..
    מאיפה אנחנו שואבות את הכוחות הנפשיים האלה?? בא לי להשבר.. נמאס לי להשבר ולהרים את עצמי שוב ושוב..

Amanda
12 תגובות
עמוד 1
  • זה סיפור חיינו...
    לאתחל את המערכת כל חודש מחדש ולא להתאייש...
    כנראה זה הכוחות הנשיים שבנו שרוצה כ"כ הריון וילד שמשם בא הכח כל חודש לנסות,כל חודש לקבל ולהתחיל הכל מחדש..
    10 חודשים זה המון זמן! למה כ"כ הרבה המתנה?? בגלל שאת גרה בחו"ל?
    לא מבינה...

בכל מקרה אני מקווה שהצלחת להיכנס באופן טבעי ושתבשרי לנו בשורות טובות!

sOsHi
  • הי,

אני ובעלי גם תכננו לנסוע לארה"ב אך אז נודע לנו שנצתרך לעבור טיפולי פוריות. אני ישר אמרתי לו שלא משנה מה, את הטיפולים אני אעבור בארץ!!! יש פה תנאים מעולים, רופאים טובים וכו'. בישבילי הילד עכשיו מעל הכל ולא משנה מה אנחנו מפסידים כל עוד אנו גרים פה. כי אני לא יודעת מה קורה בחול מבחינה זאת.

אתם לא יכולים לבוא לארץ למטרת הטיפולים? איפה אתם גרים בחול (אם מותר לשאול)?

ובקשר לזמן שמתבזבז בזמן שמחכים לטיפול, אני מאוד מבינה אותך. אני סופרת כל יום
  • היי שושי ויוליק27
    במדינה המדהימה שאני גרה (צפון אירופה) הטיפול הראשון - זאת אומרת הילד הראשון, ממומן על ידי הממשלה. האופציה השניה היא פרטי. מה שכן, אם אני עושה עכשיו פרטי, הממשלה לא תעזור לי בליצור לו אחים. כמובן שכל טיפול פרטי הוא מאוד מאוד יקר, משהו שכרגע לא אפשרי.
    אומרים שההמתנה היא בממוצע שנה. לצערי האופציה לטיפולים בארץ גם איננה אפשרית בגלל שאני כבר מלא שנים בחו"ל, לא שייכת לאף קופת חולים ואין לי אפשרות לעשות הפסקה מחיי היום יום כדי לבוא לארץ לכמה חודשים - מה שכן עם הלחץ בארץ אני לא בטוחה בכלל שהטיפולים יצליחו (וכשאני אומרת לחץ אני מתכוונת לכל האנשים הנחמדים ששואלים אותי אם לא הגיע הזמן להביא כבר ילדים, אני מנסה, אני מנסה!!!!)
    בקיצור, כמו שאמרתי.. יש לי 10 חודשים לחכות ולנסות טבעי וזה מרגיש כמו ביזבוז זמן, כי אנחנו כבר מוכנים ורוצים!! ולצערי גם מזקינים..
    איזה כייף שאפשר לשפוך קצת מחשבות ותהיות... אני כבר מרגישה טיפטיפה יותר טוב...
  • מה אני אגיד לך מותק, באמת מה שנשאר זה לחכות. אבל אל תשכחי שעדיין אתם מנסים טבעי וכל חודש יכול להיות "מנצח"!!! אני מכירה לפחות 2 זוגות שהצליחו להרות בזמן שחיכו לטיפולים ורופאים אמרו להם שאין להם סיכוי או שהסיכוי קלוש!

מצאו אצלכם בעיה כלשהי?
  • כן.
    וזה עוד משהו שאני תוהה לגביו, אני שומעת שבארץ עושים מלא בדיקות ומריצים את הנושא, לי עשו אולטראסאונד ובדיקות דם והחליטו שהכל תקין. אבל אני תוהה אם זה מספיק? בעלי עשה בדיקת זרע והיא לא הייתה מצויינת.. (בלשון המעטה)
    כמה ימים אחכ הרופא התקשר והודיע שאין לנו למה לעשות הזרעות ושהולכים ישר ל ivf
    זה קצת מבלבל, מצד אחד יש סיכוי להריון ספונטני, אבל לא עושים הזרעות בגלל זרע דליל? זה קצת סותר את עצמו לא? ואני חושבת ששיחררו אותו קצת בקלות מידי, נגיד שהצליח אבל אולי יש אצלי בעייה שלא גילו (מי יודע? אולי משהו בחצצוצרות? או משהו אחר שמעכב) הרופא טוען שלא צריך לעשות בדיקות כי לא יוצאים מנקודת הנחה שמשהו לא פועל..
    בואנה, אני כותבת את זה פעם ראשונה ומרגישה שאני צריכה להחליף רופא!! מאז הבדיקות אצלו השתגע לי הגוף לחלוטין... הלוואי הלוואי שיהיה הריון בלי טיפולים!! לכולנו!!!
  • אני קוראת ואני פשוט בשוק....
    תראי אני לא מבינה בזה כ"כ אבל ....האם עשית פרופיל הורמונאלי? טיפול כלשהו לפני הivf? זה כ"כ מוזר... לפני שמגיעים לאיי וי אף יש עוד הרבה בדיקות שאמורים לעשות...
    הדבר הכי טוב שאני יכולה להמליץ לך זה לכתוב בפורום פוריות את הסיפור שלך...יש שם בנות שעוברות את זה, הן יוכלו לעזור לך, ינחו אותך מה צריך לעשות קודם...
    אני יודעת שקודם מנסים לעשות הזרעות פשוט לאחר השבחת זרע.... וואוו זה פשוט מוזר...

All you need is love....
  • האמת, מה שאמרת זה הגיוני: מצד אחד אומרים שיש מצב להיריון ספונטני ומצד שני הוא לא רוצה אפילו לנסות הזרעות?!?!? תראי, תמיד טוב לשמוע כמה חוות דעת של הרופאים אם את לא מרגישה בנוח אם ההחלטות שהרופא שלך עושה.

בנוגע לעוד בדיקות שאת רוצה לעשות, יכול להיות שפה הוא צודק. רופאה שלי, למשל, שיש לה המון נסיון והיא רופאה מאוד טובה, כשאמרתי לה שאולי צריך לעשות צילום רחם ופרופיל הורמונלי, שאולטרסאונד ובדיקות דם זה לא מספיק. אז היא אמרה שאני בחורה צעירה ( 27), לא עברתי שום ניתוחים בבטן תחתונה, לא היו לי הריונות והפלות, לא היו מחלות דלקתיות שקשורות למערכת הרבייה, אז בשביל מה לעשות צילום רחם?... כמו כן, היא אמרה שאם אני מקבלת מחזור כל חודש (פחות או יותר באותו זמן) ואני מרגישה את הביוצים, אז ברור שהכל בסדר עם ההורמונים.
    אם גם אצלך זה המצב, יכול להיות שהרופאה במקרה הזה כן צודק.
  • היי שוב!
    מרבלס - אני מרגישה קצת שאני תקועה באמצע בגלל שרישמית עדיין לא התחלתי טיפולי פוריות, קצת קשה לי להבין על מה הבנות שם בפורום מדברות.. כל מיני תרופות עם שמות מוזרות והזרקות וכאלה. מה שעוד מקשה על העניין הוא שאני הולכת לעבור את כל זה לא בשפה אחרת וצריכה לתרגם את כל המושגים לעברית.
    בכל מקרה המנטליות בארץ הקור הנפלאה הזאת, היא לא לריב ופשוט לחכות.. אז כשהרופא הודיע לי שאני צריכה לחכות שנה לטיפולים פשוט קיבלתי את זה. עכשיו כשעברו כמה חודשים והתחושה של בזבוז הזמן לא מרפה, הגיע הזמן שאני ישתמש בישראליות שלי וידרוש קצת תשובות!
    יוליק, אני בדיוק באותו מצב, בת 27, בריאה ועשו לי בדיקות דם שהראו שהכל בסדר... גיליתי לא מזמן שאח של בעלי ואישתו עוברים את אותו תהליך, אומנם פרטי ואחרי כמה הזרעות שלא הצליחו, שולחים אותם לivf כנראה שזה בכל זאת קצת גנטי..
    מאז הבדיקה התחרפן לי הגוף, המחזור החודש איחר ב5 ימים, 5 ימים של חלומות בהקיץ שאולי הפעם זה באמת קרה.. אז זהו שלא.. הבוקר הגיעה ה אז היום מותר להספיד, לבכות ולהתעצבן ומחר לקום עם כוחות מחודשים! אוף.. נמאס!

Amanda
  • הי
    אני ממש ממש מבינה אותך,כמו שהרבה בנות אחרות פה בפורום
    תגידי, הרופא אמר לך מה הסיבה לזה שהוא רוצה לדלג על הזרעות ולעבור ישר להפריה? ולמה זה לוקח כל כך הרבה זמן בתור?
    אולי יש לבעיה של זרע פתרון? למשל , לבעלי יש רמה גבוהה של תאי דם לבנים בזרע וזה מצביע על דלקת שיכולה להיות סיבה לכך שיש תוצאות לא תקינות בכל הפרמטרים. ורופא פה בפורום ענה לי שאחרי אנטיביטיקה המצב יכול להשתפר. האם התעיניינתם אצל רופא שלכם בקשר לטיפול לבעלך?

• All you need is love....
  • תודה לכן שמתעניינות!
    כן, עשינו בדיקת זרע, הרופא התקשר ואמר שצריך לעשות שוב (נורה אדומה מס 1) אז עשינו עוד פעם. אחכ הוא התקשר, אמר שהאיכות לא משהו (אם אני זוכרת נכון, 3 מיליון)
    הוא אמר שבגלל האיכות אין סיבה לעשות הפריות ושישר נכנס לרשימת המתנה של ה ivf ולא רק זה אלא icsi.
    יוליק, זאת בדיוק הסיבה שנשמע לי מוזר שעדיין הוא אומר שיש סיכוי להריון ספונטני. הייתי מעדיפה שיגיד לי שהסיכוי לספונטני הוא כל כך קטן ואז אולי לא הייתי נשברת כל חודש מחדש אלא מחכה כמו ילדה טובה לטיפולים. בכל מקרה החלטתי שביום שני אני קובעת תור לרופא אחר.

מרבלס - מזל טוב! שימשיך תקין וקל! כמו שאמרתי אני גרה בצפון אירופה (מעדיפה לא לפרט, יש לי מלא חברות בהריון ולא הייתי רוצה שיקשרו את זה אליי, גם אם הסיכוי נמוך...)
    Amanda
  • מבינה אותך...

All you need is love....
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה