תשובה דחופה לvsd אני ממש לחוצה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בשבוע 23+3 בסקירת מערכות הופנתי לאקו לב עוברי עקב חשש לvsd. עברתי אקו לב עוברי אתמול ונאמר לי שבמיקום הספיציפי של הפתח/מעבר בין חדרי הלב בד"כ/לעיתים מעיד (לא זוכרת בדיוק אתת המילים)על בעיה כרומוזולית אצל העובר.הרופא פחות מודאג מהפתח עצמו מכיון שהוא יכול להסגר לבד במהלך ההריון או אחריו וגם אם לא הפרוצדורה לא מסובכת. שאלתי היא האם vsd תמיד מופיע אצל ילדים עם בעיות כרומוזליות? כמה מתוך מה שהרופא אומר זה כדי שלא יהיו טענות במידה של מום שלא אמר וכו' וכמה באחוזים או כמה בטוח זה שvsd נולד ילד עם בעיות כרומוזליות? (ד"א שקיפות עורפית וחלבון עוברי תקינים) ומה זה הפרעות קצב בשם apbs? אשמח לתשובה בהקדם אני ממש לא רגועה בלשון המעטה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

VSD יכול להיות ממצא מבודד המעיד אכן על חור שאיננו אמור להמצא בין שני חדרי הלב. זהו כמובן ממצא לא תקין, כאשר האפשרות לסגירה עצמונית שלו או צורך בטיפול לאחר הלידה תלויים בדברים כגון: מיקומו, גודלו וכדומה.
    לגבי בעייה כרומוזומאלית, מדובר באחד מן הגורמים שמעלים את הסיכון לתסמונות גנטיות/כרומוזומאליות - זה בהחלט לא ברוב המקרים וגם לא בד"כ, אך כן מדובר בתוספת סיכון.
    את העובדה שקיים VSD ניתן לשקלל יחד עם תוצאות החלבון העוברי שביצעת, גילך ולהחליט האם יש צורך בבדיקת דיקור מי שפיר - זה נעשה על ידי יועץ גנטי.
    ממליץ לך, באמצעות הרופא המטפל שלך, לפנות לייעוץ גנטי וכן ניתן גם להתייעץ עם קרדיולוג ילדים לגבי המשמעות של VSD לאחר הלידה.

לגבי ABPs מדובר בפעילות עלייתיות מוקדמות - מעין קצב לב בלתי סדיר. לרוב זה ממצא לא מדאיג - אלא אם הוא מתרחש ברצפים ארוכים, מוביל לקצב לב מהיר.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה