סקר - אשמח לשמוע את דעתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מי פה צמחונית?

האם רק את צמחונית או שכל בני הבית צמחוניים?

אני שואלת כי מזה זמן רב אני שוקלת להיות צמחונית (מטעמי מצפון וגועל נפש) ואני ממש מתקשה לחשוב על זה שלא אבשל או אגיש לילדים בשר ועוף שהם כל כך רגילים וצריכים... שלא לדבר על בעלי שלא מוכן לשמוע על להיות צמחוני.

מצד שני זה משהו שמאוד מאוד מציק לי.. לאחרונה אני ממש מתקשה לעמוד ליד מקרר הבשר בסופר הריח ממש דוחה אותי והמחשבה שחיות מגודלות ונרצחות בשביל שיהיה לי מה לאכול מגעילה ודוחה אותי.
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
24 תגובות
עמוד 1
  • גם אני פעם לא הייתי מסוגלת לגעת בבשר חי וזה ממש הגעיל אותי.
    היום אני כבר מבשלת רגיל ומשתדלת לאכול בשר לפחות 3 פעמים בשבוע.

אין מצב שאני ימנע מהילדים שלי בשר כי אני יודעת כמה זה חיוני להתפתחות שלהם.
    יש מליון תחליפים אבל הם תחליפים ולא הדבר האמיתי.
    אני יכולה לומר לך מניסיון שמונעים מהגוף בשר לאורך זמן אז יש מחסור בברזל, חולשה מטורפת, ותופעות נוספות שלא ממש נעימות.

מיטל

• אני אישית מאוד אוהבת בשר
  • אז הסקר לא מיועד אליי
  • קודם כל ולפני הכל רציתי לדעת אם אנחנו חברות בפייס ?
    כבר מזמן רציתי לשאול אותך ואם כן ואני לא יודעת מתנצלת מראש
    אני מכה ולא תמיד מקשרת שם לפרצוף

• היי שילגי ,
    סקר מעניין...
    אני מעולם לא ממש אהבתי בשר ונגזרותיו. היו תקופות ארוכות שאכן, לא אכלתי.
    אבל כאנמית מילדות, ידועה לי חשיבות אכילת בשר, לפחות פעמיים בשבוע.
    3 ילדיי "לקחו" ממני את הנטייה לאנמיה, אור אנמי כמוני, ז"א בעל רמות נמוכות במיוחד של B12 וברזל בדם, בנוסף הוא ניוטרופני (מחלת חוסר בניוטרופינים בדם).
    כבר לפני כמה שנים הבנתי את האמת המרה שעדיף לאכול בשר באופן סדיר, מאשר לחיות על תוספי מזון והשלמות מלאכותיות לויטמינים והמינרלים החסרים (ב - 3 הריונותיי נאלצתי לקבל זריקות קבועות, בנוסף לאחר כל אחת מהלידות נאלצתי לקבל 2 מנות דם עקב אנמיה קשה - ירידת ה - HB מתחת ל - 7...).
    עם השנים למדתי לבשל בשר ועוף בצורות שיערבו לחיכי ולחיך ילדיי, ואני לא מוותרת על אכילת בשר (בין 2-3 פעמים בשבוע) - מתייחסת אליו קצת כ"צורך רפואי"...
    עם זאת, אני חושבת שאם אין עניין רפואי כל כך עקרוני, ואם אתם בריאים בדר"כ, ואם העניין העקרוני עם אכילת בשר הוא כל כך חשוב לך - יש מקום בהחלט לשקול הפסקת אכילת בשר (אני מאד מבינה את עניין המצפון והגועל...) תוך היוועצות עם תזונאית/דיאטנית שתוכל לייעץ, לפחות לגבי הילדים.
    נראה לי שדבר ראשון בצעד כזה זו התייעצות עם מי שמקצועה הוא ת**** נכונה...
    בהצלחה
  • סורי גם אותי לא המקום לשאול
    אני ממש אוהבת בשר
  • האמת אני ממש אבל ממש שונאת בשר /עוף ונגזרותיהם בעיקר כבד וגם דנדוש יש מלא תחליפי בשר בעיקר שניצל תירס ושניצלים מן הצומח שאת זה אוכלים בבית הרוב (אמא שלי צמחונית)
    לגבי דנדוש אני לא ממש תמיד מוותרת ולה אני אומרת שזה"דג" (היא חולה על דגים ואין לי ברירה אלא לספר לה שקר לבן בסוף בעתיד (כבר דיברנו על זה בבית)היא תבחין ותזהה והאמת ממש לא קשה לחיות בלי בשר ונגזרותיו אמא שלי אגב פעם בשבוע כן עושה עוף או נגזרות הבשר בכל מיני דרכים רק בכדי שדנדוש ואני נאכל כי אחרת אני לא נוגעת (אגב בהריון לא אכלתי בכלל בשר וסיימתי עם אנמיה חזקה וכך דנדוש היתה אחר הניתוח של השקדים השתמשה במאגר)
    וכמו ששרוני כתבה לך עדיף להתייעץ

• אני לא בן אדם שיכול לחהיות בלי בשר . אני גם אוהבת בקר ורק עוף לא מספיק טוב לי . לגבי שנצלי טירס וכל מני , הם מכילים סויה שממש אבל ממש לא בריא לילדים בגלל איזה הרמון . רופאה של בני אפילו מזכירה כל פעם מחדש את העניין .
    http://www.holdthatpic.com/
  • חגיתהההההה
  • טוב אז גם הסקר הזה לא מיועד בשבילי...
    אני חולת בשר וגם בעלי והילדים...

• הייתי צמחונית הרבה שנים והגעתי למצב פיזי לא משהו... אנמיה, חולשה, נשירה, קושי לעלות מדרגות
  • תודה לכל העונות!

גניתוש- לא, אנחנו לא חברות - טוב שהזכרת לי
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • איך אפשר לחיות בלי איזה סינטה טובה וול דאן???

בלי פאפאגיו?

בלי קסה דו ברזיל???

אין כמו בשר
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • חחח אורטל כנ"ל ...לא חושבת שאני יכולה לשרוד בלי לאכול בשר
  • איזה כיף לי אנחנו חברות עכשיו

• חחח אורטל
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • שילגי, יש משהו בדרך ??
  • אני יכולה להגיד לך שאנחנו בבית : אני בעלי והבן שלי לא יכולים בלי בשר או עוף
  • הי
  • וואו נטע כל הכבוד לך
    אני מניחה שזה המינימום שאפשר לעשות... טוב שעצרת את הרשימה השחורה של התיאורים הנוראיים - של ההתעללות שהחיות המסכנות עוברות בדרך לצלחת שלנו.
    מבחינתי לאכול פרה=לאכול כלב=לאכול תרנגולת
    זה שזה לא נפוץ אצלנו זה לא אומר שזה לא אותו דבר.
    אגב אם כבר מדברים על ניצול של בעלי חיים אז גם החלב של פרה והביצים כמובן של התרנגולות רחוק מהטבע מרחק שנות אור, מלא בהורמונים אנטיביוטיקה ושאר רעלים.
    ביקרתי לפני שבוע ברפת של פרות שהראו איך הפרות ממש רצות לחליבה "הן אוהבות את זה" סיפר המדריך. ורק אני תהיתי האם הן באמת אוהבות את זה או שכמו ששמעתי פעם - הלחץ שיש להן בפטמות מעודף החלב שנוצר (כתוצאה מהזרקת ההורמונים שגורמים להן להפריש חלב בכמויות היסטריות) גורם להן לרוץ ולהשתחרר מעודפי החלב אחרת הן מתפוצצות מכאבים...
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • שילגיה - כשאני הנקתי כל היום גם אני הייתי רצה להיפטר מזה....
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • אורטל, את צודקת לגמרי! המחיר מטורף! אבל אני חושבת שחשוב להבין גם שהמחיר הנמוך של העוף הרגיל הוא כתוצאה מכך שהמגדלים מיעלים את הגידול, כדי להפיק תוצרת מקסימלית. במילים אחרות: המחיר הנמוך הוא תוצר ישיר של התעללות בבעלי חיים.
  • היי
    אני צמחונית (מטעמים הומניטרים) כבר 17 שנה OMG עכשיו אני קולטת שזה יותר מחצי מהחיים שלי שאני לא אוכלת בשר, משתדלת לקחת מולטיוטימין לנשים כדי להשלים את החוסרים, ולמעט תקופות בודדות בהם הברזל שלי היה בגבול התחתון אני בריאה ומרגישה מעולה.
    אבל...האיש והילדון בבית הם קרניבורים אמיתיים, ואני מבשלת להם הכל! בשר, עוף ודגים, לשמחתי זה לא מפריע לי בשום צורה.
    אני את ההחלטה שלי קיבלתי, אם הילדון ירצה להיות צמחוני שיגדל זאת לגמרי החלטה שלו.
    בהצלחה מותק
  • גם אני קרניבורית מוצהרת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה