גודל עובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הייתי על פי החישוב שלי בשבוע שש + 5 ימים
    בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי נצפה דופק , אך גודל העובר עמד על 2.7 מ"מ
    הבנתי שזה קטן ביחס לשבועות, אך הרופא אמר כי ייתכן שהחישוב של השבועות אינו מדוייק וייתכן שהביוץ אצלי אינו כל 14 יום ושתמיד יש סטיות כאלה ואחרות.
    רציתי לדעת האם יש מקום לדאגה ? לדברי הרופא הכל נראה תקין
    איני יודעת את מספר פעימות הלב, אין לי נתון זה.
    אשמח לתשובה.

osnat
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    העובדה כי יש דופק היא אכן מעודדת וכך גם העובדה כי הרופא שלך אמר שהכל נראה תקין. גודל עובר של 2.7 מ"מ הוא אכן קטן מן הצפוי לשבוע 6+5, ומתאים לשבוע 5+5 בערך. סטייה כזו היא אפשרית ומתרחשת פעמים רבות.
    אולם, כיוון שבגדלים כל כך קטנים המדידה היא פחות מדויקת רצוי לחזור עליה בעוד כשבוע-שבועיים. המשך המעקב הוא חשוב גם לאור ערכי הבתא שציינת בשאלותייך הקודמות.
    במידה והכל נותר תקין (כלומר, יש דופק והעובר ממשיך לגדול) ואכן קיים פער שכזה בין גיל ההריון לפי הווסת ובין גיל ההריון על פי האולטראסאונד - על הרופא שלך לתקן את גיל ההריון בהתאם, ולחשב עבורך את גיל ההריון ואת הווסת האחרונה הנובעת מתוך מדידות האולטראסאונד.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה