גננת וסייעת שלא נמצאות.. צריכה עצות. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוף, הגננת של שילה ילדה.. שבוע שעבר.
    כאילו- זה לא יפה שאני אומרת על זה אוף.. אבל זה ממש כך!
    והסייעת של שילה גם לא נמצאת.. זו סייעת ממש חמודה שבד"כ נשארת איתם גם לצהרון, כך שזה היה ממש טוב שיש דמות קבוע האחת שאיתו מהבוקר.
    אבל בעלה חולה, אמרו לי שהוא מאושפז.. מקווה שזה לא משהו יותר מידי גרוע.

הביאו להם גננת חדשה, ממש חמודה, צעירה ואנרגטית שמשבחת את שילה מאוד.
    והסייעת לפעמים מתחלפת.

לשילה היו כמה התקפי עצבים ובכי בשבוע אחרון ולא ממש קישרתי את זה לעובדה שיש לו בלאגן בחיים עכשיו.
    אבל ביומיים האחרונים הוא כל הזמן אומר ממש שהוא רוצה שדינה (הגננת) תחזור, הוא שואל אם אחרי ט"ו בשבט היא חוזרת.. (כי אמרו להם שהיא תחזור אחרי פסח. אז הוא זוכר שאחרי איזשהו חג היא צריכה לחזור..)
    הוא אוהב את הגננת החדשה אבל אני מניחה שהבלאגן הזה יוצר בלאגן גם בחוקי הגן.
    ורואים את זה. הוא חוזר בתיקייה עם הרבה יצירות שהם סתם קשקושים ולא כמו פעם שהיו הרבה יותר פעילויות מובנות ודפי עבודה מובנים.
    ורואים את זה עליו שפתאום קשה לו עם כמה דברים.. (הוא הולך לגן בשמחב אבל זה משפיע עליו במישורים אחרים)
    אין לי תלונות.. אני מבינה שהחלפת אנשים בגן יוצרת בלאגן. אני מבינה שמן הסתם לוקח קצת זמן גם לגננת להתרגל וגם לילדים ולכן מן הסתם נותנים להם לצייר "סתם" הרבה. ושאלו החיים..

אבל איך אני יכולה לחזק אותו או להרגיע אותו כשהוא כ"כ מתגעגע לגננת הקודמת?
    והיא הולכת לחזור רק עוד 3 חוד'! זה הרבה בשבילם!
    אני משתדלת להיות רגישה וכמה שיותר קבועה איתו בדברים הרגילים.
    יש משהו מעבר?
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
8 תגובות
עמוד 1
  • אני ממש מבינה אותך
    את לא תאמיני מה קרה אצלינו:
    אחרי ראש השנה, הגננת לא הגיעה שבוע כי הבן שלה היה חולה
    אחר כך הסייעת לא הגיעה יותר משבוע כי אמא שלה בבית חולים
    אח"כ הגננת לא הגיעה יותר משבוע כי אמא שלה בבית חולים
    אחר כך הסייעת לא הגיעה שבועיים כי אמא שלה נפטרה
    ואז הגננת לא הגיעה כי אמא שלה נפטרה
    ביום ראשון הזה הגננת חזרה לעבודה...

כל בוקר הבן שלי היה שואל אותי "מי יהיה היום בגן?" ואני לא ידעתי מה להגיד. יש אמא שהבן שלה כל בוקר ב"הסתגלות" כי הוא רואה מישהי אחרת.
  • בהחלט בעיה.... ילדים צריכים את הקביעות הזו. לדעת מי יהיה איתם בגן ומה הם יעשו בכל רגע נתון, וכמובן להכיר את הגננת ושהגננת תכיר אותם כדי לדעת איך להתייחס כל רגע נתון.
    אני רואה על מוריה שכשהמטפלת שלה ביום חופשי ונמצאת איתם "מטפלת סבב" שהיא מכירה והכל! והיא גם נורא נחמדה, אבל עדיין זאת לא המטפלת "שלה". יש לה פחות מצברוח, היא לא מחבקת ואומרת שלום בסוף היום...
    בקיצור - אין הרבה מה לעשות.... אני חושבת שהם צריכים גם ללמוד לחיות עם שינויים וללמוד להתמודד עם אנשים שונים... ככה זה בחיים, לא?
  • וואייייי איזה סרט זה
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • אני מצטרפת למה שאורית המליצה. בהחלט שווה לשוחח עם המנהלת
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • הוא כבר ילד גדול תסבירי לו שלגננת נולד תינוק והיא מטפלת בו, כשהתינוק יגדל מעט -אז היא תחזור ותחזרי על זה שוב ושוב שהיא לא עזבה לתמיד.
    את גם יכולה לקנות מתנה לתינוק ותלכו לבקר את הגננת ,ששילה יראה את התינוק ויתן לה את המתנה.
  • לדבר עם הגננת זה תמיד טוב,מנסיון גם של אמא וגם מעבודה בגן-כמה שההורים יותר מעורבים,מקל יותר על החיבור עם הילד,ומחייב.
    ספרי על שילה ועל מה שאתם עוברים איתו ומה הקו שלכם,אבל אל תגדירי אותו כבעייתי,וזה טיפ ממנהלת הגן שלנו שהנחתה אותי איך לדבר עם גננת מחליפה לגבי הבת שלי.
    תשאלי אותה גם על הקו החינוכי שלה,אצלנו למשל הודיעו מראש שנקבל הרבה קישקושים,ושנתייחס לזה בכבוד,זו שיטת עבודה עם ילדים,לתת להם ביטוי חופשי ולאו דווקא דפי עבודה וצביעה מובנים כל הזמן,אני אישית מתחברת יותר לשיטה הזו שמפתחת אצל הילד יצירתיות ורצון לחקור ולהתנסות במקום לקבע לו תבניות,ולעיתים ליצור תיסכול,כי הילד לא יודע לצייר עץ\שמש\ילד\פרח כמו בדף צביעה,אז הוא גם לא מנסה...
    את יכולה לצייר איתו ציורים לגננת שילדה (אצלנו הבת שלי רתמה את האחיינים הדודה והסבתא,כולם ציירו ציורים לגננת:))
    ודבר אחרון,יש ספר מעולה שנקרא סיפורים מהלב של אורי,אולי את מכירה,בדיוק לגיל הזה ומאוד עוזר להתמודד ולזהות רגשות,אצלנו זה הלהיט עכשיו...מומלץ מאוד מאוד,יש סיפור לכל רגש,וזה עוזר להם להבין את מה שהם חווים ולעבד את זה,וגם להבין שהם לא לבד...
    בהצלחה
  • קודם כל שיהיה מזל טוב לגננת שילדה
  • תודה יקרות!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה