אלרגיות וארוחות משפחתיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מעין אלרגית לחלבון חלב ובעלי ככל הנראה רגיש ללקטוז. כתוצאה מכך אנחנו כבר לא אוכלים ארוחות משפחתיות עם רכיבים חלביים, אבל זה מאוד חסר לי...
    השאלה שלי היא - עד כמה האלרגיה צריכה להכתיב את האוכל של שאר בני הבית? מעין רוצה לטעום הכל, והיא לא ממש מבינה למה אסור לה לאכול דברים מסוימים, אבל לפעמים ממש בא לי טוסט גבינה...
    ואם יש כאן בנות עם ילדים אלרגים - אשמח לדעת איך זה עובד אצלכן!
8 תגובות
עמוד 1
  • אומנם אין אצלי בעיית אלרגיה, אבל נראה שאם הייתה כזו, הייתי מכינה ארוחות משפחתיות מותאמות למה שכולם יכולים לאכול
  • אני עם אורלי.....בעסה לאללה, אבל הייתי מחפשת תחליפים בשביל שכולנו נואכל ביחד.

היום יש מבחר גדול מאד בעדן טבעמרקט ובתי טבע, יש הרבה תחליפים לא פחות טובים
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • אמנם אצלנו אין אלרגיות פיזיות, אבל אלרגיות נפשיות יש ולמכביר

• אנחנו חושדים שליובל יש צליאק עד שנצליח לעשות לה בדיקת דם - אנחנו משתדלים מאוד לא לתת לה גלוטן, היא כאילו יודעת שזה לא טוב לה כי היא מעדיפה לא לאכול גלוטן, בפיצה היא אוכלת רק את הגבינה, בכריך רק את המילוי, היא מעדיפה בשר וירקות על כל תוספת חמה שהיא - כך שזה יוצא לטובה.
    אם מישהי היתה אלרגית למוצרי חלב - לא היינו אוכלים במחיצתה, מקסימום שולחים בתיק אוכל מעדן וכד' לזו שלא אלרגית.

• עד גיל מסויים הייתי אלרגית להרבה דברים (גם טעימים כמו פירות, גם פחות כמו ירקות מסויימים), מגיל שאני זוכרת את עצמי ממש טוב (6), אותם מאכלים כן היו בבית, אבל ידעתי שאסור לי לאכול אותם כי ידעתי והבנתי למה, ידעתי בדיוק איזה השלכות יהיו. אז לא בדיוק הפריעה לי.
    לפי סרגל, אני רואה שמעיין עדיין קטנה מדיי בשביל להבין למה באמת אסור לה לאכול דברים מסויימים, בגלל זה, אני חושבת שכדאי להתאפק בנתיים ולבשל לכולם רק את הדברים שגם היא יכולה לאכול.
    בלוג שלי:
    http://nisuim-ze-keif.blogspot.com/
  • אצלנו זה מטורגש..
    טל אלרגי לחלב ולביצים...לגזר לשום..לבוטנים...
    ממש מצמצם את הארוחות..
    מנסים לגוון :פיצות,בורקסים,פסטות,בשרי,...
    לא חסר
  • כשהבת שלי הייתה בערך בגיל הזה גילינו שהיא אלרגית להמון המון דברים,ברמה של תפוחי אדמה גלוטן סויה תירס קקאו בוטנים ביצה חלב...ועוד ועוד בערך כל מה שאפשר להיות אלרגי אליו.
    מצאנו תחליפים והשתדלנו לא לאכול לידה מה שהיא אוהבת ולא יכולה,הסברנו לה שזה לא טוב לגוף שלה,וכדי להרגיש טוב היא לא יכולה לאכול את זה,והיא שיתפה פעולה,זה גיל שהם כן יכולים להבין,וצריך לרתום אותם למשימה,ממש הסברנו לה והזכרנו לה והיא כלכך הייתה בתוך זה,שכל דבר שהיו מחלקים בגן היא לא הייתה אוכלת עד ששאלה אם זה מותר לה.
    וזה עוד היה בתקופה שהיא אכלה צהריים בגן,והייתי שולחת לה אוכל במיוחד בשבילה,וכמה חודשים היא אכלה אוכל שונה משל כל הילדים,קיבלה הפתעות וממתקים שונים מכל הילדים,ואף פעם לא בכתה בגלל זה או ביקשה גם,היא פשוט הבינה שזה לא טוב לה.(דווקא שאר הילדים היו אומרים שהם רוצים כמו שלה:))
    אבל,זה לווה בטיפול הומאופתי,וידענו,גם היא,שזה זמני,היום ברוך השם היא אוכלת הכל!
    אני ממליצה בחום לכל מי שיש לה ילד עם רגישות או חשד שכזה לנסות לאבחן,לאו דווקא בבדיקות דם או בדיקת אלרגיות שהן לא נעימות.אנחנו איבחנו במכשיר שנקרא ביקום ,איבחון מאוד קל ומהיר,ובמקביל לטפל בזה,אלו דברים שבדרך כלל אפשר לטפל בהם ולהעלים אותם

• אז אמנם אצלנו לא אלרגיים אבל מאוד בררנים באוכל....

ארוחות ערב זה קצת פחות בעיה כי פסטה / פתיתים / אורז כולם אוכלים

אבל ארוחות בוקר אצלנו זה 4 דברים שונים - כל אחד מה שהוא אוהב . לא דברים מסובכים אבל כן שונים (גבינה לבנה, טוסט, חביתה, פיתה)

אני חושבת שהיא בהחלט בגיל שהיא יכולה להבין שזה לא טוב לה ואתם עושים את זה לטובתה.

מה קורה בגן? הילדים האחרים לא אוכלים דברים שלה אסור? הרי היא לא אוכלת רק בבית אלא גם במקומות אחרים.

לפני שנתיים היתה לי ילדה בגן קצת יותר גדולה ממעין שהיתה אלרגית לחלב ברמה שזה היה עושה לה התקפים מאוד קשים והיא ידעה שאסור לה. בימי הולדת ההורים שלה היו מביאים לה חתיכת עוגה משלה
    תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה