לא עונים באולטרסאונד בבקשה לא להעביר אותי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    היום אני בשבוע 27 .
    בסקירה מורחבת נראה מעי אקוגני.
    בצעתי לאחר שבועיים במקום אחר שוב את הבדיקה וגם כן נראה מעי אקוגני.
    זהו הסימן היחיד שנראה בכול הבדיקות.
    עשיתי את כול הבדיקות הנדרשות שהיו תקינות אקו לב,שקיפות,חלבון עוברי,CF לי ולבן זוגי,סקירה מוקדמת,TORCH ,CMV .
    אשמח למספר תשובות
    האם היית ממליץ לעשות בכול זאת בדיקת מי שפיר ופיש(בכדי לא להמתין)?
    ואם כן מתי מומלץ(עקב הסיכוי ללידה מוקדמת)?
    לאור כול התוצאות החשש היחיד שנותר הוא תסמונת דאון?
    מה הסיכוי לתסמונת?

תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,

כפי שעניתי לך בפנייתך האחרונה - הממצא של מעי אקוגני מופיע בכ - 1% מן ההריונות, וברוב המקרים הוא ממצא חסר משמעות עם עובר תקין, במיוחד עם הוא חולף לאורך המעקב ו/או מופיע בשלבים מתקדמים של ההריון. יחד עם זאת, יש גם מספר סיבות לא תקינות לכך שזה מופיע:1) מומים כרומוזומאליים, בעיקר תסמונת דאון. גם לעוברים עם מעי אקוגני כממצא יחיד יכול להיות תסמונת דאון. אמנם הסיכון הוא נמוך יותר כאשר זהו ממצא בודד, אבל גם אז הוא איננו מבוטל. כלומר אפשר להיות יותר רגועים, אך האפשרות קיימת ומכאן שיש המלצה לבצע דיקור מי שפיר. 2) ציסטיק פיברוזיס. 3) דימום בשק מי השפיר. 4) זיהומים שונים. 5) עיכוב גדילה תוך רחמי. 6) חסימה במערכת העיכול. 7) תלסמיה.

באופן ספציפי, ממליץ לבצע דיקור מי שפיר. כיוון שכבר חיכית, אז לעשותו סביב שבוע 30-32 אחרי הכנה מתאימה להבשלת ראות העובר. גם לאחר דיקור מי שפיר יש עוד בעיות שלא ניתן לשלול: א את כל הזיהומים אנו יודעים לגלות, לא את חסימות המעיים אפשר לראות לאולטראסאונד.
    סה"כ הסיכון לתסמונת דאון ו/או למומים אחרים כאשר זהו ממצא בודד איננו גבוה, אך איננו אפס.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה