רגע של עברית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מזמן לא היתה פינה
33 תגובות
עמוד 1
  • אם היתה חותמת "בריאה" הייתי שמה אותה עלייך ממש ברגע זה
  • אני לא כזאת פריקית של עברית, אז אני לא שמה לב להרבה שיבושים (למרות שהשיבוש שאת כתבת באמת נורא), אבל יש לי טעות מתוקה:

יונתן אומר לי "אני פיראט ואבא פיראט ואת פיראטה
  • תוריקי במקום תרוקני
  • חזק!!!!!

אותי צורם בזמן כתיבה, שלא יודעים להבחין מתי לרשום אם ו- עם.

כשאני משחקת עם גל או מראה לה משהו ועכשיו היא רוצה לנסות גם אז היא אומרת לי "תור-אני" במקום "תורי" ולי היא אומרת "תור-את" במקום "תורך"
  • ענבר
  • לפעמים מתקנת... בינתיים אני לא רואה שזה עובד
  • טוב, זה לא השרשור שלי.....

אני מלאת שגיאות
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • אני לא אומרת לא נכון, אני חוזרת על המשפט שמעין אמרה בדרך הנכונה והיא חוזרת עליו ועבורה זה נכון, אני חושבת שצריך לתקן אבל - לא כל יום, לא כל היום, לא כל הזמן.

• טלי .. ברור לי ההבדל , אבל כשאמרו לי " תוריקי את הסל " קשה לי להאמין שדיברו על צבע ירוק
  • אז נתחיל מזה שאני הרבה פעמים משתגעת מטעויות של אנשים אבל לא מתקנת כי א'. זה לא יעזור. ב'. זה לא נעים שמישהו מתקן אותך כשאתה מבוגר.
    אני גם משתגעת משגיאות כתיב. אבל כשאני רואה כאלה אני פשוט צוחקת......
  • פנינה
  • אני מתקנת אם זה משהו שאני לא יכולה לחזור עליו.
    למשל אם יונתן אומר "תעשי כמו אני" אז אני אומרת לו ש"כמו אני" אומרים "כמוני" לדוגמא. כי אם אני חוזרת אחריו אני אגיד "שאני אעשה כמוך?" ואז זה לא בדיוק הכוונה.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • האמת לא עולה לי מקרים מיוחדים בראש
    אני לא הבן אדם הכי מושלם בעברית- אבל בהחלט משתדלת.
    אני מתחרפנת כשאומרים "תקריבי את השולחן" - להקריב אותו למי בדיוק???
    או כשאומרים "אני הולך הבית" וואי זה פשוט יכול להוציא אותי מדעתי.

עוד משהו שאני מאוד מקפידה עליו זה כל מה שקשור לפעולות הלבוש - לגרוב גרביים, לחלוץ נעליים וכו'....

• אותי הכי מרגיז זה "יושנת" במקום "ישנה"
  • סיון, הרבה שולחנות נופלים קורבן
    ויש לי עוד משהו בסגנון "אני הולך הבית" - "אתה נוסע ישר ופונה ימינה איפה הדואר"

שולי תפיסת הזמנים שלהם זה דבר מופלא, זה מזכיר לי שזיו היה אומר על לפני כמה ימים "אתמול-אתמול-אתמול"

וגם, אם הוא ישן בצהריים, אז במקום להגיד "כשאני אקום", הוא אומר "בבוקר" ואחרי שהוא מתעורר, כל מה שהיה לפני השנ"צ הוא "אתמול"
  • צורם לי, אבל אני לא יודעת אם זה נכון:
    "מאה עמוד, מאתים חמישים מילה, 5000 עיתון"
  • אצל נומי עיקר ה"טעויות" זה בהטיית פעלים ורבים. וזה מצחיק נורא,
    אני פשוט חוזרת אחרי המשפט שלו בצורה הנכונה שלו.

למשל-יום שבת האחרון, "ירדתי עם אמא ואספנו חלזונים" (=חלזונות+שבלולים)
    מסתכל בערב דרך החלון ומודיע "עכשיו חושך, כל האישים (=אנשים) הלכו לישון"
    "אמא, את קנתה לי "...? (=קנית לי)
  • טוטילה, אם אני לא טועה מעל 11 זה נכון להגיד ככה, למרות שגם אני לא אוהבת

איזה נועם זה
  • טלי!!
  • טלי!!
  • אירה, מה שלומכם??
  • גם אני אוהבת עברית נכונה וצורם לי כשאנשים לא מדברים / כותבים נכון!
    לא עולות לי דוגמאות כרגע, אבל אין ספק שאני בהחלט מזדהה עם מה שכתבתן.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מששעעע אותי שאומרים קוראה ולא קוראת
    [URL=http://www.eliad.org]
  • אני הולך הבית
  • טוטילה: לא בכדי זה צורם לך...
    אומרים:
    מאה עמודים, מאתים וחמישים מילים, 5000 עיתונים.
    כמו שהרבה אנשים אומרים "עשרים שקל" וזה לא צורם כי זה השתרש, אבל צריך להגיד: "עשרים שקלים"
  • אורית, זה לא נכון, מעל 11 עצמים, אפשר למנות ביחיד, מסכימה שזה לא נשמע טוב, אבל לפי כללי הדקדוק זה נכון...

http://www.safa-ivrit.org/dikduk/numbers.php

לגבי קוראה, הנה: http://sf.tapuz.co.il/shirshur-1072-122242721.htm
  • אז אני מצטטת מהאתר שצירפת (שאגב לא מצויין מי הכותב):

במספר הגדול מ־10 (11 ויותר), יכולים שמות עצם מסוימים לבוא גם ביחיד. שמות העצם הללו קשורים בעיקר ביחידות הניתנות למדידה (שנה, יום, חודש, מטר, שקל, דולר, אחוז, קילו), וכן בשמות נפוצים מסוימים. למשל: אחד־עשר יום, שמונים מטר; חמישים איש.
    שמות לועזיים המציינים מידות ומשקלות יכולים לבוא בצורת היחיד גם לאחר המספרים 2 עד 10: שני מטר, שלושה קילוגרם, שבעה דונם, ארבעה דולר. אבל שמות עבריים באים רק בצורת הרבים: שָלוש רגליים (feet), ארבעה מִילִים (miles).

הדוגמאות שהביאה טוטילה לא נמנות עם הנל:
    מאה עמודים, מאתים וחמישים מילים, 5000 עיתונים.

בכל אופן זה מה שלמדתי במכללה בקורס לשון.....
  • מה זאת אומרת שפה של פעם???
    יכול להיות שלא היא זאת שטועה וככה נכתב השיר אבל זה נכון להגיד קוראה?
    [URL=http://www.eliad.org]
  • אותי מעצבן שאומרים\כותבים- יביא במקום אביא וכ'ו...

אני בדר"כ לא מתקנת אחרים וקצת מעצבן שמתקנים אותי...חוץ מבעלי...
    בדיוק היום דיברנו על זה שצריך להקצות במטבח מקום לכלים שמשמשים לאירוח בלבד...אז אמרתי שצריך להעביר את כל הסירים למדף בצד העליון ואת האירוח לצד התחתון....אז הוא תיקן אותו שצד זה רק ימין שמאל ושזה בכלל מדף ולא מגירה...
  • איזו נוסטלגיה- שיעור לשון
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אז הנה מהאקדמיה

• הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • יש עוד משהו שאני לא יכולה לשמוע -
    כשרוצים להחליף חיתול (טלי - במיוחד בשבילך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה