שאלה לבנות שמדליקות נרות שבת אבל לא שומרות שבת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז אני כל חיי הייתי כופרת לחלוטין אז תסלחו לי על השאלות מלאות הבורות שלי.....
    אני רוצה להדליק נרות שבת כי זאת נראית לי מסורת יפה, אבל בשישי אנחנו הרבה פעמים לא בבית בשעות של ההדלקה- חברים, הורים.... ואצלם לא מדליקים בכלל. אז יוצא שאני שוב לא מדליקה.
    מעניין אותי מה עושות בנות אחרות שנתקלות באותה בעיה.... אולי איזה רעיון שיעזור לי
29 תגובות
עמוד 1
  • אנחנו יוצאים בד"כ לארוחת ערב אצל חמותי כך שמדליקים עפ"י השעה המפורסמת בעיתון שהיא מוקדמת יחסית.

אם לא תשאלי - איך תדעי?
  • אמנם אני לא עונה על הקטגוריה...
  • גם אני אמנם לא שומרת שבת אבל מדליקה נרות (עמרי עוזר לי )
    את יכולה להדליק לפני הזמן (זה מה שאני עושה אם אני צריכה לצאת מהבית)

או אם אני הולכת למקום שאני מרגישה בנוח (חברים משפחה ועוד) לוקחת איתי את הנרות הקטנים (שנשים נחמדות מחלקות בקניונים ותחנות מרכזיות) ומבקשת רשות ללכת למטבח ועל השיש (עם עמרי כמובן ) מדליקה את הנרות ומברכת.

לדעתי זה מנהג מקסים.
  • לינבר- אני פשוט נדהמת מעצמי מכמה שאני לא מבינה בזה כלום
    ואת משאירה את הנרות בבית דולקים? זה לא מסוכן?
  • גם אני לא מתאימה לקטגוריה. הייתי ממליצה לך לקחת איתך נרונים ולהדליק שם, אבל אני כן ממליצה לך (למרות שלא הוסמכתי לרבנות
  • פיתוש- מאז הלידה אני מרגישה חיבור חזק מאוד לאלוהים (או כל שם אחר שאפשר לתת לכוח המדהים הזה). אני מרגישה הכרת תודה ענקית (עברתי לידה לא פשוטה וגם חודשיים לפני הזמן) ודווקא כל הקשיים גרמו לי לרצות להתקרב...
    אז אני לא חוזרת בתשובה אבל כן מרגישה צורך לעשות דברים שאני מתחברת אליהם ולכל נושא השבת אני ממש מתחברת... אני לא אשמור שבת כי זה לא מתאים למשפחה שלי ולאורח החיים שלי וכי אני אישית מאמינה שזה פחות חשוב אם אני כן אסע או לא אסע או כן או לא אראה טלוויזיה, אלא יותר במשמעות של יום שבו עוצרים ומתחברים לצד הרוחני יותר של החיים. אז כחלק מזה הדלקת נרות נראית לי מנהג ממש יפה....
    חפרתי
    באלי-
  • אוריתי- לא כל כך הבנתי.... את מתכוונת לא להגיד את השם המפורש כשאני מדליקה מחוץ לבית? מה זאת אומרת שאז אני מכניסה את השבת- זאת המטרה לא?
  • כשאני לא בבית (וזה נדיר) - אני מדליקה איפה שאני נמצאת
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • יש לנו צלחת גדולה עמוקה ויפה שבה נמצאים הפמוטים, כך שאם חלילה יקרה משהו - הנרות יפלו בתוך הצלחת. מעבר לזה - כשיוצאים מהבית - אנחנו מקפידים לסגור את כל החלונות בבית שלא יגיע פתאום משום מקום משב רוח.
    בעיני זה מקסים להדליק נרות, כל ילדה מדליקה נר אחד, מעין גם מברכת, והנרות ממלאים את הבית בתחושת שבת נפלאה.

תשאלי. התשובות תמיד מעניינות, גם של הדתיות וגם של החילוניות.

• גלית: בברכה לא לאמר את השם המפורש - אלא: "אלוקינו מלך העולם" אם את לא מתכוונת לשמור שבת. כשאת מדליקה נרות ומברכת את מכניסה את השבת. אמנם לא מצאתי לכך מקור מוסמך, אולי אחפש לך עוד בתקווה למצוא, אבל נראה לי לא ראוי להכניס את השבת ולאחר מכן לחלל אותה.
    לגבי מה שכתבת ש"פחות חשוב.... להדליק טלויזיה, ליסוע באוטו וכו'..." - אני מבינה את מה שאת אומרת כי גם אני פעם חשבתי כך, עד שלמדתי מהי שבת
  • אוריתי תודה על הדגשים. החכמתי מאד
    בכלל, אני לומדת מכן המון

ואגב, גם אני התחלתי להדליק נרות אחרי הלידה הראשונה שלי, בה אני והבן שלי היינו בסכנת חיים.
  • אורית, כל אחת תקבל את השבת בדרכה...
  • "הטפה משיחית"?
  • ראיתי את הסמיילי, אבל המונח הזה ממש לא מוצא חן בעיניי אפילו לא בצחוק.....
    בכל אופן - סולחת
  • סבבה, קיבלתי.

שימי לב לשינוי המדהים
  • אחל'ה שינוי
  • תודה לכולן
    אורית- אני מעריכה את העזרה שלך מאוד... ואשמח לשמוע את התשובה...
    אורטל- אהבתי את הרב נוח אני מאמצת.
  • אני משתדלת להגיע בזמן הבייתה לצורך הדלקת נרות בזמן, יש בזה ברכה מרובה בבית והבנים שלי אריאל ורואי נהנים לראות את אמא מדליקה נרות ואח"כ מברכת אותם ונותנת נשיקה.
    חוץ מזה שאם יש רגע קסום ומיוחד שאני הכי מרגישה קרובה לקב"ה שהוא ממש מחבק את ילדיו זה במעמד הזה.
    ועוד יותר ריגש אותי הוספת נר נוסף לנרות כשנולדו הילדים שלי (אני מדליקה היום 5 נרות והרצון להגיע ל-6)

לגבי מה שאמרת אם את לא בבית- אם יוצא ואצלי זה ממש אחת ל................... שאני לא הספקתי להגיע בזמן אז אני בחרתי שלא להדליק בשום מקום, כי מוסרית והאמת גם רגשית יש לי בעיה להכניס שבת מצד אחד ולהמשיך לבלות ולנסוע וכו'. כשזה קרה זה היה כששבת הייתה נכנסת קרוב ל-16:00.
    בקיץ כשמכניסים שבת ב-19:00 אין לי שום בעיה להיות כבר בבית בזמן.

גם אני שמח לשמוע את התשובה של הרב לעניין
  • אני התחלתי להדליק נרות באופן קבוע לפני חודש.
    אני לא שומרת שבת, ולצערי גם לא אצליח, כי אני לא מוכנה לוותר על כמה דברים בשבת (ביניהם עישון).
    התלבטתי תקופה מאוווווווד ארוכה האם להדליק נרות או לא, כי הרגשתי שזו תהיה צביעות מצידי להדליק נרות ויותר מאוחר לעשן סיגריה (לדוגמה).
    לא מזמן התייעצתי עם מישהו דתי- לא משנה מה הוא הסביר לי, אבל בסופו של דבר השתכנעתי שזה בסדר שאני אדליק נרות שבת.
    גם אני אשמח לדעת מה תשובתו של הרב
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מילנה, בעיקרון אם את מברכת את צריכה לשים כיסוי ראש...למרות שבבית כנסת ראיתי הרבה נשים דתיות ללא כיסוי ראש ושם מברכים הרבה...
  • חובת כיסוי ראש הינו על אישה נשואה. כמו שאני מגיעה לבית הכנסת (נדיר, אבל קורה) - אני עם כיסוי ראש. לא חובה - אבל מומלץ
  • אם את מדליקה ואומרת "אלקינו" ולא את השם המפורש,לא בדיוק קיימת את המצווה.
    אם כבר מדליקים עדיף כמו שצריך או בזמן או לפני,ועם ברכה-רק לא אחרי הזמן.
    הרבי מלוויבאוויטש הוא שהתחיל את המנהג של חלוקת נרות שבת לנשים במקומות ציבוריים,ואמר שעדיף שידליקו אפילו שלא שומרות אחר כך מאשר שלא ידליקו בכלל.
    ואדרבה-הנהיג שילדות מגיל שלוש גם מדליקות ומברכות.
    זה לא הכל או כלום,כל מצווה היא מבורכת,שבוע טוב וחודש שמייח לכולן
  • הגיעה תשובתו של הרב:

שלום וברכה
    מברכת בשם ומלכות.
    בברכה,
    בנימין שמואלי

[center]
  • אוריתי - סליחה על הבורות, לא הבנתי את תשובת הרב, תוכלי בבקשנ להבהיר?
    תודה
  • ענבר התשובה היא מברכת על נרות שבת
    כמו כל ברכה רגילה בלי שינויים
    ובנות שרוצות להדליק אין שום קשר שבגלל שאתן
    לא שומרות שבת אז לא מדליקים נרות
    לפי דעתי המסורת מאוד חשובה
    וכדי לשמור עליה
    כל הכבוד למי שמדליקה
  • תודה רינת.
    גם בעיני חשוב לשם מסורת ולשם שבת להדליק נרות ולקבל את השבת באור המיוחד הזה.

• כמו שחשבתי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה