למי שמבינה בנושא פיטורין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דחוף לי בנות,
    המשרד אצלינו עובר תהפוכות. 2 חברות הם הבוסים שלי. חברה אחת נסגר והשניה ממשיכה אבל כנראה לעבודה מהבית.
    אז יש כמה אופציות:
    שהחברה שנסגרת תשלם לי פיצויים (50%) ואני ממשיכה עם החברה השניה מהבית.
    או שאני אפוטר מכולם על הנייר ויקחו אותי לעבודה מחדש רק תחת חברה אחת.
    ואז כמובן אקבל פיצויים מלאים והתנאים שלי ישמרו (פנסיה).

אבל האם כל זה חוקי??? אין באינטרנט משהו ספציפי, מדברים רק שאסור לפטר בהריון וזהו. לא מדברים על מקרה של סגירת חברה.

לא עונים לי באף פורום....הצילו.

16 תגובות
עמוד 1
  • אם את ממשיכה להיות מועסקת תחת חברה אחת, והיקף המשרה והשכר לא נפגעים - אז זה תקין וחוקי.
    לפטר אותך בכל מקרה אי אפשר בלי אישור של משרד התמ"ת (ובמקרה זה סביר לא להניח שלא יאשרו).
    השאלה מה את רוצה?

מיטל
  • אם חברה נסגרת כן ניתן לפטר את העובדת כסיבת הפיטורים היא לא הריון .
    לגבי פיצויים כאחת שמבינה בנושא פנסיה אין דבר כזה פיצויים של 50 אחוז . מאמר לך דבר כזה ?
    http://www.holdthatpic.com/
  • התשובה שלי לא מלאה ומקצועית ,כי אני לא מתעסקת בזה, אבל יש כמה פרטים חשובים קודם:

את עובדת שם לפחות חצי שנה?
    במידה ותקיחי רק את העבודה מהבית, שכרך יורד, נכון?
    מי נושא בשכרך? איך הוא מחולק ומי משלם? (זה קשור גם לגובה הפיצויים וגם לאופי ההעסקה והאחריות כלפיך)

ובאופן כללי:
    בכל אופן, לפי חוק עבודת נשים הם צריכים לבקש היתר לפטר אותך ו/או לפגוע בשכרך ו/או אופי עבודתך. הבעיה היא שחברה אחת נסגרת, אז גם אם יבקש היתר- סביר שיקבל.

באשר לאופציה של להתחיל מחדש בחברה לאחר פיטורין:
    ואין דבר כזה להיות מפוטר על הנייר. ברגע שפוטרת, הוותק וכל הזכויות שלך, לרבות הפרשות וזכויות סוצילאיות, מתאפסים ואת מתחילה מחדש, תחת מעסיק חדש, כך שגם תהיי חשופה לפיטורין במהלך 6 החודשים הראשונים, כך שתוודאי שזה לא תירוץ לאפס את הוותק שלך כדי להיפטר ממך...

אתייעץ עם עמיתים שלי מה כדאי לך לעשות... ושוב זו עצה בלבד

סליחה אם בלבלתי אותך יותר ממה שעזרתי...
  • גם אין אין קשר ישיר בין הפיטורים להריון - צריך אישור של משרד התמ"ת,
    ובמקרה הזה סביר להניח שלא יקבלו כי אפשר להמשיך להעסיק אותה.

מיטל
  • נסיך החלומות, השאלה היא האם יש לה שני מעבידים במשותף שאחד לא קשור לשני (והשכר משולם בהתאם על ידי שניהם), ולכן שאלתי אותה את זה

בגלל זה חשוב אופן ההעסקה.
    במידה ויש הפרדה- אז סגירת האחד לא משפיעה על השני, כי הוא מעביד נפרד לכן רוב הסיכויים שיקבל היתר לפטרה, כי הוא פשוט נסגר (ולא משתלב לעסק אחר), אלא אם יוכח שהוא למעשה משנה אדרת וממשיך להתקיים באותה מתכונת תחת שם אחר וזו רק דרך שלו להיפטר מחובות או מהריוניות).
    לכן, במקרה של שני מעבידים נפרדים (ושני תלושים?) גם בפיצויים יש חלוקה לפי החלק היחסי בהעסקה.
  • תודה בנות על ההתיחסות.

• יש לי עו"ד מעולה - התייעצנו איתה במשהו אחר בעבודה שלנו. מקסימה!

http://www.workrights.co.il/
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • הבנתי.
    במקרה שאת מתארת, לסגירת החברה השניה (שממנה את לא מקבלת שכר באופן ישיר) לא צריכה להיות השפעה על ההעסקה שלך בשום מובן - הן מבחינת השכר והן מבחינת היקף משרה.
    את לא אמורה לקבל כלל פיצויים, אלא אם הוא מחליט לתת לך את זה ללא קשר לסגירת החברה השניה (כבונוס/ משכורת 13 וכו'.)
    להיות מפוטרת "על הנייר" ולהתחיל עם חוזה העסקה חדש - לא בא בחשבון ולא חוקי. המשמעות היא איפוס הוותק, וכל התנאים האחרים, במקרה כזה את תהיי חשופה פיצויים בחצי השנה הראשונה למרות ההריון.

מיטל
  • אבל השאלה היא האם אחרי סגירת החברה שמשלמת בעקיפין חלק משכרך שכרך ירד או לא. האם הבוס הישיר שלך יישא בחלק של החברה שנסגרת ופשוט ישלם לך 100%?

מה שחשוב זה גם מה שיהיה בעוד חודש, שלא תמצאי את עצמך במשכורת נמוכה יותר.
  • לגבי פנסיה וצבירת הותק משה שבאלי כתבה ממש לא מדוייק . אם מדובר בקרן פנסיה חדשה מדובר על צבירת הכסף ולא צבירת השנות ותק . בעל הפוליסה שהיא אישית לפי החוק יכול להמשיך אותה קרן גם במקום עבודה אחר לגמרה כל עוד מעסיק מפריש לפנסיה . בפנסיה חדשה אין מןשג איפוס הותק, לא קיים . מה שחברה לקחת בחש-ן זה סכום שנצבר , גיל הפרישה , מין (זכר נקבה ) ותוכנית קבלת הקיצבה שלקוח מעניין בה , זה הכל .
    לגבי המצב השאילה להן הפרשות של פיצויים מופרשות ? לקרן פנסיה שלך או לקרן פיצויים מרוכזת של בעלים ? את יכולה לראות את זה בתלוש או הכי טוב בדו"ח רבועוני שאת מתקבלת . אם את רוצה אני יכולה לומר לך בפירוש אם אראה את הדו"ח במייל לדוגמא . אז אוכל לתת תשובה מפורטת יותר .
  • החידוד של תיקי נכון וכדאי שאבהיר

התכוונתי שבמקום חדש מה שמתאפס זה הוותק על כל המשתמע מכך, במיוחד לאור היותה בהריון.

ולגבי פנסיה, אני ממש לא מבינה בזה, סליחה אם טעיתי והטעיתי...
  • תודה בנות

• צילה, תתקשרי לעו"ד שלנו, היא מעולה!
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • לא זה לא מה שזה אומר

קודם, קצת קשה לענות בדיוק כשאני לא יודעת מה אופי העבודה שלך.

כדי לעשות סדר בדברים צריך להפריד שני מצבים

1. אם את נותנת שירות לחברה אחת- שנסגרת ולחברה השניה- שמשלמת לך שירות נפרד, וניתן להבחין בעבודתך עבור שניהם- אז המעביד שנשאר (ושמשלם לך) לא חב בגין הפסקת ההעסקה של החברה שנסגרת, כאשר חשוב שתדעי שגם החברה שנסגרת עדיין מעסיקה שלך, גם אם באופן עקיף. זה שהם משלמים למעסיק הישיר את חלקם בשכרך ולא לך ישירות זה לא מעניינך. במידה ויש פגיעה בתנאים להעסקתך (שכר, תנאים וכו') גם מצד החברה שנסגרת- עדיין, לכאורה, זה לא חוקי אם הם לא מקבלים היתר, היות ואת בהריון ומוגנת על פי חוק.

2. המצב השני הוא שאין הפרדה בין העבודה שלך עבור שני המקומות וההבדל היחיד הוא השכר שכביכול חלק ממנו משולם על ידי זה שסוגר- אז אפשר לבוא בטענות גם למעביד הישיר שלך.

כמובן שחשוב מבחן התוצאה. אם המעסיק הישיר שלך נוטל על עצמו להשלים את שכרך באופן קבוע גם את החלק היחסי שהם שילמו- ואז בכלל אין פגיעה. בגלל זה שאלתי אותך למטה מה יהיה מעכשיו מבחינת שכר. חשוב שתבררי עימו מי מעכשיו יהיה הבוס שלך, במידה ותישארי איתו, אם בכוונתו להביא חברה אחרת במקום זו שנסגרת שתישא בחלק משכרך או שישלם בעצמו, ואם בעצמו- אם ישאר באותו הגובה או פחות.

מקווה שקצת יותר מובן...
    אני ממליצה לבקש לדחות בכמה ימים את הפגישה ולהיפגש עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה (אורטל המליצה על אחת).
    אם בה בלתי אפשרי לדחות, כל מה שיציע לך אל תתני תשובה במקום, תגידי שאת צריכה להתייעץ עם בעלך ובמקביל, עד מתן התשובה, הייתי מתייעצת עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה. חשוב לפעול נכון במצבים כאלו.

אך אם יש אפשרות לפנות לעו"ד שינחה אותך איך להתנהל בפגישה- עדיף

בהצלחה
  • תודה

• כל השאילה היא מה היה קשר חוקי בין מעסיק השני שסוגר . אם על התלוש חתמה רק מעסיק שקיים מבחינת פנסיה 2 מעסיקים לא קיימים .
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה