הריון בעבודה מי מכירה את החוק? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בת דודה שלי בשבוע 5 ובידיוק התחילה עבודה חדשה לפני יומיים
    מה אומר החוק לגבי ההריון?
    אני יודעת שהיא לא חייבת לדווח עד לחודש 5 והיא מוגנת מפיטורים לאחר חצי שנה שהיא עובדת במקום.
    מה לגביה כרגע?
    ברגע שתצא הבטן ויגלו שהיא בהריון (זה בטח יקרה בעוד חודשיים)יוכלו לפטר אותה?
8 תגובות
עמוד 1
  • הם יכולים לפטר אותה כל עוד יש לה וותק מתחת לחצי שנה.
    היא לעומת זאת יכולה לספר רק בחודש חמישי.

• כמו שחשבתי.אז בטוח יראו בטן תוך 3-4 חודשים והסיכוי שיפטרו אותה הוא גדול.
    באסה..
  • בעקרון, אי אפשר לפטר עובדת בהריון ללא אישור של משרד התמ"ת ולא חשוב כמה זמן היא עובדת
    עד כמה שידוע לי העניין של חצי שנה הוא כבר חסר משמעות לאור העובדה שהפסיקה קבעה כי פיטורין עקב הריון הינם בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה (ולא רק בניגוד לחוק עבודת נשים, אשר קובע את התנאי של 6 חודשי העסקה)
  • אסור לפטר אותה בשום שלב בגלל ההריון!!!

שתאסוף תיעוד על כך שמרוצים ממנה ובמידה ויפטרו אותה כשהיא תספר בחודש חמישי אז יהיה עליה להוכיח שהיא פוטרה בגלל ההריון וייאלצו לבטל את הפיטורין/להסתכן בתביעה...

• בדיוק עכשיו בחדשות דיברו על הנושא
    ומה שעורכי דין מיעצים זה להקליט
    כי בשום םנים ואופן אי אפשר לפטר בגלל הריון
    הם יכולים להגיד לה סיבה אחרת שהיא לא מתאימה
  • נכנס לא מזמן חוק חדש,
    שלא משנה כמה זמן אישה עובדת במקום העבודה, יומיים או חצי שנה, או חמש שנים, לא ניתן לפטר אותה אלא רק באישור התמ"ת.
    לצערי, לצערינו, משרד התמ"ת מאשר הרבה פיטורים של נשים הרות
  • בדיוק מה שקרה לי עם ההריון של ניצן,
    זה אומנם היה לפני שנתיים אז אני לא יודעת אם החוק השתנה מאז, אבל חייבים לספר רק בשבוע 20 , אין חובת דיווח לפני.
    מניסיוני .. יש דרכים להסתיר את הבטן
  • היא לא מוגנת מפיטורים בחצי השנה הראשונה,
    אבל אסור לפטר אותה בגלל ההריון.
    יש מלא דרכים לאכוף את זה וליחס 1001 סיבות אחרות לפיטורים.

מיטל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה