היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
הבת שלי בת 3 וחצי ו: יש לה זיכרון צילומי, וגם זיכרון שמיעתי מדהים, לדוגמא: יש לה מעל 100 ספרים ואפשר להגיד לה משפט מתוך ספר והיא תביא את הספר המדובר בלי למצמץ. אנחנו משחקים איתה בזיכרון ע"י זה ששמים 10 קלפים של חפצים הפוכים ושואלים איפה כל דבר והיא מוצאת בשנייה בלי לטעות. היא יכולה לבוא הבייתה מהגן ולשאול אותי מה המשמעות של משפט מסויים שהיא שמעה מילד דובר אנגלית בגן ולחזור על זה ממש ברור שאני יכולה להבין מייד. היא משחקת משחקים שילדים בגן חובה משחקים, כמו מה מתחיל באיזה אות וכו'
השאלה היא אם זה לא מוזר שהיא מסדרת בגן את המספרים מ0 עד 20 אבל היא לא יודעת מספרים, ז"א היא זוכרת את זה כרצף תמונות אבל היא לא יכולה להגיד איזה מספר זה. למרות שניסיתי לעבוד איתה על זה היא לא קולטת מספרים או אותיות, למרות שהיא סופרת יפה ומצטטת ספרים בע"פ...
זה פשוט נראה לי הזוי שהילדה יכולה לדקלם מיליון דברים (ולהבין כמובן) שאין משהו שהיא שומעת ולא קולטת, אין תמונה שהיא תראה ולא תוכל להגיד מה ההבדלים אבל היא לא יכולה לקלוט מספרים ואותיות?
שלא תבינו לא נכון, אני יודעת שהילדה חכמה מאוד ועושה דברים שלא לגילה רק שזה נראה לי מוזר שזה לא נקלט...
8 תגובות
עמוד 1
העניין עם הזכרון הצילומי לי קצת מוזר לגילה.. לא כדי להלחיץ, יכול להיות שזה מעיד על גאונות? למישהו מבני הבית יש זכרון צילומי? נראה שיש לה חושים מחודדים מאוד!
אבל בקטע שהיא לא קולטת מספרים ואותיות- אל תשכחי שהיא רק בת 3 וחצי.. יכול להיות שהיא גאונה בזכרון וביכולות אחרות היא כמו בני גילה! בני 3 וחצי א אמורי לקלוט כבר מספרים ואותיות.. הם עוד כ"כ פיציים!! שלפעמים זה שמגע אותי שמלחיצים ודוחפים להם כ"כ הרבה. "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים, אוהבי ה', יראי אלוקים. אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים.. ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים, ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
אמממ... בקשר לגאוניות אני לא ממש מפחדת, אני רואה שהיא פילפלית וחכמה מאוד, אני קפצתי שתי כיתות ויש לי אחות מחוננת אז יש מאיפה ואני לא הולכת לדחוף אותה א משהו לכיוון הזה, ממש לא, אין לי עניין ללמד אותה דברים כרגע כי אני חושבת שהיא ילדה והיא צריכה עכשיו לשחק ולא ללמוד (זו הסיבה שאני משאירה אותה עוד שנה בקדם חובה ולא מקשיבה לגננת שאומרת שהיא צריכה להיות בגן חובה)
זה פשוט סתם נראה לי מוזר זה הכול....
סליחה,
זה בסדר פיתוש, אני מבינה אותך, גם אותי זה משגע שאמהות דוחפות להישגים, זה יכול לגרום שהילד לא ירצה ללמוד גם אם זה יעניין אותו, זה יגרום לילד להפסיד את הילדות שלו (כמו שקרה לי) ו....
בקיצור, אני מבינה אותך
היי גם אביאל שלי בגיל הזה ועד היום יש לי זכרון צילומי מדהים אבל לפי דעתי אין לך מה לדאוג בכלל כי היא עוד קטנה זיהוי אותיות ומספרים הם מתחילים למיטב ידיעתי וממה שראיתי אצל אביאל לזהות בסוף גן טרום חובה תחילת ומהלך גן חובה אז אין לך מה להיות מודאגת.
ואורטל, היא כן יודעת לספור, והיא כן יכול להגיד לי ש5 גדול מ3 אבל היא לא מזהה את הספרה עצמה.. היא מבינה שהמילים הם מה שמספר את הסיפור אבל היא לא יכולה לקרוא לאותיות בשם..
זה בדיוק מה שהתכוונתי = רק שהיא אמרה לי שככל שנסביר לה יותר - אז היא תלמד לזהות ותפנים.