דיון בנושא רגיש וכמובן מה את היית עושה??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נתחיל בזה שחברה טובה שלי התקשרה אליי את אתמול אחרי ביקור
    אצל רופא ילדים וכולה הייתה במצב רע על מה שהרופא אמר ונזף בה

היא הגיע לרופא בעקבות כך שבגן הגננת של הצהרון שהיא חדשה אמרה
    לה אה את יודעת שהבן שלך לא אוכל כלום בגן ובבוקר ובבוקר היא
    קלחה את הילד ושמה לב שהוא רזה מאוד ורואים לו את העצמות משהו
    מפחיד היא ישר לקחה אותו לרופא אחר כי הרופא של הילד לא היה

הרופא שקל את הילד ואמר שיש פה מצב של הזנחה של חצי שנה והילד ירד
    במשקל בדובר בילד בן 4 שגם ככה היה רזה מאוד והוא ירד בצורה דרסטית
    הרופא נורא התעצבן ואמר שאם זה היה ילד שלו הוא היה הופך את הגן
    איך לא מדווחים להורים על מצב שהילד לא אוכל בכלל
    ואמר לה שמבחינתו שהילד לא ילך לגן ושתטפל בו בבית ואפילו תעזוב
    תעבודה בשביל זה כי הילד יכול להיפגע בצורה קשה מתת משקל
30 תגובות
עמוד 1
  • סליחה שאני מפילה אשמה על האמא, אבל משהו פה נראה לי ממש מוזר..
    א- היא לא שואלת בגן? אני למשל יודעת ששילה לא אוהב הרבה דברים אז אני שואלת מידי כמה זמן, לא כל יום- מה הוא אוכל,
    לפעמים היא מדווחת לי לבד.
    אני שואלת את שילה מה הוא אוכל כדי לעקוב אם באמת מכינים להם בשר כל יום..
    לשים ילד במסגרת עד מאוחר זה פתרון אולי פשוט אבל חובה שלנו לעקוב, גם אחרי המסגרת אבל הכי חשוב- אחרי מצבו של הילד..
    לשאול איך היה בגן מבחינת אוכל זה בסיסי..

ב- רק עכשיו כשהיא עשתה לו מקלחת היא שמה הלב?? היא לא ראתה שהוא רזה לפני? היא לא נגעה בו וראתה שהוא כולו עצמות??
    סליחה, אבל אני כל היום נודעת בילדים שלי, מחבקת, מועכת.. וגם באמבטיה- שמה לב אם יש סימנים כחולים ושואלת עליהם..
    נראה לי קצת מרוחק העניין פה.

ג- מה הוא אוכל בבית? לא יכול להיות שמצב של תת ת**** רק מהגן.. כנראה גם בבית הוא לא כול יותר מידי!
    לסמוך על מה שהוא אוכל במהלך היום, בלי לשאול אם בכלל אכל... וגם לא לעקוב בבית..
    לא יודעת אצלי- שילה בן 4.. ואני יודעת טוב מאוד מה הרגלי האכילה שלו, גם לפי מה שהוא אוכל בשבתות.. אני עושה לו ספירת דם מידי פעם,
    אני מנסה להכניס לו גבינות וירקות..
    אני עם אצבע על הדופק!! לא סומכת על אנשים אחרים שייעשו את זה בשבילי..

אני מבינה שזו חברה טובה שלך, אולי יש לה גם תשובות לכל השאלות האלה..
    אבל לי זה נשמע קצת מוזר.. אולי לא הזנחה במלא מובן המילה, אבל קצת ראש קטן.
  • לא נעים לי להגיד, אבל היא לא רואה בעצמה שהילד שלהכולו עצמות (לפי מה שתיארת)????
    נשמע לי קצת מוזר... היא לא מקלחת אותו, לא מלבישה בכדי לראות שהילד לא עולה במשקל??
    בכל אופן, אני הייתי מאוד מאוד כועסת על הגן ועל הזנחה שכזאת בייחוד על חוסר הדיווח...
    יש מצב שהייתי שוקלת העברה אם זה משהו מגמתי / קרה אצל הורים נוספים.
    וגם צריך לבדוק למה לא התעקשו איתו על ארוחה מלאה.
    לגבי הילד, ברור שהייתי מבטלת צהרון ודואגת שהוא יאכל בבית ארוחה מזינה ובריאה ובמקרה שלו, עתירת קלוריות.
    פשוט עצוב לי לשמוע את זה...
    יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• צריך לבדוק היטב עם הצוות למה הוא לא אוכל, כמה זמן הוא לא אוכל ובעיקר איך זה שאף אחד לא דיווח לכם! עם הצוות של הבוקר יש לבדוק האם הוא אוכל ארוחת עשר.
    בכל מקרה - ילד שלא אוכל ארוחת צהריים - משלים את החוסר בבית - כך שאם יש ירידה דרסטית במשקל - בדיקות רפואיות זה בדיוק הכיוון.
    מבינה שזה גן עירוני - הייתי בהחלט מתלוננת במח' החינוך.
    לא ייתכן שהילד באחריותם מהבוקר עד אחה"צ - ואיש לא משגיח אם ילד בן 4 אוכל או לא....
    נורא קל להגיד - אבל שתוציא אותו מוקדם אם היא בבית.... וחס וחלילה לתת לילד דברים עם הרבה שמן! (יש לי תחושה שאני יודעת מה מוצא הרופא...) לתת לו אוכל רגיל, מזין ומשביע. ובעיקר להמתין לתוצאות בדיקות הדם.
    וביננו - אם הירידה במשקל היתה כ"כ דרסטית - איך זה שהאם לא ראתה, איך היא לא שמה לב שהבגדים מונחים עליו אחרת, שאין לו כרסונת? איך אף אחד לא שם לב במשך חצי שנה????

• אני אגיד לך שחר הוא לא אכלן גדול
    אני דואגת שלפני שהוא יוצא לגן שיכול משהו בבית חצי פיתה או קורנפלקס והוא גם אוכל מעדן לפני שיוצא לגן
    לגן אני שולחת לו פרי ופרוסה והוא לא תמיד אוכל
    בצהרים אני דואגת לתת לו לאכול ארוחה חמה ומזינה לפעמים אוכל יותר לפעמים פחות
    ועוד קצת נינושים אחרי הצהרים
    ובערב א.ערב

זאת גם אחת הסיבות שהוא לא נשאר בצהרון כדי שיוכל ואני אדע מה אכל בצהרים שיהיה לי מעקב
    אם אין לה אפשרות להוציא אותו שתדאג שיוכל ארוחה מזינה שחוזרים הביתה
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • האמת נשמע לי קצת מוזר

• אני עם הבנות- אם מדובר בהזנחה אז זו הזנחה מצד האם,
    תפקידה לדאוג שידאגו לילד שלה בגן, תפקידה לעקוב אחר ההתפתחות שלו

נשמע לי תמוה מאוד שרק עכשיו היא שמה לב לזה שהוא רזה
  • מעבר לעובדה שהייתי מאוד מתעצבנת על הצוות בגן ובעיקר על הגננת שלא יידעה, אני חושבת שקודם כל הייתי בוחנת את עצמי!
    אין סיכוי שאני כאמא לא הייתי שמה לב שהילד שלי יורד במשקל בצורה דראסטית!
    וכן, גם אני חושבת שזו הזנחה!

• היה לי ילד סרבן ורזה מאודדדד.
    אבל ידעתי וטיפלתי בזה כמה שיכולתי .לא הייתי בשנטי בנטי שלי
    נשמע לי תמוה מאווווד שהיא מופתעת ולא ידעה על זה בכלל .
    פתאום קלטה שהוא רזה ?
    בקשר לגן - הייתי מרימה שם כזה בגלן , וכמובן מוציאה אותו משם.
  • גם בני לא שמן בכלל וכאמא אני אפילו יודעת האם עושה קקי או לא לפי איך שמכנסיים יושבים עליו . גם הוא אכלן ככה ככה מיום שנולד לכן אני די מקפידה שכל יום יצא לגן אחרי שכבר אכל , אז יוצא לו א. בוקר פעמיים , צהריים הוא אוכל בגן ותמיד מספר מה אכל ומה לא , גם בגן מדווחים לי ולאורים אחרים אם היו בעיות באוכל בדגש על א. צהריים .
    בנוסף יש גם אנשים מסביב , סבים וסבתות , בעל וכו. אמא שלי תמיד מציינת איך הוא רזה אחרי מחלה או חזר לעצמו , גם רופאה שלו תמיד שמה לב ואפילו שוקלת אותו מדי פעם .
    לגבי אוכל משמין - לא מאמינה בזה - אכלנו גם שקדיה מגיל חצי שנה , אנח לא מגבילה אותו בכלום אבל בפועל לגבר שלי יש חילוף חומרים מהיר כו לאבא שלו ולא יעזור כלום .
    http://www.holdthatpic.com/
  • באמת נשמע לי מוזר.....
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • כאן המקום לשאול על האמא
  • באמת נראה לי הזוי לחלוטין!!!!!!
    מה בצהרון לא אמרו לאמא הילד שלך לא אוכל אף פעם. קורה שלא אוכלים יום או יומיים אבל לאורך תקופה הם אמורים לעדכן את האמא שמשהו לא תקין ומה היא לא שמה לב שהילד שלה רזה.
    אני יודעת כששקד חולה ישר רואים עליה שיהא הרזתה

המסנג'ר שלי: [email protected]

• אוקיי, אז אני אהיה פחות נחמדה משאר הבנות. חד משמעית:
    1) איך אמא לא שמה לב לירידה דרסטית, חדה ומהירה של בנה בן ה - 4 במשקל?????????????
    2) ילד בן 4 עדיין מוגדר כ"קטין חסר ישע".
    הסבר:
    "חוסר ישע" כולל גם (אך לא רק) חוסר שליטה מלאה על פעולות בסיסיות כמו: אכילה, שתיה, ניקיון, התלבשות, התרוקנות, שינה. הפעולות הללו יכולות להיות קשות ובחוסר שליטה גם לאנשים מבוגרים, ואז יהיה מדובר על פיגור קשה, מחלה נפשית, דמנציה, אלצהיימר וכו'.
    אך סביר ו"רגיל" שתינוקות, פעוטות, וילדים קטנים עדיין יתקשו בשליטה מלאה על מקצת הפעולות הללו, או על כולן.
    לכן, הם נקראים: "קטינים חסרי ישע".
    3) חובתם של המבוגרים האחראים על קטינים אלו (בדר"כ - הוריהם) לדאוג לצרכים בסיסיים אלו ולספק מענה הולם לחוסר הישע של הקטינים הללו.
    4) אי אספקת מענה הולם לצרכים הבסיסיים של קטינים מצד האחראים עליהם, נקרא: "הזנחה".

בא לי לבכות בשביל הילדון הזה.
    האמא מכעיסה אותי.
    רינת, ייתכן שיש לה את הסיבות שלה להזנחת הילד. ייתכן שהיא לא במצב מי יודע מה.
    את מבינה שלילד זה לא משנה?
    הוא החסר ישע כאן - ולא היא.
    אם לה יש בעיה, מחובתה לטפל בעצמה. הילד לא יכול לטפל בעצמו בלעדיה.

אני מקווה שהיא התעוררה ותתחיל לעשות את מה שצריך כדי שהוא יקבל טיפול נאות - כמו שלגמרי מגיע לו.
    ולגבי הגן?... שתתחיל בעצמה. אח"כ נראה לגבי הגן.
    שרון.
  • עצוב לי אפילו לקרוא את מה שאתן כתבתם
    כי זה ילד שחבר מאוד טוב של הבן שלי ואני רואה אותו כמעט כל יום
    וגם אני לא מבינה איך לא ראיתי את זה עליו (אולי עם בגדים אי אפשר לראות)
    אני מרגישה גם קצת אשמה שלא ניערתי אותה אבל תאמת קצת פחדתי
    שבמקום זה היא תשקע ולא תתעורר
    אני יכולה לספר לכם שהיא כן דואגת להם ולא חסר להם כלום
    ולגבי המצב הנפשי של הוא בסדר ויש לה גם משפחה דואגת
    אני בטוחה שההורים שלה יתנו לה גם בראש על זה
    וכולם יעוררו אותה
    היא עצמה באה ממשפחה מאוד מתוסבכת ושלא נדבר על זה
    שהיא רק בת 22 עם 3 ילדים אחת בת 5 ותינוק בן שנה
    אני מאוד מנסה לתת לה עצות ועזרה על בסיס
    יומי אם זה טלפונים ומפגשים וללמד אותה תדברים הכי
    פשוטים שאפשר
    אני כל הזמן חושבת על זה
  • רינת
    אין טעם לבכות על חלב שנשפך. את הנעשה אין להחזיר, ומכאן ניתן רק לעלות.
    ממה שאת מספרת, גילה הצעיר כל כך והיותה אם ל - 3, שהגדולה בת 5, אני מבינה שהיא התחתנה מוקדם וילדה ילדים בגיל מוקדם מאד.
    לנשים שיולדות ילדים בגיל כ"כ מוקדם, ייתכן שחסר הניסיון שבזכותו ניתן "לעלות" על מצבים שונים אצל הילדים.
    וייתכן שזה מה שקרה לה, ובגלל חוסר ניסיון היא לא הבחינה ברזון המתדרדר אצל בנה (בנוסף להתעסקותה בילדיה הנוספים, שייתכן שלא מותיר לה זמן רב לתשומת לב ייחודית לכל אחד ואחד מהם).

ייתכן שמה שהיא צריכה כרגע זה איזה ליווי שיעניק לה בטחון ותחושה ש"יש לה על מי לסמוך" - אולי משהו בסגנון של "אם לאם בקהילה" אם יש אצלכם משהו כזה?

אבל כמובן שקודם כל יש לוודא של מצבו של הילד בבדיקות דם. דברי איתה שבדיקות הדם הן החשובות כרגע.
    ואח"כ שאלי אותה אם הייתה רוצה שאת, כחברה טובה, תבררי על "אם לאם בקהילה" שתוכל להעניק לה ליווי של אשה מבוגרת ממנה המנוסה יותר באימהות.

שרון
  • רינת, אין לך מה לכעוס על עצמך, לא היית יכולה לראות שילד רזה מאוד בגלל הבגדים.
    זאת תפקידה של אמא שלו
  • קודם כל רציתי להגיד כל הכבוד לאותה גננת חדשה בצהרון ששימה לב והאירה את תשומת לבה של האמא!

אני חושבת שכן יש מקום במקביל לטיפול בו לפנות למחלקת חינוך לברור העניין הזה ולדבר עם הסייעות בצהרון- יכול להיות שהן מתחלפות כל פעם ולא רואות את הילד לאורך השבוע ולכן הוא התפספס.

יכולה לספר גם שאופק היה בגן פרטי בגילאי שנתיים- שלוש וכל יום היה חוזר מהגן באטרף של עצבים משהו לא מהעולם הזה! בהתחלה חשבנו שאלה עצבים שקשורים לגיל והוא בדיוק היה בגמילה ממוצץ....תוך זמן קצת שמנו לב לדבר הזה שקורה לו אחרי הגן ולא קורה בשישי שבת ועובר מידית כשהוא אוכל או שותה משהו ממותק. חשדנו שמדובר פשוט בנפילות סוכר ואפילו רצינו לקחת אותו לבדיקות סכרת...
    פניתי לגן ואפילו הפתעתי אותם פעם אחת בצהריים וראיתי שהוא יושב בשולחן ואוכל.

לא היתה לי אפשרות להעביר אותו גן באמצע השנה ומאוד רציתי כי היו גם עוד דברים שלא הייתי מרוצה מהם.
    שנה אחרי זה העברנו גם ופגשנו שם סייעת שהיתה בגן הקודם הזה והיא אמרה שהיא שמחה לראות שהוא עבר גן וסיפרה ששם היתה להם כמות אוכל מסוימת ומי שביקש תוספת היו פשוט דוחפים לו לחם במקום.
    אני יודעת שאופק גם ככה ציפלון ועל בטוח שלא רק שלא היה מבקש תוספת אלא גם לא אוכל את כל האוכל אז אולי מראש היו שמים לו ממש קצת.
    הילד פשוט היה חוזר רעב הביתה!
    הייתי מאכילו אותו צהריים בשעה 4 כשהייתי מחזירה מהגן והעצבים היו עוברים.
    בגן החדש זה עבר והוא התחיל לאכול אוכל יותר מגוון.
    והשנה בגן עירייה מהחרדה ששוב זה יחזור על עצמו לא הייתי מוכנה לשים אותו בצהרון. אני עובדת קשה יותר במשמרות אבל כל יום ב1.30 הוא חוזר הביתה ואוכל איתי או עם אבא שלו ארוחת צהריים טובה!!
    אחות מחלקת ילודים
    מדריכת הנקה

Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

• גם אני ככה גליה ,
    אני היום עובדת קשה בגלל שאני מתעקשת על ארוחת צהריים בבית...
    אורי לא בצהרון, אני מגיעה כמעט כל יום להוציא אותו ב - 13:30, בימים שאני לא מגיעה אז אח שלו מוציא אותו ואני מגיעה אחרי רבע שעה, אוכלים צהריים (אור, רם ואני) ומקסימום אני חוזרת אח"כ לעבודה או לפגישות.
    אני ממש מרגישה שאני לא יכולה להרשות לעצמי לא להשגיח באופן צמוד על הארוחה העיקרית שלו ביום, במיוחד אחרי שגילינו אצלו את הניוטרופניה שגררה בעקבותיה אנמיה קשה...
    אוףףף... ההרגשה היא שכאילו אין על מי לסמוך היום...
    הסיפור שלך על כמות מוגבלת של מזון הוא מכעיס מאד!!!! כאילו לא משלמים מספיק למסגרות האלו, שהן מרשות לעצמן לחסוך על הגב של הילדים שלנו!!!!!!!!!!
  • גם אני לא שמה תילדים בצהרון מאותה סיבה
    ונהנת איתם מאוד במיוחד שגם אצלי מוריה מאוד מרחפת וארוחה לוקחת
    לה המון זמן אז בבית אני יודעת מה הם אכלו
    אצלי במעון זה היה השתיה הוא לא היה שותה שם בכלל
    והיה מרוקן איך שהוא בא 2 בקבוקים
    לצערי הרב אין על מי לסמוך
    אצלנו יש חוק ההזנה
    זה אומר שההורים משלמים 60 שקל
    לחודש על ארוחת בוקר בגן וזה לא משנה אם זה
    גן עירייה או גן פרטי חייבים לתת ארוחת בוקר
    כי קרו מקרים בעבר לפני כנראה 8 שנים אולי יותר
    שהורים היו שולחים ילד בלי אוכל והגננות היו קונות לו
  • א. המון בריאות לנסיכון

מצטרפים ל YES תוך יומיים 072-2514350 מספר ישיר אליי
  • מיכל - כתבתי כבר שאצלנו יש חוק ההזנה שהגן מחוייב לתת ארוחת בוקר
    אפשר להביא מהבית אבל לא תמיד הגננות רוצות
    אגב הארוחות בגן מאוד מגוונות כמו טונה סלט ביצים חביתות ירקות
    גבינה חומוס
    תאמת שזה מציל אותי בתור אמא לילדה בררנית
    אז בגן הילדים שלי אוהבים הכל כי זה מה יש לאכול והם אוכלים
    ואם זה היה תלוי בי הם היו רוצים רק פרוסה עם שוקולד
    שבגן אין שוקולד חוץ מימי שישי
    והילדים שלה בצהרון מתחילת שנה כי היא הייתה
    עובדת ולפני חודשיים עזבה תעבודה כי הקטן היה חולה
    כל הזמן ומאוד מוזנח בגן אז היא הוציאה אותו ונשארה איתו בבית
    הגדולים בצהרונים כי לה נורא קשה לתמרן עם 3 אז היא העדיפה
    שהם יהיו בצהרון

[center]
  • אווי ואבוי

אמא אוהבת אתכם הכי בעולם !!
  • אני לא שופטת אותה על זה שהם בצהרון..
    גם כשאני לפעמים בבית אני לא מוציאה את הילדים יותר מוקדם כי אני מעדיפה להתקדם בעבודות שיש לי בלימודים או להכין אוכל/ לנקות בראש שקט..
    וכמו שרשמתי, ולא בציניות- זה פתרון פשוט וקל לשים ילד במסגרת, אבל מה עם לדאוג לכך שטוב לו במסגרת?
    שהוא מקבל את מה שהוא צריך, ואני כבר לא מדברת על חום ואהבה..
    ברור שהיא צריכה לעשות חשבון נפש עם עצמה,
    ונראה לי דווקא טוב שהיא קיבלה שטיפה מהרופא ולא ממישהו קרוב יותר!! רופא הוא דמות סמכות שלרוב אנחנו תופסים..
    אני חושבת שעצם זה שהיא לקחה אותו לרופא ולבדיקות דם- זה כבר אומר שהיא לא כזו מזניחה בכוונה, אלא יש משהו טיפה לקוי בטיפול שלה.
    ברור שהיא צריכה תמיכה וסיוע, השאלה אם היא יודעת לאן לפנות כדי לקבל את זה..
    ואם את יכולה לברר בשבילה או שזה רק יסבך אותה.
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • נשמה..גם אני אמא ל3....תאמיני לי אני מבינה שזה קשה...
    מי שיש לה 2 עוד לא מבינה מה ההבדל בין 2 ל 3 ..(כמו שאני לא מבינה את ההבדל בין 3 ל 4 ....) את בבית? אין כסף? תוציאי מצהרונים נקודה.
    קושי הוא בעיניי המסתכל , אני בבוקר יוצאת עם שלושתם בשעה 7:25 מפזרת את ליאור לבי"ס את שחר לגן שלו ובסוף את טל לגן שלו..כל אחד מהם בקצה אחר של היישוב... פקקים..עומסים...אין חנייה..גשם..אבל !!!! אם רוצים אפשר זו עובדה..אני חוזרת מהעבודה בשעה 16:00..יש לי חצי שעה להפעיל מכונה ..להוציא את זו שהכנסתי בבוקר למייבש (אחרי שכביסה סיימה בשעה 7:30..(אני מפעילה מכונה בשעה 6:15 בערך וכשחוזרת מפיזור הבגורים למסגרות אני כבר מפעילה מייבש בד"כ... סביב 8:10 ..אחרי מכונות צריך להעביר ויש עם מטאטא..צריך לעצור לשתות נס וסיגריה בתוף כל הכאוס הזה... לצאת ב 16:45 לאסוף את הגנג השובב..ומאותו רגע...

• מיכל
  • מיכל- לא כולן מושלמות כמוך..
    אין בכלל מה להשוות בין אמא לאמא.
    (ואני לא אומרת את זה בציניות אז תתחילי קטילות פה..)
    יש נשים שרואות את העולם אחרת.
    יש נשים שחוות את העולם אחרת.
    יש נשים שהיכולות (ההוריות, הנפשיות, החברתיות) שלהן הן אחרות.
    יש נשים שלא בוחרות כל יום את הבחירות שלהן בחיים.. ואם היו נותנים להן לבחור הן היו רוצות להראות אחרת..
    יש נשים שפשוט קשה להם. ואני לא מזלזלת בקושי שלהן בכלל.
    לא לכולן יש בעל מתפקד, לא כל הנשים בארץ מתפקדות בעצמן.

זו המציאות..
    וב"ה שהסיפור הזה ייגמר הכי טוב שאפשר למען הילדים.
  • לא זכור לי שאמרתי שאני מושלמת..אם תקראי עד הסוף
    אולי תחזרי בך... אבל זה בטוח לא יקרה ..נכון?..

• השרשור הזה עצוב
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • ממש עצוב
  • שלום בנות.
    אני לא יודעת אם יש קשר לזה שהאמא בת 22 או לא גם אני בת 22 עם ילד בן 4 ואני לא שאננית כ"כ,
    בנוסף יחסית לגיל 4הבן שלי שוקל עד היום רק 14 קילו ועדיין לובש בגדים של מידה 4 לא בהכרח מעיד על כך שמשהו לא בסדר עם הילד שלי הוא פשוט קטן בכל אישפוז איתו בגלל התקפי אסטמה היו מביאים לי תזונאית בשביל לגרום לו להשמין ואמרתי להם הילד שלי אוכל יפה מאוד.
    בקשר לגן ולצהרון הבן שלי לפעמים לא אוכל בגן עצמו כי לא רעב אבל בצהרון הוא אוכל מאוד אני חושבת שאחת מהחובות זה לא להפיל על האמא היא סתם נכנסה לפרנויה ואומרת שפתאטום שמה לב כי איזה רופא צעק עליה והאשים אותה בהתעללות סוג של, יש להוציא את הילד מהצרהון הזה שהוא לא מדווח על דברים כאלה במשך חצי שנה מאז תחילת שנת הלימודים.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה