אלטרוקסין ותרופות נוגדות קרישה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר ישי שלום,
    בעקבות 2 הפלות טבעיות (אחת בשבוע 8+3 הלה נדחית אחת שבוע 5+3 גם נדחית) עברתי בירור לקרישיות יתר. נמצא בטא2 גבולי וקרדיוליפין IGM חיובי (10 הגבול הוא 7). יש לי גם מחלת גרייבס עם ביטוי של תת פעילות תת קלינית כרגע. מטופלת באלטרוקסין 50 מ"ג, 5 פעמים בשבוע.
    היום היינו אצל פרופ' קופרמינץ, שהציע לחזור על בדיקת הקרישיות עוד 12 שבועות ואם אכנס להריון עד שיגיעו התוצאות החוזרות הוא המליץ החל מבטא חיובית, על:
    קלקסן 60 מ"ג + קרטיה 100 מ"ג פעם ביום
    נרות אנדומטרין 100 מ"ג פעמיים ביום (בכל הריון לא קשר לתוצאות הקרישיות שאני עתידה לעשות שוב) עד שבוע 9
    פרדניזון 10 מ"ג פעם ביום עד שבוע 13 (גם ללא קשר לבדיקת הקרישיות אלא בגלל הבלוטה).

שכחתי לשאול אותו ולכן מפנה את השאלה אלייך: את האלטרוקסין אני לוקחת בבוקר כשאני קמה על בטן ריקה לאחר צום של הלילה (לפי הוראת האנדוקרינולוגית).
    אח"כ אני אוכלת משהו קל.
    האם בע"ה כשאכנס להריון אוכל לקחת את כל התרופות מייד בבוקר אחרי האלטרוקסין ? האם עלי לקחת אותן בהפרש של מס' שעות מהאלטרוקסין? או בהפרש של מס' שעות זו מזו? האם אין משמעות?
    האם לקחת אותן על קיבה ריקה או לאכול משהו לפני הזריקות האספירין והפרדניזון?

סליחה על אורך השאלה ומודה לך מראש על התשובה.
    ערב טוב

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    לצערי אני ממש לא האיש שיכול להשיב לך. כדאי שתתיעצי עם מומחה להריון בסיכון גבוה או יותר טוב עם רוקח קליני שידע להגיד אם יש אינטרקציה בין התרופות ואיך הכי נכון לקחת אותן

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה