מעקב זקיקים ופרופיל הורמונלי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

אחרי תקופת נסיונות של 6 חודשים, הייתי פעם ראשונה אצל רופא פריון.
    הוא נתן לי כבירור ראשוני לעשות בדיקת דם פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור- שזה היום אני תיכף הולכת לעשות.
    ומעקב זקיקים - החל מהיום השישי.

אה, גם נתן הפניה לבעלי לבדיקת זרע.

ממש מלחיץ אותי הסיפור הזה, לא חשבתי שאני אצטרך להגיע לזה...
    האם יש בנות שהצליחו להכנס להריון בשלב הבירור הראשוני או שזה רק מסמל תחילה של דרך ארוכה עכשיו??

אוף.
11 תגובות
עמוד 1
  • אני בטוחה שיש...ותהיי רגועה אני בדיוק באותם שלבים כמוכם: עשיתי פרופיל הרמונאלי לפני 3 שבועות וגם מעקב זקיקים, הם הצליחו לאתר את הביוץ לאחר שהוא התרחש אבל למזלי קיימנו יחסים לפני כן יום כן יום לא אז אני מחזיקה אצבעות
  • יאוו מתוקה שלי את בהיסטריה מבוזבזתת חבל על הזמןןן!!

הממוצע להיקלט זה חצי שנה עד שהגוף מעכל הכל לוקח לו זמןן
    וחוץ מזה (לא יודעת אם ראית)
    ההודעה שפירסמתי לעודד ולתת תקווה לבנות זה על כמה נשים שאני מכירה אישית שנקלטו בטבעיות לחלוטין לאחר שנה וחצי, שנה ו10 חודשים ושנה ו-4 ויש עוד המון לאחר 8 חודשים, חצי שנה ושנה!

אין לך מה לדאוג בכללללללללללללל..... הכל יגיע כולנו כאן נהיה אמהות בעזרת ה'.

נ.ב
    אם את תתחילי להיות בלחץ, את מפרישה למוח שלך הורמון שחוסםםם את הקליטה של הזרע לגוף וכך לא תיקלטי הרבה זמן, וחבלל.
    אז להיות ברוגע, לדמיין את ההריון והוא יגיע.

בהצלחה!!
  • לא שמעתי על הורמון שחוסם את הקליטה של הזרע לגוף אבל בהחלט לחץ לא מועיל.
    נשמע שהרופא שלך ממש מקצועי. איפה את מטופלת?
    עדיף לעשות את הבדיקות האלה כבר בהתחלה וזה לא מעיד על ההמשך.
  • לא באמת מפריש הורמון לזרע, הכוונה שהלחץ גם חוסם את הרחם - וזה ידווועעעעעעע
    זה כמו שתסגרי את היד חזק חזק ומישהו ינסה להכניס לך משהו בין האצבעות, הוא יצליח?! לא.

ככה הרחם, שאת בלחץ שום דבר לא יכנס הלחץ גורם למוח לתת פעולה שסוגרת לך את הרחם.
    למדתי את זה, זה בדוק ומנוסה.
  • גם אני עכשיו אמורה להתחיל בפרופיל הורמונלי. אני כרגע בשלב של כדורים לזירוז המחזור כי הוא לא רוצה להגיע ולאחר מכן צריכה לקחת כדורים למעקב זקיקים, בדיקת דם ואולטרסאונד לאתר ביוץ.
    זה תהליך נורמלי ואין דאגה.
    אצלי המחזור אף פעם לא היה סדיר וזה הדרך היחידה לאתר ביוץ:-)
    שיהיה בהצלחה
  • זה שיש לחץ וההריון לא נקלט שמעתי, זה שיש הורמון שכתוצאה מהלחץ "מחסל" את הזרע נשמע לי מצוץ מהאבצע...
  • אני פשוט בלחץ כי הכל בגדול נראה בסדר, מחזורים סדירים, זיהיתי ביוץ עם ערכת ביוץ כבר 4 חודשים ותיזמנו את היחסים לפי זה... אז השאלה המתבקשת.. אם הכל נעשה כמו שצריך, למה זה לא קרה?

עשיתי את הבדיקת דם של הפרופיל הורמונלי, עוד אין תוצאות.

מחר אני המעקב זקיקים הראשון..

איך זה בדיוק הולך? הם יתקשרו להגיד לי כל פעם מתי לבוא שוב?
    ובזמן הזה אני ממשיכה לקיים יחסי מין כרגיל? יום כן יום לא?

ומתי נפגשים שוב עם הרופא לשמוע מה המצב?

ולעניין הבדיקת זרע, אנחנו בכללית, לא ממש הבנתי איפה מתבצעת הבדיקה הזאת..
  • אני מבינה את הלחץ שלך
    גם אנחנו מנסים 10 חודשים ועכשיו מתחילים לבדוק

מצד שני צריך לזכור שכל חודש הסיכוי להיכנס להריון הוא בסך הכל 20%
    כמובן במידה ומקיימים יחסים בזמן של הביוץ
    זאת הסיבה שזוג פורה נכנס להריון עד שנה מהזמן שהתחיל

לכן לא אומרים לזוגות להתחיל בבירורים אחרי 3 חודשים..אלא רק אחרי שנה

אז באמת תנסי כמה שיותר להוריד את הלחץ וברור לי שזה מאוד קשה גם אני מתמודדת עם זה כל הזמן...

לגבי הבדיקות אני בטחה שהרופא ינחה אותך איך מתקדמים
    וגם בנוגע לבדיקת זרע

הלוואי ולא תצטרכי להמשיך בבדיקות יותר מדי
    ותגלי שאת בהריון
  • מעדכנת...

אז ככה, עשיתי פרופיל הורמונלי- תקין
    בדיקת זרע - תקינה
    מעקב זקיקים מראה שההורמונים "עולים יפה" ובאולטרסאונד לפני שבוע (ביום שלישי) נצפה זקיק 20 מ"מ- שעל פי דברי הרופא הביוץ היה אמור להתרחש באותו יום או יום למחרת...

אבל מה- הבדיקת ביוץ היתה חיובית רק ביום שישי! אוף..
    בכל אופן, עשינו יום כן יום לא..
    מצד אחד אני שמחה שהכל בינתיים תקין.. מצד שני- אז למה זה לא קורה כבר?!?!?!?!?!
    עכשיו אני אמורה להיות אחרי הביוץ- גם לפי המעקב וגם לפי הבדיקה ואני פשוט הולכת להשתגע במשך שבועיים. אני פשוט מרגישה שמה כבר יהיה שונה החודש.. למה שהחודש זה יצליח כשבחודשים הקודמים לא?
    אני יודעת שזה לא טוב לחשוב ככה...

והאם למי מכן היו סימנים עוד לפני האיחור? משהו שונה? רמז?
    אוף.
  • זירקי את בדיקות הביות הארורות הללו.
    אין על מעקב זקיקים הוא הכי מדויק ואין לך צורך יותר בערכות ביוץ אם את עושה מעקב זקיקים.

• קודם כל זה שהכל תקין כבר יכול להוריד ממך לחץ גדול.
    דבר שני, עכשיו כשאת עושה מעקב זקיקים את יודעת בוודאות מתי הביוץ ולא יעבור הרבה זמן עד שתעדכני אותנו שנקלטת..:-)
    שיהיה בהצלחה!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה