הריון שני שבוע 9 ושאלות במספר תחומים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי,
    1. פעם ראשונה שאני מחליטה לפנות לפורום להתייעצות-:-)
    רקע:
    בת 31, בריאה בדר"כ מתעמלת פעמיים בחדר כושר , הריון שני , הראשון התרחש לפני 3 שנים בניתוח קיסרי בשל חוסר התקדמות לידה לאחר 3.5 שעות של צירי לחץ. משקל העובר 3054 גרם. תינוקת בריאה ומתוקה שחגגה זה עתה 3 .
    שוקלת 58 גובה 1.63 , נמצאת בשבוע 9 כרגע .
    שאלותיי:
    1. אני חולה בבית עם התקררות -כאב גרון וכאב אוזניים- משהו שמתאים בהחלט ליום שכזה, האם ניתן לנטול דקסמולים? אני בשליש ראשון וחוששת מעצם הנטילה שתשפיע על העובר.

2. אני שמה לב כהריונית שוב שחוזרות ונשנות השאלות בדבר הקיסרי שעברתי בלידה של בתי הראשונה לפני 3 שנים .
    האם אני מראש מיועדת להריון עם לידה שתסתיים בקיסרי בשל כך? למה חשוב לכל הרופאים והאחיות חזור ואמור לדעת איך מה ולמה?
    הלידה התרחשה בסדר ורק בסוף פחדו למצב מסוכן לעובר ולכן החליטו יחד איתי להיכנס לקיסרי והלידה לא שיקפה את כל ה10 שעות שקדמו לה שהיו נפלאים וההתקדמות היתה נהדרת. הגעתי עם ירידת מים ופתיחה של 5 ...

3. לאחר כשנה מהלידה ביצעתי ניתוח בקע טבורי בלפרסקופיה ללא רשת. הניתוח הוא קטנטן עם סימן צלקת של כ3 סמ מעל הטבור. כיום אני חוששת שההריון הנוכחי יביא עימו עומס שוב וההרניה תחזור.
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות במהלך ההריון הנוכחי כדי לצמצם את האפשרות שזה יקרה? האם אני צריכה ללכת עם חגורת בטן משלב זה או משהו?

האם פעילות אירובית של כשעה בחדר כושר פעמיים בשבוע עם דופק עד 120 יכולה להימשך כרגיל? או שמא זה גם עלול להפריע מאחר ויש לי רקע של הרניה ואני רק מעמיסה יתר על המידה?

תודה מראש , ענת
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב
    וברוכה הבאה

1. אין בעייה עקרונית עם דקסמול. יחד עם זאת, מומלץ להמנע מנטילת תרופות ככל האפשר במהלך הטריסמטר הראשון. לכן, קחי אם זה הכרחי בלבד.

2. לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי היא אפשרית, במגבלות מסוימות. הדבר תלוי בהרבה מאוד גורמים, בין היתר בהשתלשלות העניינים בלידה הקודמת, ומכאן השאלות הרבות לברר זאת. קצרה היריעה בפורום על מנת להרחיב על זה מעבר לכך.

3. לא, אין מה לעשות נגד זה. או שתהיה הרניה או לא, זה לא בידייך.

4. מבחינת ספורט, מה שמותר לאישה בהריון ומה שאת רגילה לבצע עוד טרם ההריון הוא אפשרי, ואין זה יחמיר את ההרניה.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה