להיכנס להריון אחרי ניתוח קיסרי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• יש לי כמה שאלות ותהיות בעניין, אשמח לקבל תשובות, זה נושא שמאוד חשוב לי. עקב סיבות מסוימות אני מעדיפה לא לפנות עם זה כרגע לגיניקולוגים בקופת חולים שלי (בעיות של סודיות במקרה הספציפי שלי).

רקע: אני בת 23, בריאה. לפני 4 וחצי חודשים ילדתי את בני הבכור בשבוע 41+5 בניתוח קיסרי לפי בקשתי, (הייתה הערכת משקל גבוהה ופחדתי ללדת בלידה רגילה, ואכן התינוק נולד כמעט 4 וחצי קילו) ללא כל פעילות רחמית, אפס צירים. הניתוח עבר בהצלחה, הרחם התכווץ במהירות, ותוך שבוע כבר לא הרגשתי כאבים ולא כל זכר לניתוח.
    כעת אני מניקה את בני הנקה מלאה, בהתחלה הוא היה מקבל בקבוק כל לילה. חודש וחצי אחרי הלידה, שבועיים אחרי שהדימומים הסתיימו סופית, קיבלתי וסת של 3 ימים, כעבור שבועיים - עוד פעם וסת של יומיים, וזהו. למעשה, מאז שהוא על הנקה מלאה סביב השעון, אין לי וסת.
    למרות ההמלצה להמתין שנה לפחות אחרי הניתוח, אני ובן זוגי מעוניינים מאוד להביא לעולם ילד נוסף, מהר ככל שניתן.

וכעת לשאלות:

1) מה באמת הקשר בין הנקה למניעת הריון? האם בנסיבות שאני תיארתי, יש לי סיכוי להיכנס להריון, או שיש ירידה בסיכוי?

2) במידה וקיימנו יחסי מין לא מוגנים, תוך כמה זמן אוכל לבדוק אם נכנסתי להריון, אם אין לי וסת?

3) עד כמה זה באמת מסוכן להיכנס להריון אחרי ניתוח קיסרי? או יותר נכון, האם ייתכן בכל הנסיבות שציינתי הריון תקין ולידה (קיסרית מן הסתם) תקינה? אשמח לקבל הסבר מפורט על העניין... האם כל פרקי הזמן (שנה, שנתיים, חצי שנה) וכל מה שאומרים על הזמן המומלץ להיכנס להריון אחרי קיסרי הם המלצות בלבד או שמדובר במשהו יותר חמור?

תודה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. הנקה מלאה מורידה באופן משמעותי, אך לא לאפז, את הסיכוי להרות.
    2. כשבועיים-שלושה אחרי קיום יחסי מין (בהנחה שהתקיימו סביב הביוץ)
    3. המחקרים הראו כי פרק זמן של שנה וחצי מוריד את הסיכון לקרע של הרחם בהריון העוקב. ברור שייתכן ואך סביר שיהיה הריון ולידה תקינים. פרק הזמן המומלץ הוא לא סתם המלצה, אלא הוכח ככזה שמפחית את הסיכון, כאשר הסיכון הוא מלכתחילה מאוד נמוך.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה