טפטוף קל ביותר בשבוע 35 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב-
    אני בסוף השבוע השלושים וחמישה להיריון-
    בימים האחרונים התחיל לשרוף לי באיזור הנרתיק ולכן התחלתי למרוח עדינול שקצת מקל על אי הנוחות שנגרמת עקב כך.
    היום בערב מרחתי משחה ללא תחתון מלמטה ולא אחרי מקלחת - להפתעתי גיליתי שנזלו כמה טיפות מהאיזור - העדינול לבן וגם הטיפות, לכן איני יודעת אם מדובר במים שקופים שקיבלו צבע מהמשחה או בטיפות לבנות במקורן.
    התחלתי להרגיש מידי פעם מאז הערב טפטוף - בדקתי את התחבושת והיא לא היתה רטובה מהרגיל, אך לא יבשה לחלוטין. אחרי המקלחת בערב שוב הרגשתי כאילו ומטפטף וניגשתי לנגב בנייר- אך הוא לא נרטב מידי.
    אני זוכרת שבהיריון הראשון בחודשים האחרונים היו הפרשות מוגברות יותר, אך לא קרה מקרה כזה של טפטוף קל כמו שהיה הערב.
    מכיוון שהזמנתי תור למחר בערב רופא הנשים ומכיוון שיש לי תינוק קטן שצריך למצוא לו שמרטף - וויתרתי על מיון יולדות.
    מאז שהחלו אצלי הכאבים שציינתי לעיל הפסיקו אצלי הלחצים והכאבים בבטן ובגב, שהרגשתי במשך כשבוע בעיקר בזמן הלילות ובזמן מנוחה.
    כרגע כמחצית יממה מאז גיליתי את הטפטוף אין כאבים מיוחדים חוץ מהצריבה שהזכרתי בתחילה והליכה תכופה לשירותים לשם מתן שתן.
    אני משתדלת לשתות יותר מהרגיל מאז הערב.
    האם זה שכיח?
    האם יש מקום לדאגה?

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הדבר החשוב ביותר לשלול זה שלא מדובר בירידת מים, ואת זה אפשר לעשות רק על ידי בדיקת רופא - שאיתה לא הייתי מחכה למחר. אמנם, על פי התאור שלך הסיכוי שמדובר בירידת מים איננו גבוה, אך הדרך היחידה לוודא את זה הינה בבדיקה גניקולוגית על ידי רופא.
    אמנם, ייתכן שמדובר גם בהפרשות מוגברות של הריון או בפטרת נרתיקית (צריבה, הפרשות וכדומה) ואז כמובן זה טיפול והתייחסות אחרת, מאשר אם מדובר בירידת מים.

אמנם אין מקום לדאגה, אך יש מקום להבדק.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה