תהיה ופתרונות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כל הסיפור העצוב עם הילד בן 3 שיצא מהכן ונהרג מפגיעת רכב עורר אצלי הרבה תהיות ושאלות שלא נותנים לי מנוחה
    לא יודעת מי מכן זוכרת את הסיפור בתחילת שנה שעברה שלהב יצאה מהמעון ובמזל בדיוק הגעתי ומצאתי אותה מחוץ למבנה מהלכת לכיווני לשער הראשי.
    הפתרון דאז היה שהדלת בכיתה תהיה תמיד נעולה ובשעה שההורים באים תהיה מטפלת קבועה שעומדת ודואגת לפתוח ולסגור הדלת לכל הורה נכנס ויוצא ולהשגיח שלא חומקים ילדים.
    ואני הפרייארית שתמיד נותנת צאנס נתתי והתרצתי.
    העניין הוא שהשנה משום מה אני לא רואה שבכיתה של הגדולים פועלים בדיוק ככה אבל כן מאוד ערניים לדלת ויש מטפלת ליד.
    אבל פתאום נלחצתי שאולי זה לא מספיק.
    ואני תוהה ושואלת איך זה אצלכם? איך מונעים מהילדים "לברוח" ? איזו חסימה יש? האם הסתכלתן בדקתן חקרתן על זה אי פעם?
    תודה למי שתציע לי הצעות - מחר אני מתכוונת לדבר עם מנהלת המעון והמפקחת

21 תגובות
עמוד 1
  • בגן של יובל יש את הדלת של הגן ויש שער קטן לחצר הפנימית ויש שער גדול - השער כניסה לגן.
    שני השערים אמורים להיות סגורים כל הזמן. כשאני באה לקחת את יובל - הם אכן סגורים.
    אצל מעין - גן עירייה - שער הגן נעול והשומר פותח עפ"י צורך.

בכל מקרה לא נראה לי שיש 100% בטיחות. אפשר לנסות לעשות ע"מ למנוע - יחד עם זאת תאונות קורות
  • אני גרה במושב, והפעוטון של אורי והגן של אלה סגורים עם שער גדול.
    השער לא נעול וילדים יכולים לפתוח אותו בעיקרון, אבל כשהם משחקים בחוץ
    אז תשומת הלב גדלה.
    גם אם ילד יצליח לברוח זה ממש לא קרוב לכביש או משהו בסגנון...

ודרך אגב, הילד היה בן שנה ו-7 חודשים ולא 3 כפי שפורסם. זכרונו לברכה...

[
  • להב היתה בת שנה וארבעה חודשים כשזה קרה.
    עד היום אני לא מבינה איך אף הורה לא שם לב שהולכת לידו לבד תינוקת כזאת קטנה...
    אני תמיד עירנית לדברים האלו (אולי גם הנסיון הרע למדני).
    גם לנו יש שער גדול נעול בכניסה אבל אם היא הצליחה לצאת משתי דלתות אי אפשר לדעת לגבי השער.
    ואצלנו איך שיוצאים מהשער יש כביש מאוד ראשי.
    את להב פגשתי חצי מטר מהשער המדובר כשהיא בדיוק סיימה לחלוף על 2 אמהות שהן בטח אלו שפתחו את הדלת שהיא הצליחה להתחמק דרכה

• אצל גאיה ( גן פרטי) בכניסה לגן יש אינטרקום עם מצלמות.
    לקורן בדלת הראשית- הכניסה היא עם קוד.

• אצלינו השער עם אינטרקום.
    הכניסה לגן עם דלת יחסית כבדה עם קפיץ ששומר אותה סגורה, ילד לא בדיוק יכול לפתוח אותה.
    ובכניסה לכיתה יש שער עם סוגר מחוץ. גם כשפותחים מבפנים, צריך למשוך יש החוצה ולפתוח.
    את הסוגר הזה ילדים יודעים לפתוח, כשהם בחוץ, כמובן.

הגננות מאוד מקפידות שהשער לכיתה יסגר אחרי כל הורה שנכנס, שלא יעמדו הורים בכניסה. א בפנים או בחוץ והשער סגור.
    יש תמיד מישהי ליד השער כאשר הולכים הביתה.
    וכמובן ההורים שמים לב אם יוצא יחד איתם ילד מיותר. אני בכל מקרה שמה לב.

היה כמה פעמים שראיתי שהמנעול של השער הראשי לא סגור. כאילו נראה סגור אבל לא. הערתי למנהלת ותיקנו זאת מיד.

• אצלנו הכניסה לגן היא עם קוד השער תמיד סגור וגם הורים דואגים לסגור דלת הכניסה לגן גם מאמצע שנה שעברה עם קוד ותמיד תמיד הדלת סגורה
    דלתות הכניסה לגן תמיד סגורות אומנם אף מטפלת אינה עומדת ליד הדלת אבל כמו שכבר כתבתי בשירשור שלי הילדים גם לא מורשים להסתובב משעה שלוש וחצי שלוש ועשרים יושבים במרפסת עם מטפלת אחת ועוד אחת אחרת מנקה והשלישית עומדת ושולחת את הילדים להורים כך שאין ממש מצב שילד יצא (מצב אידאלי בכלל שילדים ישחקו עד שההורים באים וזה לא קיים)

• אצלנו יש דלת בגן שנעולה כל הזמן!
    כשהורה מגיע לקחת ילד, הגננת פותחת את הדלת ונשארת בכניסה עד שהדלת לא ננעלת חזרה.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • בגן של אור יש שומר ששומר די בקנאות על כל מי שנכנס ויוצא. יש גם דלת עם קוד, אבל היא לא תמיד סגורה.
    בגןני עיריה אחרים שביקרתי בהם, היתה דלת עם אינטרקום.
  • בקיצור חוץ ממילנה ושלי לכולכן יש את אותם הפתרונות מהגן של להב (אה ושולי עם הגננת שעומדת בשער בסוף יום).
    אז כל הגנים (רובם) מסתמכים על יד הגורל

• סיוון - אני בהחלט מבינה את המצוקה שלך - ועוד אחרי שחווית זאת על בשרך ובעיקר על בשרה של להב, זה לא אמור להרגיע, אני יודעת - אבל מתוך אלפי אלפי אלפי ילדים במסגרות הפרטיות - שברובן באמת עושות הכל לבטיחות ילדינו - עדיין קורות תאונות, עדיין ילד יצליח לעבור את כל המכשולים ולצאת החוצה, וגם אם ירפדו את כל הגנים במזרוני ענק עדיין יהיו הילדים ש"יצליחו" לפתוח את הראש.
    נורא קל לי לדבר, לא הייתי שם - כמוך. ודווקא בגלל שבגן של להב כבר חוו את זה - הם חייבים להבין שהם צריכים להיות הרבה יותר ערניים ולעשות כל דבר אפשרי - ע"מ שמקרה כזה לא יחזור על עצמו.

• אמנם אצלנו - במושב - הרחוב שקט וקטן וזה הבית האחרון ברחוב ללא מוצא....
    יש דלת של הגן ו שני שערים ומדרגות שצריך לעבוד בדרך החוצה.
    כל פעם שהדלת נפתחת אחת הגננות מסתכלת על הדלת והשנייה תמיד עושה "ספירת מלאי" שכל הילדים נמצאים.
    חוץ מזה אם קורה שמישהו בחוץ אחד ההורים תמיד בודק שהגננות יודעות - קרה שהיתי עדה לזה שילד עמד בחוץ (אמא שלו היתה בתוך הגן - כלומר הוא היה מחוץ לדלץ בידיעה של אמא שלו) וכל הורב שנכנס בדק שהגננת יודעת שהילד בחוץ.
  • ענבר את צודקת במיליון אחוז

• אם את לא שקטה - תעירי!

זה שאת מתוסכלת כאן - לא עוזר לכלום
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • אורטל ברור שאני הולכת להעיר
    שאלתי אתכן לפתרונות שאולי אוכל להציע -אבל תכלס כל הגנים אותו הדבר

• פתרונות? שער חשמלי, גדר, אינטרקום, שינעלו עם מפתח כל פעם - אולי זה מציק - אבל זו אחריות
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • בגן של יותם הדלת של הכיתה אמורה להיות נעולה כל הזמן, ויש שער בכניסה לגן שהוא נעול עם קוד.
    בוקר אחד שמתי את יותם בגן שלו, ואמרתי לו להתראות,
    בדיוק אמא אחרת פתחה את הדלת ויותם ברח מהדלת, האמא היתה בשוק ולקח כמה שניות עד שהיא פינתה לי את המעבר, בזמן הזה יותם טס לשער, בדיוק אבא אחד פתח אותו ויותם עבר את השער ויצא מהגן.. ויש שם כביש .. ובלגן של מכוניות..

למזלי תפסתי אותו.

אבל באותו יום עשו לו שיחה בגן על זה שהוא ברח, וגם במפגש דיברו עם כל הילדים שאסור לצאת מהגן שלב. וגם בימים אח"כ טחנו להם על זה..
    בקיצור היום יותם יודע לבד שאסור לצאת מהגן בלי ליווי של אמא או אבא. והוא ממש ממושמע (הפחידו אותם כהוגן)
  • הגן שלנו הוא צמוד לוילה (גן פרטי) ולא נמצא ליד כביש.
    אבל בכל מקרה יש בגן דגר חיצונית, שלא נעולה בשעות הבוקר או הערב כשהורים באים, אבל אחרי זה הדלת ננעלת.
    וחוץ מזה יש גם גדר פנימית שננעלת
  • אצלנו הכיתה היא בקומה שניה יש שער שנסגר ישר עם שלט נא לגור ותדווקא טפו טפו זה נשמר יפה חוץ מזה יש גם שער חשמלי בכניסה כך שאין מצב שילד יכול לפתוח ולצאת.
  • הכל יש חוץ מהמפתח ועל זה אני אדבר איתה היום

• אצלנו יש ככה:
    1. שער חיצוני - שנסגר בטריקה והוא מאוד כבד... לרוב הוא נעול והפתיחה היא מבפנים ע"י אנשי צוות המעון באמצעות זמזם...
    2. דלת נוספת - ניתן לפתוח רק עם קוד
    3. הדלת של הכיתה שיש לה מפתח כפול, שאפשר לפתוח ולסגור מבפנים ומבחוץ, כך שאם ההורה מגיע הוא פותח בלי "להטריח" מטפלת, וכשיוצא נועל אחריו... זה אחלה פיתרון!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • אצלינו שמור יותר מכלא
    בכיתה יש דלת עם מפתח מובנה לדלת מבפנים ומבחוץ בגובה של הראש שלנו ככה אף ילד לא יכול לפתוח והורה שיוצא נועל מבחוץ.
    אחרי זה יש מדרגות ושער ברזל עם צ'ופצ'יק.
    אחרי זה יש דלת למעון שהיא עם קוד והדלת נסגרת וננעלת לבד.
    ואחרי זה יש שער ברזל עם קוד שנסגר וננעל לבד.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה