דעתכן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ארגון העובדים הסוציאליים נערך לשביתה של כל העובדים במגזר הציבורי (רווחה ובריאות) על מנת לשפר את תנאי ההעסקה של העובדים. כפי שכבר כתב השופט אהרון ברק, חוסנה של חברה נימדד על פי יחסה לחלשים שבה. מכאן, יחסה של הממשלה והחברה לעובדים הסוציאליים משקף באחת את יחסה לאוכלוסיה החלשה ביותר בחברה שלנו. מאבק העובדים הסוציאליים הוא הכרחי ונישען על בסיס אידיאולוגי, יש לצפות שהוא יוביל לשינוי גם בהתבוננות הממשלה על צרכי האוכלוסיות המוחלשות.

אני בעדם.

מה דעתכן?
    שרון.
19 תגובות
עמוד 1
  • גם אני בעדם אבל הממשלה שלנו אטומה לצערינו

אינבוקס הפייסבוק שלי : [email protected]

האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
    בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
    הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
    הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
    הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
    הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
    הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
    הוסיף לה אהבה ויהי מה,
    וכשסיים מלאכתו

קרא לה - אמא !!!

**
    **
    **
    www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• לצערי עד שלא עושי פה רעש, כלום לא זז

• גם אם ישפרו שכר של עו"סים לא בטוח שזה ישנה יחס לאוכלוסיה החלשה . בארץ זה תמיד עבד בשיטת הסגירת חורים ולא שינוי מיחס . מה עוד שמצב בארץ שונה בבסיס ממדינות המערביות האחרות ואני מתכוונת לא למצב הבטחוני אלא על חולקת הנטל במדינה הזאת .
    http://www.holdthatpic.com/
  • הוא צודק במאה אחוז! זה כל כך נכון
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]

• קודם כל שרוני- היתה לי הרגשה שבשרשור ביום שישי שמישהי שאלה על עדי היתה תחושה שאני מעבירה ביקורת או מתלוננת על כך שלא מעדכנים אותנו..
    (ואולי זו היתה תחושה רק שלי..)
    אבל- רציתי להגיד לך שאני בכלל לא מזלזלת ביחס הרציני והמסור שלך למקרה של עדי..
    אין לי שום תלונה על כך וברור לי שיש חסיון רפואי שאת לא עוברת עליו.. אני מורידה בפנייך את הכובע..
  • אני בעדם לגמרי
  • אני לא יודעת מה לחשוב...למשל, עובדי האוניברסיטה המנהליים איימו השנה לשבות כדי להעלות את המשכורת שלהם ואיזה תנאים מעולים יש להם, ימי בחירה, 40 שעות משרה מלאה (במקום 42.5) לאמרהות טריות יש שעה חופש ואחר כך חצי שעה חופש, כל חודש יש להם "יום הצהרה" שבו לא חייבים לעבוד והגיד שלא הרגישו טוב!!!!
    שי לחג בסכום של 700-800 ש"ח, חחחח הם אפילו קיבלו שי לט"ו בשבט!!! מה זה??? ובסוף העלו להם את המשכורת.
    הם מקבלים ביטוחי רכב, תשלומים עבור דלק ורובם עובדים בלי תואר אקדמי בכלל!!!
    ובלי לזלזל בעובדים הסוציאליים, אני לא יודעת מה התנאים שלהם ועם כל הכבוד, ויש כבוד, המקצוע שלהם הוא לא מקרה של חיים ומוות כמו רופאים ואחיות שוטרים מכבי אש וכו'...
    גם אינסטלטורים ומתקני מזגנים מוסכניקים וכו' זה מקצוע אמנם לא בעל ערך בחברה שלנו אבל לפעמים אני חושבת מה היינו עושים בלעדיהם...
  • מאוד בעדם!
    טוטילה- יש אנשים שבשבילם העובד הסוציאלי הוא כן עזרה של חיים או מוות

הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • להיות עו"ס זה אחד המקצועות הקשים ביותר לדעתי האישית.
    אנשים שעושים מלאכתם קודש! להיות חשופים לרעות החולות של המדינה, לסיפורי זוועות ולהרים אנשים אומללים מהקרשים למקום טוב יותר - אין דבר יותר מבורך מזה.... המון כוחות נפשיים צריך בשביל זה.
    ואני בטח לא אחדש כלום אם אזכיר שבמדינה שלנו, כמות הנזקקים לטיפולם רק הולכת וגוברת מיום ליום - מה שבהחלט דורש תקצוב נוסף.
    דעתי בנושא היא שיש לטפל בשורש לבעיות - החינוך, הלוקה מאוד בחסר. (לא רק של בתי הספר אלא של ההורים והחברה כולה), מאשר לעסוק ב"נפגעים" לאחר מעשה, אבל אם ב"טיפול בשריפות" היד מתקמצנת מלתקצב כראוי אז כנראה שאני באמת דורשת יותר מדי...
    הבעיה היא שכשהראש חולה - - - - כל הגוף חולה!
    קודם שישבו שם למעלה אנשים הראויים לכך, בעלי מוסר והגינות בסיסית - אם אנשים כאלו יהיו בראש - אז בעזרת השם לעובדים הסוציאלים לא תהיה בכלל עבודה כי לא יהיו להם קליינטים...
    אבל אני בכלל מדברת על אחרית הימים... הלוואי שיגיעו במהרה!
  • אוקי, אני מכירה כמה עובדים סוציאליים שעובדים חצי משרה או משרה (ולא "ימים כלילות") שמרוויחים מאוד יפה...אז לכן אמרתי שאני לא יודעת מה התנאים של שאר העובדים.
    מבחינת הפנסיה, לצערי להרבה אנשים עובדים, ואפילו יותר ממשרה ממלאה, הפנסיה מינימלית (חוץ מעובדי האוניברסיטה ושאר העובדים הבכירים...)
    אני לא אומרת שלא מגיע להם! אבל שכר המינימום תקוע כבר כמה שנים, המחירים של האוכל, גני הילדים, המעונות, הדירות, הדלק...עולים ונראה שיש כאלה שנלחמים למענם והם יוכלו לשלם את ההוצאות האלו, ואילו אחרים שאין מי שילחם למענם נשארים מאחור ונכנסים לגרעונות שאי אפשר לראות אפילו איך זה משתנה...
    מה הם שונים משאר האנשים ששכר המינימום שלהם זה 3800 ש"ח על עבודה של 45 שעות? לכן חשבתי שמי שמרוויח משכורת של 6000 למשרה מלאה הוא במצב טוב...ויש גם קופאיות מנקים מלצרים סייעות וכו' שעובדים ימים כלילות...
  • תודה על תגובותיכן -

פיתוש
    מה פתאום???? לא מעבירה ביקורת ולא מתלוננת! אני יודעת שאת (במיוחד) מעריכה, ותודתי על כך. לגבי המדובר - נקווה שנגיע לימים טובים יותר, ונעדכן בדברים שהם רק משמחים וחיוביים. אמן.

טוטילה יקירתי
    אין לי מושג ירוק מה קורה עם עובדי האוניברסיטה המנהליים. מכירה קצת יותר את הצד האקדמי, אבל לא בו אנו עוסקות.
    לגבי העו"סים: הנה כמה דוגמאות ל"מקרים של חיים ומוות" שבהם עוסקים בעבודתם השוטפת היומיומית העו"סים:
    1) תחנות לטיפול באלימות במשפחה (נשים מוכות, ילדים מוכים - סכנת חיים שם זה שכיח ויומיומי).
    2) פקידי סעד לחוק הנוער - הנם עו"סים. הם המופקדים על שלומם ובטחונם של קטינים חסרי ישע.
    3) תחנות לבריאות הנפש - אחראים לחולי נפש, אשפוזם ושחרורם. כמו"כ שיקומם במסגרות השונות (סכנת חיים שם זה שכיח ויומיומי - החל מהתאבדויות וכלה בפגיעה באחרים על רקע נפשי).
    4) מסגרות אשפוזיות שונות, הן בבי"ח והן בקהילה.
    5) טיפול בקשישים (פעמים רבות חסרי ישע) ע"פ חוק הסיעוד.

בעבודתי הציבורית השוטפת אני עובדת בצמידות לעו"סים, חלקם שנים רבות במערכת - מעל 15 ו - 20 שנות עבודה, תוך צבירת ותק, ניסיון, וידע מתמיד (קורסים, השתלמויות, שלא לדבר על כך שלרובם הגדול תואר שני). עו"ס שכיר במערכת ציבורית גדולה מקבל משכורת של 3500-4000 ש"ח לאחר 15-20 שנות ניסיון ככתוב. מעטים מגיעים ל - 6000-8000 ש"ח, בדר"כ סכום זה כולל את הוצאות נסיעותיהם.

אני חושבת שזה אומר הכל.
    וגם אני, יש לי כל הכבוד למוסכניקים, מתקני מזגנים ואינסטלטורים
    שרון.
  • אני בהחלט בעדם
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • בזמן האחרון (בכמה שבועות אחרונים) היו הרבה כתבות שטח על העובדים הסוציאליים,
    שיחות עם העובדים הסוציאליים עצמם ואנשים שמטופלים על ידם.
    נכון שיש עובדים סוציאליים, והם מעטים מאוד, שעובדים בתנאים מאוד טובים ומשכורות גבוהות, אך מדובר במיעוט מוחלט.
    רובם עובדים מסביב לשעון תמורת משכורת מינימום, חלקם הבנתי נאלצים לעבוד בעבודות ניקיון על מנת להשלים פרנסה. זה ביזיון
  • תקחו בחשבון שמדובר על מקצוע עם עומס נפשי גדול מאוד וזה ממש לא פשוט . יש מקצועות שבהם אתה חייב להיות מאוד טוב בהם או לא לעבוד בכלל ..
    את האמת בשביל משכורת שלהם לא היתי בכלל יוצאת מהבית .
    עוד תחונה ישראלית יפה להסתכל בצלחת או חשבון בנק של אחרים , אין לי שום בעיה עם שכר של סגל אקדמי אנשים למדו ועבדו קשה והגיעו למה שהם הגיעו . את יודעת מה שאם לא ישלמו להם את השכר כאן הם יקבלו פי1.5 - פי 2 בחו"ל ואז יש תחרות וצריך לשמור על במרצים ואנשי המחקר גם בארץ , במיוחד בתחום הטכנולוגיה, רפואה וכו .
    לגבי הפנסיה שזה התחום האהוב אלי , אז אם אנשים כאן היו חושבים 2 צעדים קדימה כל אחד יכול לדואג לפניסיה שלו .
    אנשי מקצוע שנותנים שירותים מרווים בנינו יותר מעובדים הסוציאלים ובכייף יכולים לדואג לפנסיה שלהם אלא מה ... זה מחייב אותם להוציא חשבונית ולדווח על רווחי אמת ומי חושב על גיל 67 כאן בארץ עם היום ניתן לשלשל לכיס איזה 400-500 ש"ח אחרי 2-3 שעות עבודה בלי לשלם שקל אחד למדינה.
  • וואו המצב בהחלט גרוע
    הבעיה היא ששומעים על שביתות ואיומים לשביתה כי רוצים "להשוות" את השכר למקצועות אחרים או למנוע "שחיקת שכר".
    להרבה מגזרים "מגיע" משכורת גבוהה יותר, רופאים, אחיות, מורים גננות...

אבל לפי הנתונים שלך, שרון, ואני לא באמת ידעתי את כל הנתונים, זה ממש מזעזע ולא אנושי!!!!!!!!!
    איך במדינה שלנו נותנים לדבר כזה לקרות???? זה ניצול, זו עבדות!!!

tiki (אלינה?), אני לא דיברתי על מרצים...דיברתי על תפקידים מנהליים באוניברסיטה כמו מזכירות או כל מיני תפקידים של רישום תלמידים וכאלה...שאין להם תואר או שיש להם איזה תואר "קליל" למה הם צריכים להרוויח משכורת כמו רופא מתחיל????למה הם מרוויחים יותר מעו"ס????למה התנאים שלהם הרבה יותר טובים מכל מזכירה אחרת? כי הם שייכים למגזר הציבורי??? ואיך בדיוק ממשכורת מינימום אפשר להגיע לפנסיה יפה?
    ובאמת, שיהנו העובדי האוניברסיטה או כל שאר העובדי ציבור שמרוויחים טוב...אבל שגם שאר המגזרים יהנו ויתחשבו בהם!!
  • מהמזה מעניין כמה מרווים אנשים אחרים . זה שיש תנאים סוציאליאם ולאחרים אין לא אומר שאלו שיש צריך לבטל .אותי אף פעם לא עניינו חשבונות הטובות של אחרים . אותי מעניינת משפחה שלי ותנאים שלי .
    כל עוד מדינה ממנת סקטורים שלמים שלא תורמים שום בחזרה לא תהיה כאן רווחה ולא בריאות , זה הכל .
    תפתחו ספר תקציב ותראו כמה סקטורים האלו מקבלים- הזה הכל .
    לגבי תקציב הבטון - אני קצת לא אובקייטיבית כפעם היתי בקבע והיום לא , עדיין יש הרבה מאוד כסף מחוץ לתקציב הבטון שניתן לנצל אותו עבור אלו שתורמים או תרמו ולא עבור אלו שרק מנצלים .
  • בעד
  • אני עוקבת מקרוב אחרי הסיפורים בתקשורת.

17 שנה העו"סים עשו את המוטל עליהם בשקט מופתי ונתנו לאחרים להאבק על שכרם.

עבודת הקודש שהם עושים, שעכשיו מושבתת וגורמת לכאוס בשרותי הרווחה - מצדיקה לפחות שישלימו להם לשכר מינימום.

המצב המתדרדר של שירותי הרווחה מפעיל עליהם רק עוד עומס מבלי שהשכר יצדיק את העבודה המטורפת שהם עושים.

שיקצצו לאלו שם למעלה את תקציבי המשרדים שלהם ומכוניות השרד ויתנו למי שבאמת ראוי להם!!
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה