-
אמא תמיד יודעת מה הילד שלה צריך
-
תודה. וזה לא הגיע מוקדם מעצמו. הלכנו פרטי ונפרדנו מיותר מ-2000 ש"ח
-
היי,
אני מקווה שתעברו את המעבר וכל החיפוש בקלות האפשרית..
-
-
לאיזה אזור אתם רוצים לעבור/מחפשים גן שפתי?
[
אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא
-
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
-
שמחה שאת כבר יודעת מה היא צריכה, יש בזה הקלה מסויימת, לא?
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
שיהיה המון בהצלחה מאמי
-
אנחנו מחפשים גן בירושלים, אבל נאלץ לעבור דירה בתוך העיר, כי מעין לא מרגישה טוב בנסיעות (ולי יש פובית הקאות שרק מוסיפה לכל העניין). גם בנסיעות קצרות, וזה לא יהיה לעניין להסיע אותה למקום רחוק כל בוקר. ירושלים גדולה ויש כאן פקקים זוועתיים בגלל הרכבת תקלה, אז נאלץ לעבור דירה. הצרה היא שאין גן שפתי בירושלים לגיל שלה מטעם עיריית ירושלים, אלא רק גן חרדי. אני לא ששה לעבור לגור בשכונה חרדית
-
-
אין על הרגשה של אמא
שיהיה המון בהצלחה
-
שיהיה לכם המון המון בהצלחה
-
-
וואווווווו
כל הכבוד לך.
אין כמו תחושה של אמא.
בהצלחה, נשמה
מייל:
[email protected]מסנג'ר:
[email protected]
-
תודה, בנות
-
אני בשוק!!!!
אין גן שפתי נורמלי בכל ירושלים???? זה הזוי לגמרי!
בכפ"ס יש ארבעה גנים כאלה!
כמובן שלבנים ולבנות, מי עושה הפרדה בגילאים האלה? הם צריכים לשמור נגיעה?
זה חלק שלעולם לא אבין....
חבל מאוד שבגלל שיש רוב בולט מאוד לבנים בגנים המיוחדים הבנות הופכות מוקצות. מבזה את העירייה ומח' החינוך!
-
יש המון גני שפה מגיל 4, אבל מעין שייכת לגיל 3 (אני מתיחסת לשנה הבאה, כמובן). מה שמוזר זה שאין בכלל אופציות ממלכתיות לגיל 3. ועוד משהו שמעצבן אותי, זה שאנחנו תמיד מוצאים את עצמנו נאלצים לבחור בין ממלכתי לבין חרדי. אין ממלכתי דתי גם בגני תקשורת. פשוט אין חיה כזאת
-
אצלנו הגנים לא מוגדרים דתיים, ז"א יש ממלכתי וממלכתי-דתי, אבל לא במיוחדים.
יחד עם זאת - הגננת המחליפה היא דתייה, הסייעת דתייה, יש בת שרות לאומי דתייה, בגן שומרים כמובן על כשרות - חלבי בלבד.
מעין באה שבוע שעבר ובקשה ללכת לבית הכנסת בפורים לשמוע את המגילה, אני כן מרגישה שיש גם תכנים דתיים, לא שזה מפריע לי.
יש ילד אחד מבית דתי שהם ביקשו שיתפללו איתו - אז הבת שרות לאומי אחראית על זה. זה יתקבל ע"י ההורים....
תבדקי שוב אם לא פותחים גן לטרום טרום חובה, סביר מאוד להניח שיש לפחות גן אחד שבו כולם עולים לכיתה א' ואז הם מתחילים "סיבוב" חדש.
(ככה היה עם הגן של מעין....)
-
מה זאת אומרת? מעין נכנסה למרות השנתון לה? בכל מקרה אני בודקת גם מול ורייאטי. יש להם גן שפתי מגיל 4, אבל לא נראה לי שזה ילך.
מסתבר שממש לא יכולנו לחכות לאבחונים של הקופה. בעירייה אמרו לי להגיש את כל המסמכים עד סוף מרץ.
אני רוצה להיות כבר אחרי
-
אין כמו תחושה של אמא גם אצלי היה ככה עם אורי, איפה את גרה בירושלים ? גם אנחנו מירושלים ואני יכולה לעזור לך עם העירייה אני עובדת שם אם את צריכה עזרה בזירוז גם אני עברתי את זה והעברתי את אורי מהר למעון יום שיקומי וגם לגבי ההסעות יש לי מה להגיד לך אני בשום אופן לא הסכמתי שהוא יסע בהסעה ולחצתי ושיגעתי אותם עד שנתנו לי ולעוד ילדה מהאזור שלנו מונית פרטית הלוך וחזור עם סייעת קבועה . אם את רוצה אני במייל או בפייסבוק
-
שרית, תודה! אם יעשו לי בעיות, אני אכתוב לך.
וניזכרתי עכשיו למה יש הפרדה בין בנים לבנות בחרדי - בנים הולכים מגיל 3 לחיידר ובנות לגן. בגן התקשורת החרדי זה לא קיים. אוטיסטים לא הולכים לחיידר, אז הבנים והבנות ביחד
-
גן שפתי מתחיל מטרום-טרום חובה, ז"א אם עפ"י חודש הלידה היא אמורה להכנס לגן עירייה - אז מכניסים לגן השפתי.
-
יואוווווווו אוף
עכשיו שוב נזכרתי למה אני לא סובלת ת'עיר הזו
מייל:
[email protected]מסנג'ר:
[email protected]
-
מה זה אומר בעיות שפה? אם לא אכפת לך להרחיב כמובן?
ומחזקת אותך כמובן ושולחת עידוד שתמצאי גן ראוי למעין!
[
-
זוהר, בגדול אפשר לומר שהיא לא מובנת בכלל, אוצר המילים שלה דליל יחסית לגילה וגם ההבנה שלה את השפה שמדברים היא לא משהו. היא מבינה יותר ממהקשר, האינטונציה וכל מה שמסביב.
-
תודה!
[
-
בהצלחה ענקית
-
תודה שענית והסברת לי קודם כל שוב בהצלחה ענקית במציאת הגן
שאלתי אותך כי דנדוש אומנם כבר מטופלת אצל קלינאית תיקשורת לדעתי היא מעולה (וגם גרה לידנו)
דנדוש בגלל הבעיה הגנטית במעקב אחת לחצי שנה אצל נירולוגית בדנה והנירולוגית שמה לב שדנדוש לא מוכנה לקבל את המילה לא או שבי לא מקשיבה למרות ועושה מה שרוצה ומשתוללת היא הפנתה אותנו מטעם המכון לפסיכולוגית התפתחותית בדיקה שערכה קרוב לשעתיים הכל מהכל השחלות פאזלים ציור משחק עם בובות כמויות הכל פשוט כמובן שם עשתה פאזלים שבבית לא מוכנה
-
שלי
-
נטע -
בקשר להקאות של מעין בנסיעות.
בד"כ הקאות בנסיעה נובעות עקב תפקוד מעט לקוי של המערכת הוסטיבולרית (מערכת שיווי משקל).
ע"מ לשפר את העניין יש לעבוד הרבה על המערכת, לתרגל אותה.
אז מה בעצם צריך לעזור?
בגינת המשחקים - נדנדות, קרוסלה (3 סיבובים לכל כיוון, אפשר להתחיל עם סיבוב אחד לכל כיוון), להתגלגל על הדשא.
בבית - לעשות לה "אוירון", לנדנד על הרגליים שלכם, להרים, להוריד, לסובב, לגלגל, סיבובים - פשוט לעמוד ולהסתובב, בכל מיני מהירויות.
בעיקרון מערכת שיווי המשקל היא כמו פלס מים המוח מזהה את המנח בו נמצאים ומאפשר לגוף להתמצא במרחב שלו עצמו, לפעמים הנוזל הזה קצת צמיג וחוזר להיות נוזלי אחרי תרגולות רבות.
מקווה שהסברתי עצמי היטב.
-
וואלה עינבר , אני יודעת איך מערכת שיווי משקל פועלת , תמיד אנשים מסביב לא הבינו איך בני מסתדר בסדר בטיסות , נסיעות ואפילו בהפלגות , כולל אחד שלי התחילה בחילה קלה ולו לא היה כלום . אחרי הסבר שלך אני מתחילה לקשר
http://www.holdthatpic.com/
-
עינבר, תודה על הטיפים! אני אנסה ליישם. הקטנה אוהבת את הקרוסלה רק ביום ראשון תהיתי לעצמי מי המזוכיסט שהמציא את המתקן הזוועתי הזה...
-
מאמי,
קודם כל כל הכבוד לך על תחושות הבטן החזקות שלך