לדתיות שבינינו (ולא רק) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי שאלה,
    בתור דתיה ששומרת הלכות טהרת המשפחה, אני רוצה לקיים את ההלכות כמה שיותר במדויק. אבל יש לי בעיה, המחזור שלי ארוך, ויכול לקחת לו אפילו 7 ימים כדי להסתיים לגמרי, בלי טפטופים, שזה מעכב את הטבילה.
    וכל פעם שאני מנסה לעשות הפסק - יש לי כתמים כאלה. ובעלי צריך לגשת לשאול כל פעם מחדש אם זה אסור או מותר.
    רק שתבינו, אני נשואה חצי שנה - היתה רק פעם אחת שטבלתי בלי להתקל בבעיות.
    אני לא יודעת מה לעשות, כי לפעמים אני דוחה את זה בעוד יום ועוד יום ואני מפספסת את הביוץ.
    יש מישהי שנתקלה בבעיה כזאת? יש לזה פיתרון?
    מחכה מאד לתגובות שלכן,

"...יותר מזה אנחנו לא צריכים"
7 תגובות
עמוד 1
  • כןן מתוקה, ישנו פיתרון!

תלכי לבית מרקחת או חנות טבע ותבקשי את הצמח "ילקוט רועים"
    זהו צמח שמקצר את המחזור, אני אישית לא ניסיתי כי ברוך ה' אין צורך אבל שמעתי שהוא מומלץ!

עוד דבר, ליסחוט בקביעות יומיים לפני המחזור תתחילי מיץ לימון שתי כפות בערך בכל יום וגם במשך המחזור וזה גם מקצר.

תראי אם יש לך כתמים אח"כ לא בהכרך שזה יפסול את ההפסק טהרה..
    על כל בדיקה תביאו לרב, אין מה לעשות זה בעייתי!
    לפעמים נראה לנו שזה פסול אבל זה לא! לפני ההפסק טהרה תעשי שטיפה טובה של האזור במיים חמים ותפלטי את שאריות הדם, תנסי לעשות אחרי 5 גם אם את רואה עוד דימום (אלא אם כן הוא ממש כבד אבל אם כתמים כאלה, תעשי!)
    חצי שעה או אפילו שעה לפני שקיעה, כל 5 דקות תכניסי עד בדיקה עד שהמקום יתנקה לגמרי, את מודעת לזה שאת יכולה להכניס כמה פעמים (רק ביום של ההפסק טהרה) נכון?! כי זה חשוב!

בהצלחה, אדוה
    ואם יש לך עוד שאלות בכיף.
  • היי צדיק ה להלן כמה טיפים לקיצור הוסת

להרבות בשתיה 25 עד 30 כוסות ביום
    (עדיף מיצי פירות)

להישתדל כל בוקר לאכול פת שחרית גג עד 9:30

מקל קינמון זה גם לקיצור וגם לסידור מחזור

בברכת הלבנה להגיד לבעל שיכוון ב"שלא ישנה את תפקידם" כי הירח משול לרחם האישה אז שהבעל יכוון ובכך לא יתפספס הביוץ

והדבר הכי טוב שאני דרך אגב מקפידה עליו בימי הוסת לשבת באמבטיה 20 דק' זה הכי מקצר! במיוחד לפני יום ה.טהרה

כל כמה זמן את מקבל מחזור?
    עכשיו לפני החתונה גם היה לך ככה מחזור ארוך?
    וחוץ מזה את לא יכולה לדחות ככה על דעת עצמך..חייבת לעשות שאלת רב
    העניין הוא שאנחנו חייבות לבדוק שנסתם המקור..ז"א נפסק הדם כל הכתמים שאנחנו רואות לפעמים זה השאריות!!!! אז חייב לנקות טוב טוב בפנים וזה ע"י שטיפה טובה...אני ביום של ההפסק טהרה תמיד יש לי כתמים חומים אני רואה על המגבון..אז מה אני עושה מכניסה מגבון ממש עמוק ומנקה הכל ממש בקפידות יתרה עד שהמגבון יוצא נקי ואני יכולה להשתמש גם ב 30 מגבונים ואני לא מוותרת עד שהוא יוצא נקי זה אומנם לא נעים כל כך אבל אין ברירה וכל זה אני עושה לפחות שעתיים שלוש לפני הפסק טהרה..!!! שאני יודעת שזה נקי ושלא יהיה פאדיחה לפני השיקעה.. שיהיה לך בהצלוחה!
    [center]
  • וואי, תודה צדיקות!
    אני אנסה בעז"ה את כל השיטות לפעם הבאה (מקוה שלא תהיה ב-9 חודשים הקרובים).
    לגבי הכתמים, זה דבר שאני פשוט לא מצליחה להבין איך זה עובד, התקלחתי איזה שעה, ניקיתי עמוק, כבר הכל התייבש שם בפנים לגמרי, עשיתי ה. טהרה, מוך דחוק, הכל. יצא נ-ק-י, לבן!
    למחרת אני קמה בבוקר - כתמים חומים כהים.
    טוב, לא נורא, הרב התיר לי את זה. ויוצא לי לטבול בליל פורים, איזה יופי זה, אה?

• וואי, תודה צדיקות!
    אני אנסה בעז"ה את כל השיטות לפעם הבאה (מקוה שלא תהיה ב-9 חודשים הקרובים).
    לגבי הכתמים, זה דבר שאני פשוט לא מצליחה להבין איך זה עובד, התקלחתי איזה שעה, ניקיתי עמוק, כבר הכל התייבש שם בפנים לגמרי, עשיתי ה. טהרה, מוך דחוק, הכל. יצא נ-ק-י, לבן!
    למחרת אני קמה בבוקר - כתמים חומים כהים.
    טוב, לא נורא, הרב התיר לי את זה. ויוצא לי לטבול בליל פורים, איזה יופי זה, אה?

• מאמי הייתה לי בדיוק את הבעיה שלך אחרי החתונה.
    התייעצתי עם המדריכת כלות ועם רופאים וכולם אמרו שלפעמים הגוף מווסת את עצמו והמחזור נהיה יותר קצר (זה לוקח גג שנה מהחתונה)
    בכל מקרה, גם בעלי כל סיום מחזור היה הולך לרב לשאול. וגם אני פחדתי מיום הביוץ.
    אבל הנה ברוך ה' נקלטתי למרות הכל (למרות שזה לקח קצת זמן)
    הכי חשוב - מה שיתן לך סיעתא דשמיא זה לא לעכב בשום פנים ואופן את יום הטבילה.
    אני רק שהחלטתי לטבול למרות הכללללללל - 7 ימים נקיים אחרי שהרב פסק שהכתם טהור - נקלטתי.
    אסור לדחות את יום הטבילה ומי שעושה הכל בשביל לטבול באותו יום זוכה לילדים בריאים וצדיקים וזה בדוק.
    בקיצור מאמי שמעתי שלשתות חצי כוס מיץ לימון טרי על הבוקר בימי המחזור מקצר בימים. תנסי את זה
    ושיהיו בשורות טובות

• לא שירה אני פשוט בהלםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!! ממה שרשמת שאסור לדחות את יום הטבילה...זה משהו שאני יודעת לא חידשת לי
    [center]
  • זה באמת מדהים.
    גם לי קרה דבר כזה פעם אחת, שהיה לי מבחן שהתארך והתארך. (זה מבחן ממוחשב שאני לא יכולה להפסיק באמצע), וזה היה בימים הכי קצרים של החורף ששקיעה היה באיזה 4:00, ואנחנו גם גרנו איזה יומיים אצל ההורים שלי (ממש אותו סיפור!!!), וחזרתי ממוטטת אחרי המבחן, 10 דקות לפני שקיעה, ואמא שלי שואלת אותי איך היה, ספרי קצת, את נראית עייפה, ואמרתי לה שאני נורא עייפה וכואב לי הראש ואני הולכת להתקלח לנקות את הראש.
    בקיצור, חשבו שהשתגעתי.
    אתן מבינות, כולה יומיים הייתי אצל ההורים שלי, ובדיוק בזמן הזה הייתי צריכה ליפול על היום של הה. טהרה.
    דברים מדהימים,
    בקיצור לילה טוב לכולם!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה