גיל ההריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום
    ברצוני לשאל שאלה שקשורה לקביעת גיל ההריון,
    למרות שאני כבר בהריון מתקדם, אבל עדיין רוצה לחדד את העניין.
    הוסת האחרונה שלי היתה ב8/07/2010
    באולטרהסאונד ראשון רופא נשים שלי קבע שהוסת האחרונה שלי תהיה 14/07/2010.
    זאת אומרת, כאשר באתי אליו בשבוע 5, לא ראו כלום באולטרהסאונד,
    ושבועיים אחרי זה ראו עובר.
    זאת הסיבה שרופא נשים שלי החליט "להזיז" לי את התאריך של הוסת ל14/07/2010.
    וכאן והלאה בכל בדיקות אולטרסאונד (שקיפות, סקירה ראשונה, סקירה שניה, הערכת משקל..)
    העובר תמיד נמצא גדול יותר בשבוע-שבוע וחצי מהשבוע שאני נמצאת בו לפי תאריך הוסת שרופא שלי קבע לי.
    דוגמא:
    בשקיפות הייתי בשבוע 12, לפ]י אולטרהסאונד אני בשבוע 13
    בסקירה ראשונה הייתי בשבוע 15, לפי אולטרהסאונד אני בשבוע 16
    בהערכת משקל בשבוע 31, לפי הנתונים אני בשבוע 32
    וכך הלאה....
    רופא שנים שלי מתעקש לחשב לי שבועות הריון לפי מה שהוא קבע וסת אחרונה 14/07/2010.

מה דעתך?
    האם יכול להיות שאני באמת נמצאת בשבוע אחד מתקדם יותר?

תודה

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כאשר יש פער של שבוע או יותר בין גיל ההריון על פי הו"א, לבין גיל ההריון על פי האולטרה-סאונד, צריך ומקובל לתקן לפי האולטרה-סאונד. במקרה שלך הפער היה קטן משבוע, ובנוסף נמדד בשבוע 5 (שזה שבוע צעיר מידיי, ועדיף להסתמך על בדיקה בשבוע 7-8 או השקיפות העורפית).
    בשורה התחתונה, לא הייתי מתקן את גיל ההריון, במיוחד אם יש לך ווסת סדיר שאת זוכרת היטב מתי היה. ייתכן כי את אכן בשבוע מתקדם יותר.
    בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה