עוד שאלה בקשר למי שפיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לפני שבועיים היה לי חשד לטפטוף מי שפיר (שבוע 33),
    ניגשתי לרופאת נשים תורנית כדי לקבל הפניה למיון.
    היא נתנה לי בדיקה מיטסט שמגלה האם משובר במי שפיר או דליפת שתן,
    אתה בטח שמעת על הבידקה הזאת.
    בדיקה הראתה תוצאה חיובית=חשד למי שפיר.
    נסעתי למיון, עברתי בדיקות קפדניות, והתברר שאין לי דליפת מי שפיר,
    אבל יש קצת דלקת בנרתיק, מה שמאוד נפוץ בהריון+דליפת דתן.
    בנוסף גילו צירים מוקדמים ואושפזתי ליומיים בבית חולים, שם קיבלתי זריקות להבשלת ריאות של עובר+כדורים למניעת צירים.

הוסבר לי שעקב דלקת הבדיקה לגילו מי שפיר הראתה תוצאה חיובית,
    וכאן הבעייתיות בבדיקה.

השאלה שלי, איך בעצם אני אמורה לדעת האם הרטיבות שיש לי זה דליפת שתן, או הפרשות של הדלקת, או מי שפיר?
    הבדיקה מיטסט כאן כבר לא רלוונטית, ומצד שני אני לא יכולה כל יום לנסוע למיון או להילחם בקופת חולים שייתנו לי רופא נשים למרות שאין תורים.

יש עוד דרך לדעת מתי מדובר במי שפיר?
    (הרטיבות אומנם לא רצינית אבל עדיין לא ברור מקורה, ואני מרגישה תנועות עובר היטב)

תודה רבה

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, תאור יפה ומפורט של מהלך העניינים. לצערי אין דרכים נוספות שאת יכולה לנקוט בהם - בדיקת המי טסט זו אפשרות אחת, אבל כאמור יש לה מגבלות של דיוק והאפשרות השנייה זה להבדק במיון. לצוות הרופאים במיון יש דרכים נוספות (וניסיון) לגלות האם מדובר במי שפיר או לא.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה