הפנייה לצילום רחם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

אני בת 35 ומנסה להיכנס להריון מספר חודשים. לפי בדיקות שעשיתי לפני מספר שנים יש לי שחלות ציסטיות ומחזור לא סדיר.
    פניתי לרופא נשים, שלח אותי לבדיקות הורמונליות ולצילום רחם.
    לאחותי פרופיל דומה, אותה לא הפנו לצילום רחם והיא קיבלהטיפול ב- Clomid במינון נמוך ונכנסה להריון אחרי 2 נסיונות

מכיוון שזו בדיקה פולשנית וכואבת האם זה הגיוני והכרחי לעשות צילום רחם בשלב זה? מה הסיבה שהרופא החליט להפנות אותי?

אשמח לקבל חוות דעת האם כדאי לעשות את הבדיקה או שעדיף לחכות?

תודה מראש
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

המקובל, כמו אצל אחותך, לנסות קודם קלומיד ללא צילום רחם (שהוא חובה רק לפני זריקות להשראת ביוץ). אני מניח שלאור גילך, הוא החליט להקדים את הברור. גיל 35 בטיפולי פוריות נחשב כבר "לא צעיר" ומקובל להשלים את הברור יותר מהר ולהתקדם בקצב ובמדרג הטיפולים יותר מהר.
    יש סיבות נוספות כגון פרטים בהיסטוריה הרפואית שלך, שייתכן וגרמו לרופא לחשוב כי יש גם בעיות בחצוצרות

ההחלטה האם לחכות או לנסות היא פונקציה של רמת הדחיפות שלך, בשאלה האם יש לך כבר ילדים או לאו ועוד. אינני רואה בעיה בלנסות חודש-חודשים של קלומיד ורק אז לעשות את הצילום רחם.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה