כאבי בטן ושפעת - שבוע 10 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,

אני בשבוע 9+6, הריון ראשון. ווסת אחרונה ב- 17.01.11. בשבוע 7 עשיתי בדיקת אולטראסאונד וגינלי ונצפה שק הריון, שק חלמון, עובר ודופק. כלומר הכל היה תקין. כמו כן אציין שמחר, 28.03.11, יש לי תור לאולטראסאונד.

בערך בשבוע חמישי הייתה לי שפעת קלה מאוד, כלומר בעיקר חולשה וחום שהגיע עד ל - 37.2. עכשיו חטפתי שוב שפעת, החום הגיע ל- 37.8 והשתדלתי לנוח ולא לקחת תרופות מורידות חום.

1. האם עשיתי נכון בכך שלא לקחתי תרופה להוריד את החום? בעלי חושב שעדיף לא להכניס תרופות לגוף במהלך ההריון אך אני קראתי שהן בטוחות לשימוש ושעדיף להוריד את החום גם אם הוא נמוך כדי שלא להזיק לעובר (מומים...), בעיקר בשליש הראשון.
    אילו נזקים זה יכול לגרום?

2. במהלך השפעת האחרונה אני משתעלת ומתעטשת ללא הפסקה וזה גורם לדקירות בבטן התחתונה. למדתי איך להשתעל בצורה שתפחית את הכאב אבל היום בבוקר אחרי שקמתי חטפתי התקף של דקירות מאוד חזקות (ללא קשר לשיעולים) , שנמשך בערך 10 דק' ולאחר מכן נפסק לגמרי. כמו כן, ביום שישי בלילה התעוררתי מכאב בטן בצד שמאל. כאב מאוד חזק שלא הרגשתי כמותו עד עכשיו. יש לציין שאני חווה את כל הכאבים הרגילים (כאבים בבטן התחתונה, דקירות מידי פעם, הרגשה של כאבי מחזור) ולכן אני מבחינה בין כאב הבטן הזה שהיה מאוד יוצא דופן בחוזקו לבין הכאבים הרגילים. כנ"ל לגבי הדקירות היום בבוקר.
    3. האם יש חשש להפלה? אין לי דימום כלל, אפילו לא מעט. וגם לא היה לי מאז הווסת האחרונה.
    אמנם מחר יש לי אולטראסאונד ואז אדע בבודאות אבל אני אשמח לתשובה.

סליחה על האורך...

תודה מראש,

-הדר-
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום הדר

כעיקרון, אכן עדיף לא לקחת תרופות בוודאי לא בטרימסטר ראשוןץ הסיכוי שחום לזמן קצר שלא עבר את ה - 38 יגרום למומים הוא אפסי. מבחינת הכאבים, סביר להניח שלא מדובר בהפלה אך את זה כמובן אפשר לדעת בוודאות רק אחרי בדיקת האולטראה-סאונד, ולכן תאלצי להמתין בסבלנות עד מחר.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה