ורידים בהיריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, אני בת 38, בהיריון השלישי שלי, בשבוע 27. כבר בחודש השני להיריון, הופיעו ורידים ברגל ימין, ממש גושים בקרסול עם בצקת קבועה, ובכל גב כף הרגל, וכן למעלה יותר בחלק האחורי של השוק, אחרי כחודש נוספו כמה ורידים ענקיים לאורך כל הירך של אותה הרגל. יש ימים שאני סובלת מכאבי תופת באותה הרגל, ממש עד שקשה לי לנשום מרוב כאב. אני רוצה לציין שבהיריון הקודם יצא לי וריד אחד באותה הרגל בשוק, ואחרי הלידה טיפלתי בזה וזה נעלם.

ועוד חשוב לציין שאימי סובלת במשך שנים רבות ממלא ורידים ענקיים בשני הרגליים.

האם תיאור מצבי נקרא 'פקקת הורידים'?

קראתי מאמר כלשהו, שזה עלול להוות סיכון גדול ליולדות, אני מאוד חוששת, אודה על תשובה.

דנה

dana38
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כאשר אומרים פקקת ורידים הכוונה היא לפקקת של הורידים העמוקים, שהוא אכן מצב מאוד מסוכן, גם בהריון וגם שלא בהריון. מה שאת מתארת הוא פקקת שטחית, מצב שהוא פחות מסוכן אך בהחלט דורש טיפול. חשוב להבדק על ידי רופא - רצוי כירורג כלי דם - ולהחליט מהו הטיפול (גרביים אלסטיות, קלקסן או טיפול אחר)

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה