גיל ההריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!
    גיליתי שאני בהריון כשהייתי (לפי מחזור) בשבוע ה5--6. לאחר שבוע (שבוע שיש וחצי) עשיתי בדיקת אולטרסאונד והרופאה אמרה לי שלפיו - גיל העבור הינו 5 שבועות. לאחר חודש עשיננו שוב פעם בדיקת אולטרסאונד והורופאה אמרה שגודל העובר מתאים לא לשבוע ה10 -11 אלא לשבוע 8. חשוב לי לציין שהמחזור שלי לא כל כך סדיר
    א. ממה יכולים לנבוע השינוייים האלו בגודל העבור?
    ב. אם אכן מדובר על שבוע 8, האם ניתן לראות דופק ובר בשבוע 4?
    ג. לקחתי אנטיביוטיקה לפני שגיליתי שאני בהריון, האם יש לכך השפעה כלשהי על גודל העבור?

תודה!!!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ההבדלים נובעים מכך שאת יודעת מתי הווסת אך אינן יכולה לדעת מתי היה הביוץ, מכאן שיש פערים בין הגיל הנקבע לפי תאריך הווסת, לבין הגיל הנקבע לפי גודל העובר באולטרה-סאונד.
    במידה ואכן יש פערים כפי שיש אצלך, צריך לבקש מרופאה שלך לחשב מחדש את תארך הווסת האחרון.

לא ניתן לראות דופק בשבוע 4, אלא רק בשבוע 6 בד"כ

תלוי איזה אנטיביוטיקה לקחתף חלקן מותרות בהריון וחלקן אסורות

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה