adi0610 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נשמה זאת את שבת 19 וחצי לא?

אם כן, מי עשה לך פרופיל הורמונאלי?? לא עושים את הבדיקה הזאת בגיל הזה!
    יש בדיקות דם מסויימות שעושים אבל לא את הפרופיל..!
9 תגובות
עמוד 1
  • היי ...

אני לא בת 19 וחצי.... אני בת 30..
    הרופא נשים שלי שלח אותי לעשות פרופיל הורמונלי . אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר קרוב לחצי שנה ומשום מה זה לא הולך..
    בהריון הראשון נכנסתי להריון בחודש הראשון שהפסקתי גלולות ובהריון השני זה לא עובד... ולכן עושים לי בדיקות לראות האם משהו "השתבש" , בלוטת התריס כבר גילו שהשתבשה אחרי הלידה ...וגם בדיקת זרע לבעלי.
    יש לי תינוקת מדהימה בת 11 חודשים ואנחנו רוצים עוד אחד/ת (מה שבא זה ברכה ..)
    חפרתי לך....
  • אדוה חמודה, הרשי לי לתקן אותך.
    פרופיל הורמונלי עושים לכל מי שחושדים שיש לה בעיה הורמונלית ו/או בעיית ביוץ.
    לידיעתך יש בנות שלא מקבלות וסת ועושים להן פרופיל הורמונלי לראות האם משהו בהורמונים משובש.
    כך שאל תהיי כ"כ נחרצת בתשובותייך..

• little ,

המוזר הוא שאני מזהה את הביוץ בבדיקות ביוץ ועדין אני לא נכנסת להריון... (או שזה לא מוזר..) . את האמת אני ממש גרועה בקטע של הבדיקות ביוץ , ובתאריכים וכל מה שקשור ללהיכנס להריון כי בהריון הראשון זה בא לי כל כך בקלות בלי לנסות...ועשיו אנחנו תקועים...
    קראתי שגם לך יש בעיה בבלוטת התריס , לפי מה שהבנתי זה גם יכול "לגרום לצרות "... לפני ההריון הראשון הכל היה בסדר בבלוטה שלי ועכשיו גילו שהיא בתת פעילות והתחלתי בכדור ליום.. וזה שכיח מאוד אצל נשים אחרי לידה.הרופא שלח אותנו לבדיקות כדי לשלול את כל האפשרויות ולנסות להבין למה....
  • עדי נשמה, זה בהחלט שכיח העניין של בלוטת הטריס, זה ממש לא בעיה,
    אם זה העיניין בשניה יפתרו לך אותו!

וסליחה, חשבתי שאת משהי אחרת...
    בכל אופן עכשיו הכל ברור, אין לך מה לדאוג, גם חצי שנה זה בסדר גמור!
    אבל טוב שאת עושה את הבדיקות, לראות האם משהו השתבש כמו שאמרת.

ולא חפרת

ליטל, פרופיל הורמונאלי כמו שאמרת עושים למי שיש בעיה לכתחילה!! אבל יש לי לחדש לך, לגילאי 19 /20 /21 לא עושים כל עוד המחזור סדיר ותקין.
    אם אין מחזור או בעיות אחרות כמובן שעושים..
  • advali

על מה סליחה ....
    עניתי בכייף.....
  • תראי, אומרים שחצי שנה של ניסיונות זה הממוצע אצל זוגות שאין להם בעיה כלל.
    את אומרת שאתם מנסים קרוב לחצי שנה. ואת צעירה, בת 30 כך שאני לא חושבת שצריך להלחץ מזה, אולי תקלטי החודש או חודש הבא? יש כאלו שניסו 8-9 חודשים עד שנקלטו ולא הייתה להם שום בעיה.
    חוץ מזה, העובדה שיש לך כבר ילד אחד מעודדת. היא מראה שאין לך בעיה להכנס להיריון ולשאת היריון.

נראה לי שאת קצת כמוני, חסרת סבלנות ולכן "דורשת" בדיקות שזה מצויין. אם יש בעיה כדאי לדעת כמה שיותר מוקדם כדי לטפל, אין לנו סתם זמן לבזבז..

לא לכל אחת בדיקות הביוץ מתאימות. אני למשל לא הסתדרתי איתן והן רק הלחיצו אותי. למדתי שאני מבייצת בימים 12-13 למחזור ואני עושה גם מעקב זקיקים כדי לדייק. אני לא הייתי סומכת עליהן. אולי כדאי לעשות מעקב זקיקים חודש-חודשיים ללמוד את ימי הביוץ המדויקים?

אכן בעיות בבלוטת התריס יכולות לצוץ אחרי לידה (וגם הפלה).
    אני סובלת מיתר פעילות(אבל מאוזנת) ולאחר ההפלה הראשונה שעברתי (לצערי) הבלוטה "השתגעה" והפכה לתת פעילות.
    אכן במקרים של תת פעילות יכולים להיות שיבושים בביוץ.
    צריך לבדוק לא רק את ערכי ה- TSH אלא גם את ה- T3 ו- T4. אם יש בהם הפרעה זה יכול להעיד על בעיה בביוץ ואז יש לזה פתרון. אין לך מה לדאוג.
    אצלי הערכים הללו תקינים ובפרופיל הורמונלי ומעקב זקיקים אכן רואים שאני מבייצת.
    גם אני לוקחת אלטרוסין לאיזון הבלוטה זה חשוב להיות מאוזנים במיוחד בעת הריון.טוב שאת לוקחת כדור לאיזון. ברגע שהבלוטה תאוזן, אם יש הפרעה בביוץ כתוצאה מהבלוטה זה יסתדר ותכנסי להיריון.

לא חשבת שתקבלי תשובה כ"כ מפורטת, הא?

• עדי גם אצלי אותו הסיפור ההריון הראשון בא לי בקלות והשני לא רוצה להגיע מסיבה אומנם שונה .........לי המחזור פשוט הפסיק עקב דיאטה חריפה ולא בייצתי אבל עכשיו ברוך השם חזר לי ואני מקווה ב"ה שזה יגיע בקרוב וגם אצלך,ודרך אגב אני גם בגילך אוטוטו אני בת 30

http://www.holdthatpic.com/
  • מה קורה לכן עם הדיאטה??? עושים דיאטה חכם, לא שוחטים את הגוף!
  • בהיריון ההמלצה היא לבדוק את הבלוטה כל חודש- מעקב צמוד כי הרבה פעמים צריך להעלות את המינון של האלטרוקסין.
    עד ההיריון כדאי, לדעתי, כל חודשיים...
    תבדקי, במיוחד אחרי ההפלה, תראי שהיא עדיין מאוזנת.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה