פפורין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שאלה רפואית בנוגע לעירוי פפורין במהלך הלידה.
    PAPAVERIN

1. הפפורין - הבנתי שהינו לרכוך צווארהרחם. האם נדרשת על כך הסכמת היולדת?

2. האם לפפורין יש תופעות לוואי - מהם והיכן אני יכולה לראות אותם?

3. במהלך הלידה - קיבלתי אלחוש אפידורלי - לאחר מיכן התלוננתי באוזני הרופא והמרדים על תחושת עקצוץ בפנים במצח בעיניים ועוד. המרדים בדק ואמר שהכל בסדר. לאחר מיכן הומצלץ על פפורין - ומיד התווסף לעירוי הקיים גם פפורין...

פתאון התחלתי להרגיש שהעיניים שורפות לי - ולפתע ממש לא הרגשתי טוב קראתי בקול אני לא מרגישה טוב ומאז איניי זוכרת דבר.
    מה שקרה לפי דברי הרופאים - איבדתי את ההכרה כולל התכווצויות, פרכוסים, וסגרתי את פי חזק מה שמנע מהחמצן להכנס אלי.. - הקאתי תוך כדי אבוד ההכרה מהפה מהאף - לא יודעת בדיוק למרות שלא אכלתי לפחות כ- 7 שעות קודם הארוע.

שאלתי היא כזו - האם האפידורל גרם זאת או הפפורין? משום מה אני רואה את הרופאים מאוד לחוצים סביבי - כאילו אני עומדת לעשות להם משהו - ובעצם אני כלל לא חושבת בכיוון רק זה מחשיד אותי אולי משהו לא היה תקין...

האם ניתן לבדוק אם אולי אני רגישה לאחד מהתרופות הנ"ל או שזה חלק מהתופעות לוואי של האפידורל או הפפורין.

לתשובתכם אודה - אשמח לקבל העתק במייל מהתשובה
    נחמה.

נחמומה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

פפוורין נועד לריכוך הצוואר. כמו כל תרופה שאת מקבלת, ברור שהדבר תלוי בהסכמתך. אינני יודע מדוע קרו הדברים שאת מתארת - ייתכן כתופעת לוואי לאחת התרופות שקיבלת - פפוורין או אפידורל.

נשמע לי שלא קשר לפפוורין.
    אולם, יש טסטים של רגישות לתרופות שונות שאפשר לבדוק - במסגרת מרפאת אלרגיות.

אולם, הדברים שאת מתארת יכולים להתרחש גם במסגרת לידה/הריון, ללא קשר לתרופות שהזכרת.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה