ללינבר - שאלה על גן שפתי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב!
    הבנתי מהבנות שהבת שלך בגן שפתי.
    אנחנו שוקלים לרשום את אפיק בשנה הבאה ועדיין לא בטוחים ב- 100%.
    את יכולה לתת לי חוות דעת אישית שלך על הגן השפתי?
    חל שיפור בדיבור של הילדה מאז שנכנסה לגן?

תודה
9 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    שבת שלום.
    אשמח לתת לך חוות דעת אישית - מ מ ל י צ ה בחום הכי הכי הכי גדול שיש!
    השיפור אצל מעין משהותי ומשמעותי למדי, ההסתכלות על כל ילד לאורכו ולרוחבו ומחזקים לכל אחד את כ ל נקודותיו החלשות, גם אלו שלא קשורות לפן השפתי.

יש לכם איבחון עם המלצה לגן שפתי?

אם יש לך שאלות יותר ספציפיות שקשה לך לרשמן כאן את בהחלט יכולה לשלוח לי למייל [email protected]

• היי...בוקר טוב!
    תודה על המענה.

יש לנו אבחון של רופא התפתחותי ושל קלינאית תקשורת ושניהם ממליצים על הגן השפתי.
    לנו יש חששות שהימצאות בסביבה עם ילדים שלא מדברים (כמוהו) לא תועיל לו, כי הוא צריך את האינטרקציה עם ילדים שמדברים.

• גם לי היתה בעיה עם זה.
    פתרנו אותה ע"י שליחתה לצהרון.
    גם הדיבור של שאר הילדים השתפר פלאים, כל ההורים מאוד מרוצים ולילדים זה באמת עושה רק טוב.
    זו חממה נפלאה מלאת חום ואהבה ועבודה מקצועית .
    בהחלט מבינה את ההססנות שלכם, זה לא פשוט להודות שיש לילד המושלם שלך קושי... זה לא פשוט לשלוח אותו לגן בלי חבריו....
    יחד עם זאת - זו המתנה הגדולה ביותר שאתם, כהורים, יכולים לאפשר לו - שנתיים-שלוש של ליווי הכי צמוד שיש, של קבלת המון ביטחון עצמי, של פריחה מדהימה.

הגן השפתי לא ניצחי, אם לא תהיו מרוצים תוכלו להעביר אותו שנה לאחר מכן לגן רגיל - מבטיחה לך שלא תירצו
  • תודה...המילים שלך ממש מחזקות אותי
  • שמחה שחיזקתי אותך, אני יודעת כמה לי ההחלטה היתה קשה ומהרגע שהלכנו על זה ירדה לי אבן עצומה מהלב והרגשתי שזה הדבר הכי נכון עבורה. אם יש המלצה באבחון בד"כ אין בעיה.
    אמורים להיות סיורים בגנים כאלה - תבררו מתי יש ותיראי שהשד לא נורא כ"כ.

• ענבר, גם לי יש שאלה, אם את יודעת

אם יש שני אחים שהם באותה שכבת גיל (תאומים, למשל) שהעיריה מקפידה לשבץ אותם לאותו גם.
    ואם אחד מהם צריך גן שפתי, השני יכול ללכת גם? כאילו בשביל לא להפריד אחים?

• שולי, אני אמנם לא עינבר, אבל אני יודעת שלגני החינוך המיוחד יש תקנים. אין מצב שהם שמים ילד רגיל בתקן של ילד מיוחד, כי המשמעות של זה, זה שילד מיוחד נוסף לא יקבל את מה שמגיע לו. אגב, בגנים האלו משקיעים אלפי שקלים בכל ילד בחודש. רק הטיפולים של הקלינאית עולים הון ויש גם צוות גננות של חינוך מיוחד.
    בנוסף, ההורים הם לא אלה שמחליטים אם הילד ילך לגן שפתי. יש ועדת השמה שמחליטה על זה והועדה דורשת איבחון פסיכולוגי ואבחון התפתחותי ובלי אבחונים אין מצב להיכנס לגן כזה. בגלל שהגנים השפתיים לא נמצאים בכל שכונה, אז ילדים שהולכים לגנים שפתיים זכאים להסעה חינם - ושוב, אין מצב שילד "רגיל" יקבל מקום בהסעה כזאת.
    מקוה שהסברתי טוב.
  • שולי
  • תודה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה