שאלה פרוגסטרון המשך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום וברכה ד"ר ישי
    סליחה מראש על המגילה הארוכה...
    כזכור- אני נשואה שנתיים וחצי, מכיוון שהיה לי איחור בקבלת המחזור (בד"כ כל 35-37 ימים).
    ביום ה- 60 הלכתי לרופאת הנשים, שרשמה לי לקחת פרוגסטרון, במשך 10 ימים פעמיים ביום, (האיחור לדעתה נובע מלחץ ושינוי במשקל- דיאטה שאני עושה) על מנת לקבל מחזור. לדבריה אחרי שאסיים את הטיפול מספר ימים אח"כ אקבל מחזור. ואז אתחיל בדיקות שונות כמו: פרופיל הורמונלי, מעקב זקיקים, PCT...

התחלתי את הטיפול ביום ה- 62 למחזור, היום אני ביום ה-10 לנטילת התרופה.
    במהלך כל התקופה כשעה- שעה וחצי אחרי נטילת התרופה, היו לי סחרחורות קלות שנמשכו חצי שעה ואז נעלמו, ושינה מרובה מהרגיל- הבנתי שאילו תופעות לוואי של התרופה.

אתמול ביום ה- 9 התחילו לי הפרשות ורודות- כמו לפני קבלת מחזור, שהמשיכו גם היום- יום ה-10, וכרגע יש לי דימום קל, וסימנים כמו לפני קבלת מחזור- התכווצויות בבטן תחתונה, וכאבי רגליים, הרגשת נפיחות...

השאלות שלי הן:
    האם נורמלי לקבל סחרחורות קלות במהלך נטילת פרוגסטרון והרגשת ישנוניות במהלך היום?
    האם נורמלי לקבל סימני טרום מחזור ואפילו דימום קל לפני סיום הטיפול? לא אמורים לקבל מספר ימים אחרי סיום הטיפול?
    האם בהשפעת נטילת פרוגסטרון כאבי המחזור אמורים להיות חזקים יותר מהרגיל?
    האם לפנות עם מידע זה לרופאת נשים?

תודה רבה מראש, על הסבלנות ועל העזרה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    אפשר שיהיו סחרחורות קלות לאחר נטילת הפרוגסטרון
    בחלק מהמקרים מופיע הדימום לפי סיום הטיפול. אני מנחה את המטופלות להפסיק את התרופה אם זה קורה
    הוסת אמורלהיות רגיל פחות או יותר
    אין צורך לידע את הרופאה

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה