ברזל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,

הריון ראשון, שבוע 14+1.
    ביקרתי אצל הרופאה בשבוע שעבר (ביקור שגרתי). בסוף הפגישה היא אמרה לי לקבוע תור לעוד חודש ואמרה שאני יכולה כבר להתחיל לקחת ברזל.
    בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי (ב-31.03.11) רמת ההמוגלובין הייתה 12.8.
    הרופאה הביאה לי מרשם ל -FOLEX אבל אני ממש לא מתלהבת לקחת אותו כיוון שהוא גורם לעצירות.
    שאלתי היא: ראיתי שיש ברזל של חברות טבע למיניהן עליהם כתוב שלא גורמים לתופעות לוואי כגון עצירות. האם אני יכולה לקחת על דעת עצמי?
    מה הכמות שאני אמורה לקחת?

ועוד שאלה אם כבר...
    אני לוקחת פרנטל משבוע 7 בערך וכיוון שיש בו חומצה פולית הפסקתי לקחת את הכדורים שלה מן הסתם. אך אני רואה שבכדורי הברזל (לדוגמא FOLEX) יש גם חומצה פולית, האם עליי לקחת אותם בשילוב עם הפרנטל? זה לא כמות כפולה ממה שצריך?

תודה מראש,

הדר.

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הסיבה העיקרית שברזל טבעי למיניו איננו גורם לתופעות לוואי היא כמות הברזל הנמוכה שיש בו ומכאן שהוא הרבה פחות יעיל. אני ממליץ פשוט לנסות, כיוון של בהכרח זה גורם עצירות לכל הנשים. יש סוגים שונים של ברזל, כך שאם יש עצירות אפשר לעבור לסוג אחר של ברזל.
    את יכולה להתספק בפרנטל וברזל ללא חומצה פולית, אולם גם השילוב של פרנטל עם חומצה פולית בכדורי הברזל - האו בטוח, אמנם מדובר במניון כפול אך שאיננו מסוכן. יש נשים הלוקחות 5 מ"ג, שזה הרבה יותר גבוה מהשילוב של החומצות הפוליות ביחד.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה