שאלה בנוגע לביוץ... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר' ישי שלום רב,
    לפני שמונה וחצי חודשים ילדתי את בתי השניה. הפסקתי להניק לפני 3וחצי חודשים.
    הוסת חזרה בחודש השלישי ללידה ומאז אני מקבלת כל 24 ימים במדוייק.
    חשוב לי לציין כי גם לפני ההריונות הייתי מקבלת כל 25-26 יום בצורה סדירה.

1. אני יודעת שהביוץ מתרחש בד"כ 14 יום לפני קבלת הוסת הבאה. האם זה נכון גם לגבי מי שהמחזור שלה הוא כל 24 יום ולא 28 יום?

2. שמעתי מחברה שהביוץ אמור להתרחש שבאמצע החודש כלומר אם אני מקבלת כל 24 יום אז ביום ה-12 מתרחש הביוץ, האם זה נכון?

חשוב לי מאוד לדעת מה קורה בגופי כי אני שומרת נידה ואם הביוץ מתרחש סביב היום ה-10 אז אני מפספסת את הביוץ בגלל שמירת נידה...

ושאלה נוספת ואחרונה: תמיד הייתי מלאה אך לאחר הלידות עליתי המון במשקל. יש לי BMI של 39 ואני יודעת שזה הרבה מעבר למה שצריך להיות. האם עקב העליה במשקל התקצר לי המחזור מ 24 יום ל 28 יום? האם יש לכך השפעה?

סליחה על ריבוי השאלות אך אני ממש חייבת תשובה...

תודה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    הביוץ אכן אמור להתרחש 14 יום לפני התחלת הוסת הבא. כלומר אצלך ביום ה-10.
    יתכן שיש למשקל העודף שלך קשר לשינוי באורך המחזור. אבל יש הרבה סיבות אחרות שבגללן אני ממליץ לך לא לנסות להרות לפני שתרדי במשקל. הסיכוי לההרות נמוך יותר, הסיכוי למומים בעובר גבוה יותר, הסיכוי להפלה גבוה יותר וכך גם הסיכוי למס' רב של סיבוכים בהריון ( כמו סוכרת , רעלת הריון ועוד ). אם תרדי במשקל ועדיין יהיה מחזור קצר, יש כמה דרכים לנסות להתמודד עם זה

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה