מס' שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר ישי שלום,

בעוד מספר ימים אני אמורה להתחיל בטיפול החדש. אתמול שכחתי לקחת את החומצה הפולית בזמן, ולקחתי באיחור של 10.5 שעות.
    אציין שאני נוטלת חומצה פולית של 5 מ"ג עקב, כנראה, ספיגה לא טובה.

1) האם, בהתחשב בכך שאני עומדת להתחיל טיפול החודש (פ' קצר) יכולה להיות השפעה לרעה על העוברים שיתפתחו בעקבות האיחור הזה?
    (אני יודעת שאתה לא אוהב להבהיל, אבל אני מצפה לתשובה כנה, גם אם היא לא נעימה במיוחד).

2) אני מעוניינת לדעת, במידה והטיפול הקרוב לא יצליח, מספר דברים לגבי המשך הזרעות בגיל מתקדם.

2.1: האם יש הגבלת גיל לגבי הזרעות?

2.2: אם אין - האם יש הגבלה לגבי השתתפות הקופה בתרופות הגירוי?

2.3: בכל מקרה, עם או בלי השתתפות הקופה בתרופות הגירוי, האם ההזרעה עצמה ממומנת על ידי הקופה או המושלם בגיל מבוגר, כולל מעקב הזקיקים, בדיקות הדם, וההזרעה עצמה?

2.4: אותה שאלה לגבי הכנת הזרע במעבדה, אם על ביוץ טבעי ואם על בסיס תרופות גירוי, האם במקרה של גיל מבוגר יש תשלום מיוחד על פעולת המעבדה בהזרעה (לא על רכישת המנה עצמה)?

בתודה
    ויום טוב,
    לימונית.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    לדילוג של יום אחד על חומצה פולית אין כל משמעות.
    בגיל 45 אנחנו מפסיקים בד"כ את כל טיפולי הפוריות. במצבים נדירים ביותר אנחנו ממשיכים עוד כמה חודשים בהזרעות על בסיס הביוץ הטבעי ( ללא תרופות )

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה