דוקטור שלום רב!
יש לי שאלה שלא נעים לי לשאול אותה אצל רופא נשים שלי או אחות בטיפת חלב...
איך מצבי לחץ,התכפי בכי וסטרסים יכולים להשפיע על העובר והתפתחותו???
אני כרגע נמצת בשבוע 20(בדיוק),זהו ההריון הראשון,לא מתוכנן,אני רווקה,אך חיה עם בן זוג...
פעם ראשונה עברתי סטרס בשבוע 9 או 10 היה לי ריב גדול מאוד עם בעלי לעתיד,עם דמעות,צעקות וכל הדברים הלא נעימים אחרים(הוא לא מכה אותי או משהו חס וחלילה)...,פעם שניה בשבוע 19.
לא תמיד הבן זוג מבין ותומך,מה שגורם לריבים וסכסוכים ביננו...,ישנם גם מצבי לחץ אחרים במשפחה,לפני כחודשיים בערך פוטרתי מעבודתי עקב הריוני...,אחרי כמה שבועות פיטרו גם את בעלי...לפני כשלוש שבועות או חודש נורו גראדים לכיוון העיר שלנו(אנחנו גרים בדרום הארץ)זהו עוד מצב של לחץ ופחד....,לעומת כל הבעיות,הפחדים,הדמעות והריבים,הילד שבי זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים,האהבה שלי אליו ללא גבולות...,אני מדברת איתו כל הזמן,משמיעה לו מוזיקה,מספרת סיפורים....,משתדלת לתת לו כל מה שאני יכולה כרגע...,אך ישנם מצבים שאני פשוט לא מצליחה לשלוט בעצמי ולא לשים לב על דברים שקורים סבבי...
אני יודעת שישנה עליה בהורמונים בתקופת הריון וזה משנה את מצבי רוח של האישה,אך אני גם יודעת שבמצבי סטרס הגוף מפריש הורמון(אני לא יודעת את שמו בעברית) שיכול להגיע גם לעובר או לנוזל שהעובר נמצא בו וזה יכול להשפיע גם על תנוחתו ברחם,ראש או עכוז(אך זה יותר קרוב לשבוע 30)יכול להיות שקיבלתי מידע שגוי...,אבל אני מאוד רוצה לדעת איך מצבים כאלה יכולים להשפיע על התפתחותו של הבן שלי,על התפתחות של המוח,מערכת העצבים,הלב וכל האיברים האחרים???
ההריון שלי תקין לחלוטין לפי הבדיקות שעשיתי עד עכשיו והעובר פעיל מאוד...
תודה מראש ומכל הלב,
אני יודעת שזה לא יעוץ אישי ואתה צריך לתת מענה לכולם,אך אשמח אם תוכל לתת לי כמה שיותר מידע על הנושא והשלכות של מצבים כאלה.
שוב המון תודה!!!
yaninayalin